Kiezen voor een luxe inrichting met hoogwaardige materialen

Comment are off

Hoogwaardige materialen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan voordelige alternatieven.  Wie echter zijn keuze laat vallen op duurdere inrichtingsmaterialen is uiteindelijk zeker niet perse duurder uit. Duurzame interieur materialen gaan namelijk daadwerkelijk langer mee. Wie zijn woning luxe wil inrichten door gebruik te maken van hoogwaardige materialen kiest niet alleen voor duurzaam, maar ook voor het laten ontstaan van familiestukken – die soms generaties lang meegaan.

Duurzaam vs. korte levensduur

Het tegenovergestelde van duurzaam is vluchtig. Vluchtige interieurmaterialen zijn praktische iedere paar jaar aan vervanging toe. Denk hierbij aan materialen zoals:

  • Meubelen van fineer
  • Synthetische vloerkleden
  • Stoel- en bankbekleding van kunstleder
  • Tuinmeubelen van gelakt vurenhout

Dit rijtje kan eindeloos doorgaan. Goedkope materialen zijn eigenlijk niet geschikt voor intensief gebruik en vertonen op den duur steeds meer slijtage, waardoor zij sneller worden afgedankt. Het zijn als het ware wegwerpmaterialen, goed voor enkele jaren plezier, maar een lange levensduur zijn zij niet beschoren. De keuze voor hoogwaardige interieur materialen kent vele voordelen, die wij hier zullen doornemen.

Hoogwaardige interieurmaterialen voor jarenlang woonplezier

Wie heeft er niet een oud meubelstuk in huis staan; het is nog van de grootouders geweest en stond vervolgens in het ouderlijk huis, om uiteindelijk over te gaan naar de kinderen. Het gaat om familie interieur- en meubelstukken. Denk hierbij aan een sierlijk bijzettafeltje uit 1930, een jaren 60 salontafel, een oude klok, of een lederen chesterfield fauteuil. Dergelijke meubelen zijn ‘designed for life’. Ze gaan een leven lang mee en kunnen overgaan van generatie op generatie. Kinderen groeien er mee op en tijdens hun volwassen leven hebben zij het zelf in bezit. Dergelijke meubelen zijn meer dan alleen decoratief, er ontstaat ook emotionele waarde richting het meubelstuk.

Design meubelen; kiezen voor kwaliteit

De aanschafprijs ligt meestal hoog, maar vervolgens hebben generaties er plezier van. Of het nu verder gaat in de familie, of te koop wordt aangeboden op termijn: je haalt iets bijzonders in huis met design meubelen, of meubelen van een a-klasse kwaliteit.

Voorbeelden van hedendaagse hoogwaardige kwaliteit:

  • Eikenhouten of kersenhouten meubelen
  • Een dikke kwaliteit lederen bank of fauteuil
  • Wollen vloerkleden (geweven of hoogpolig)
  • Design woondecoratie (klokken, kunst, kleine meubelen)
  • Natuursteenvloeren

Het betekent financieel soms een hele investering, anderzijds koop je interieurmaterialen waar je jarenlang plezier van hebt en wellicht de generaties na jou. Dit gegeven maakt hoogwaardige interieurmaterialen duurzaam; het gaat lang mee.

Optimale woonbeleving

Dankzij de aanschaf van hoogwaardige interieurmaterialen ervaar je optimaal woongenot; jouw spullen blijven mooi en een lust voor het oog, hoe intensief je de meubelen ook gebruikt. Duurdere woondecoratie blijft daarnaast vaak zijn waarde houden en kan op den duur alleen maar meer waarde opbouwen, dankzij het specifieke design van een bepaalde tijdsperiode. De investering betaalt zich uiteindelijk meestal terug.

About the Author