Vandaag gaan we het hebben over Alula – Een andere doe-het-zelf optie voor afstandsbediening en zelfcontrole met uw alarmsysteem. Alula stond vroeger bekend als IPDatatel en heeft onlangs de krachten gebundeld met Resolution Products, een andere leider op het gebied van beveiligingstechnologie. De zelfbewakingsapparatuur die Alula biedt, is ofwel een dual path cellulaire en internetcommunicatie, ofwel een internetcommunicatie die u kunt toevoegen aan de vaste bedrading, en een aantal draadloze alarmsystemen om gebruikers hun eigen alarmmeldingen en afstandsbediening van hun camerasysteem beveiliging te geven.

Alula internet en cellulair

Alula biedt momenteel twee communicators aan die u kunt gebruiken. De eerste is de IP BAT LTE Dual Path Communicator. Deze maakt gebruik van cellulaire en internet paden om gebruikers volledige redundantie te bieden, wat betekent dat als het ene pad faalt, het andere pad het overneemt zodat je niet onbeschermd blijft. Deze unit wordt geleverd met twee high-gain antennes en heeft een RJ45 ethernetpoort voor aansluiting op een router. De high-gain antennes verhogen de signaalsterkte tot 50% om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke ajax alarmsysteem  signaal krijgt.

De IP BAT LTE is volledig compatibel met een groot aantal alarmpanelen van de grote fabrikant. Het is semi-compatibel met andere. Wat we hiermee bedoelen is volledige compatibiliteit, inclusief de mogelijkheid om alarm- en systeemmeldingen via e-mail, sms-bericht of geautomatiseerd telefoongesprek te leveren, plus een volledig functioneel virtueel toetsenbord dat u kunt openen via de Alula Security app die kan worden gedownload van de iTunes Store of Google Play. De semi-compatibiliteit is dat het apparaat kan worden gebruikt om de drie verschillende meldingstypes te versturen en een eenvoudige toetsschakelaarfunctie te bieden die uiteindelijk een één-knops-arm/uitschakelfunctie is op de Alula Security app.

Alula wifi en internet

Het volgende aanbod van Alula is de BAT WIFI. De BAT WIFI is een communicatiemiddel met alleen internet en kan worden aangesloten op een router via een WIFI WPS-verbinding of ethernetkabel vanwege de meegeleverde RJ45-poort op het apparaat zelf. De BAT WIFI biedt dezelfde functionaliteit als de IP BAT LTE voor zover het gaat om het geven van de drie soorten meldingen; e-mail, SMS tekst en geautomatiseerd telefoongesprek plus de afstandsbediening voor het in- en uitschakelen van uw systeem via de smartphone-app. Deze functies zijn, zoals voorheen, volledig beschikbaar op sommige systemen en in beperkte mate op andere waar u alleen de meldingen en een eenvoudige toetsschakelaar krijgt voor het in- en uitschakelen.

Nu zullen we ons een beetje concentreren op de compatibiliteit waar we een lijst maken van de beveiligingssystemen waarop deze Alula communicators kunnen worden gebruikt. De Alula apparaten werken samen met drie grote fabrikanten van alarmsystemen. Deze bedrijven zijn DSC, Honeywell en Interlogix.

De DSC panelen die compatibel zijn met de IP BAT LTE en de BAT WIFI zullen hieronder worden vermeld. Sommige van de panelen kunnen u alleen meldingen sturen, terwijl andere volledig compatibel zijn met de meldingen en het volledige virtuele toetsenbord in de Alula camerabewaking app.

Alleen het basissignaal Volledige ondersteuning

PC1555 PC1616
Alexor PC1832
Impassa PC1864
Neo

De Honeywell-panelen die compatibel zijn met deze twee Alula-apparaten staan hieronder vermeld. Deze panelen zijn allemaal volledig compatibel met de functies die worden aangeboden voor zover het gaat om meldingen en toegang en controle op afstand. U kunt deze apparaten, in tegenstelling tot DSC, alleen gebruiken op de hardwired systemen van Honeywell.

Vista 10PSIA

Vista 20PI

Vista 128BP

Vista 20PSIA

Vista 128BPE/FB/FBPE

Vista 21IP/IPSIA

Vista 128FBP

Vista 32FB

Vista 128SIA

Eerste waarschuwing FA130

Vista 15

Eerste waarschuwing FA148

Vista 15CN/P/PCN

Eerste waarschuwing FA168

Vista 15PSIA

Safewatch Pro 3000

 

De laatste fabrikant, Interlogix, heeft ook panelen die volledig compatibel zijn en sommige die slechts gedeeltelijk compatibel zijn. Net als in het geval van Honeywell; u kunt alleen de Alula apparaten op de NetworX hardwired alarmsystemen gebruiken.

Alleen basissignaal

Volledige ondersteuning

Nx 4v1

Nx 4v2

Nx 6v1

Nx 6v2

Nx 8v1

Nx 8v2

Nx 8E

De manier waarop de IP BAT LTE en de BAT WIFI worden geïnstalleerd in panelen die volledig compatibel zijn, vereist bedrading naar de keybusklemmen waar u gewoonlijk de bedrading in de keypads legt, een aansluiting op de extra voedingsklemmen van het paneel en een aansluiting op de telefoonlijnaansluitingen van het systeem. De reden voor de voedingsaansluitingen ligt voor de hand. De verbinding met de keybus is om de virtuele toetsenbordbesturing te bieden die u krijgt in de Alula Security smartphone-app. De verbinding met de telefoonlijnaansluitingen van het alarmsysteem is voor het versturen van alarmsignalen. Deze methode voor het verkrijgen van alarmgegevens via deze terminals wordt dialer capture genoemd. De alarmsignalen gaan uit die terminals, in de mobiele communicator, en uit over de ether op weg naar u of wie dan ook die u in uw account hebt ingesteld om meldingen te ontvangen.

De semi-compatibele panelen waarop de Alula-apparaten worden gebruikt, hebben voornamelijk slechts twee aansluitingen voor de telefoonlijn en de stroomvoorziening. Als u een semi-compatibel systeem heeft dat in staat is om een keywitch te gebruiken, dan kunt u die verbinding ook hebben.