Amerikaanse bouwstijl gezocht?  Als u droomt van een woning in de Amerikaanse bouwstijl, kies dan voor de professionaliteit van Gruwez. Bij ons vindt u talloze voorbeelden van exclusieve Amerikaanse woningen die wij hebben gerealiseerd.

Amerikaanse bouwstijl met Gruwez

Als u kiest voor “Villabouw Gruwez”, dan kiest u voor exclusiviteit en duurzaamheid bij het realiseren van uw huis in de Amerikaanse bouwstijl. Samen met u doen wij ons uiterste best om uw droom waar te maken. U bent voor ons de sleutel tot een tevreden klant en daarom werken wij nauw met u samen.

Wij denken met u mee

Afhankelijk van uw wensen, de ontwikkeling van het project, de werkomstandigheden en stabiliteitsstudies voor uw Amerikaanse stijl, werken wij uw bouwproject uit in nauw overleg met u als klant. Zodra wij het architectenplan hebben ontvangen, beginnen wij met het visualiseren van uw project.

Geen enkele bouwstijl is ons vreemd en geen project is ons te klein of te groot. Met onze deskundige medewerkers, waaronder architecten, tekenaars, ingenieurs, studiebureaus en aannemers, hebben wij meer dan 40 jaar ervaring opgedaan.

Bekijk ons aanbod in Amerikaanse bouwstijl

U kunt ook bij ons terecht voor een cottage woning of andere bouwstijlen. Een “JA” bij ons betekent “ZEKERHEID” voor u.

Wij nodigen u uit om ons aanbod van Amerikaanse bouwstijlen hier te bekijken. Als u een woning wilt bouwen met de Amerikaanse bouwstijl, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder om uw droomhuis te realiseren.

Contacteer ons

Droom je van een woning in Amerikaanse bouwstijl kies dan voor Architect Gruwez. Contacteer ons voor meer informatie Jacob Lacopsstraat 20 bus 204, 9700 Oudenaarde – Speldenstraat 10, 9000 Gent

Email: info@gruwez.org
Tel: 0032/ 55 45 53 63 – Gsm: 0032/ 475 49 18 52

Combinatie van verschillende bouwstijlen

De Amerikaanse bouwstijl is niet slechts één specifieke stijl, maar eerder een combinatie van verschillende bouwstijlen die in de loop der jaren zijn geëvolueerd en zich hebben ontwikkeld in de Verenigde Staten. Enkele populaire Amerikaanse bouwstijlen zijn:

 1. Koloniale stijl: Deze bouwstijl is ontstaan in de 17e en 18e eeuw en werd beïnvloed door de Europese kolonisten. Voorbeelden zijn de Nederlands-koloniale, Spaans-koloniale en Brits-koloniale stijlen.
 2. Federale stijl: Deze stijl ontstond aan het eind van de 18e eeuw en werd gekenmerkt door symmetrische gevels, klassieke details en verfijnde decoraties.
 3. Neogotiek: Deze stijl, die populair was in de 19e eeuw, haalde inspiratie uit de gotische architectuur en werd gekenmerkt door spitse bogen, torentjes en steile daken.
 4. Victoriaanse stijl: Deze bouwstijl was populair in de late 19e en vroege 20e eeuw en omvatte verschillende subcategorieën, zoals Queen Anne, Second Empire en Gothic Revival. Victoriaanse huizen zijn vaak kleurrijk en rijkelijk versierd.
 5. Prairie-stijl: Deze stijl werd ontwikkeld door Frank Lloyd Wright en zijn volgelingen in de vroege 20e eeuw. Het wordt gekenmerkt door horizontale lijnen, laagbouw, open plattegronden en sterke banden met de omgeving.
 6. Mid-Century Modern: Deze stijl was populair in de jaren ’50 en ’60 en kenmerkt zich door eenvoudige, strakke lijnen, grote ramen en open plattegronden. Het legde de nadruk op functionaliteit en het gebruik van moderne materialen.
 7. Ranch-stijl: Deze stijl ontstond in de jaren ’50 en ’60 en is gekenmerkt door een lage, horizontale bouw met een langgerekte vorm, grote ramen en een open plattegrond. Deze huizen zijn meestal één verdieping hoog en hebben een informele sfeer.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Amerikaanse bouwstijlen. Er zijn er nog veel meer, en sommige stijlen hebben regionale varianten, afhankelijk van het klimaat en de beschikbare bouwmaterialen.

Het bouwen van een huis in Amerikaanse stijl is een uitdaging voor elke architect en ontwerper

De Amerikaanse bouwstijl een stijl die is ontstaan ​​in de late 19e eeuw en die sindsdien populair is gebleven in de Verenigde Staten en daarbuiten. Als je op zoek bent naar een huis in Amerikaanse bouwstijl, dan zijn er acht kenmerken die je moet kennen.

 1. Grote veranda’s Een van de belangrijkste kenmerken van huizen in Amerikaanse stijl zijn de grote veranda’s. Deze zijn vaak breed genoeg om stoelen en een tafel op te zetten en bieden een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven.
 2. Houten gevels Een ander belangrijk kenmerk van huizen in Amerikaanse stijl zijn de houten gevels. Dit kan zijn in de vorm van gevelbekleding van cederhout, redwood of andere houtsoorten. De gevels kunnen verschillende patronen hebben, zoals planken, beplanking of shingles.
 3. Schuine daken Huizen in Amerikaanse stijl hebben vaak schuine daken met dakpannen of shingles. De daken zijn vaak hoog en steil en kunnen verschillende vormen hebben, zoals zadeldaken of mansardedaken.
 4. Ramen met roedes Een ander belangrijk kenmerk van huizen in Amerikaanse stijl zijn de ramen met roedes. Deze hebben meerdere vakken in het raam en geven het huis een klassieke uitstraling.
 5. Kolommen Huizen in Amerikaanse stijl hebben vaak grote kolommen die de veranda ondersteunen. Deze kunnen verschillende stijlen hebben, zoals Dorisch, Ionisch of Korinthisch.
 6. Kleine details Huizen in Amerikaanse stijl hebben vaak kleine details, zoals daklijsten, kroonlijsten en sierlijke afwerkingen rondom ramen en deuren. Dit draagt bij aan de algehele uitstraling van het huis.
 7. Symmetrie Een ander belangrijk kenmerk van huizen in Amerikaanse stijl is symmetrie. Dit betekent dat het huis vaak een gelijke verdeling heeft, met een centrale voordeur en ramen aan weerszijden.
 8. Klassieke kleuren Huizen in Amerikaanse stijl worden vaak geschilderd in klassieke kleuren zoals wit, crème, beige, grijs en donkergroen. Dit draagt bij aan de tijdloze uitstraling van het huis.

Als je een huis in Amerikaanse stijl wilt bouwen, dan zijn dit de belangrijkste kenmerken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om een ​​ervaren architect en ontwerper in te schakelen om ervoor te zorgen dat het huis in de juiste stijl wordt gebouwd. Door rekening te houden met deze kenmerken, kun je een prachtig huis bouwen dat de tand des tijds zal doorstaan.

Bel Frank Gruwez voor een Amerikaanse bouwstijl ontwerp op maat.