Heb jij weleens overwogen om een villa te laten bouwen? Op het eerste gezicht klinkt dit misschien als een gek idee, maar voor veel mensen kan dit zeker interessant zijn. Een villa laten bouwen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ben jij nieuwsgierig welke voordelen dit precies zijn? In deze blog wordt je nieuwsgierigheid beantwoord.

Er is meer dan genoeg ruimte

Het eerste voordeel van een villa laten bouwen is dat je ineens meer dan genoeg ruimte hebt in je woning. De manier waarop wij in ons land wonen, betekent vaak dat we niet veel ruimte hebben. Gelukkig zijn er meerdere manier om dit te omzeilen. In plaats van een huis te kopen met een inrichting die door iemand anders is bepaald, heb je door zelf een villa te laten bouwen zeggenschap over hoe groot de woning gaat zijn en wat de indeling is. Daardoor kun je zelf helemaal bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Je kunt specifieke kamers inrichten

Een ander voordeel is dat je specifieke kamers in kunt richten. Bij een normale woning heb je geen andere keuze dan vrij algemene kamers te nemen. Wanneer je juist een villa laat bouwen, heb je de mogelijkheid om een kamer in te richten die aan jouw eisen voldoet. Zo kun je bijvoorbeeld een mancave laten bouwen met een bar en je computer. Zo kun je lekker gamen of bij bijvoorbeeld betFIRST casino online een gokje wagen. Zo heb je veel creatieve vrijheid op dit vlak.

Je woont luxe

Het is tevens een voordeel dat je door een villa te laten bouwen luxe leeft. Het laten bouwen van een villa is namelijk lang niet voor iedereen weggelegd. Je moet immers veel zaken regelen om dit succesvol voor elkaar te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vinden en kopen van de juiste grond of het inhuren van een goede architect. Maar zodra het project ook daadwerkelijk af is, bevind je jezelf in een woning die je zeker als luxe mag beschouwen.

Het is een goede investering

Het vierde voordeel van het laten bouwen van een villa is dat het een goede investering is. Momenteel is de inflatie zo hoog dat je geld veel minder waard wordt wanneer je het op je spaarrekening laat staan. Daardoor is het zaak om te kijken naar andere manieren om je geld te behouden en zelfs te laten groeien. Een net gebouwde villa valt hier zeker onder. Huizenprijzen blijven namelijk maar stijgen, waardoor jij je vermogen aanzienlijk kunt laten groeien hiermee. Zie een villa dan ook zeker als een investering voor je toekomst.

Je kunt zelf de stijl kiezen

Tot slot is het ook een voordeel dat je zelf de stijl van de villa mag kiezen. Denk dan niet alleen aan de stijl van het interieur, maar de gehele villa. Zo kun je ervoor kiezen om een rieten dak te nemen in plaats van dakpannen. Je hebt dus totale creatieve controle over je aanstaande woning. Dat maakt het bouwen van een villa nog aantrekkelijker!

Hoogwaardige materialen zijn doorgaans duurder in aanschaf dan voordelige alternatieven.  Wie echter zijn keuze laat vallen op duurdere inrichtingsmaterialen is uiteindelijk zeker niet perse duurder uit. Duurzame interieur materialen gaan namelijk daadwerkelijk langer mee. Wie zijn woning luxe wil inrichten door gebruik te maken van hoogwaardige materialen kiest niet alleen voor duurzaam, maar ook voor het laten ontstaan van familiestukken – die soms generaties lang meegaan.

Duurzaam vs. korte levensduur

Het tegenovergestelde van duurzaam is vluchtig. Vluchtige interieurmaterialen zijn praktische iedere paar jaar aan vervanging toe. Denk hierbij aan materialen zoals:

 • Meubelen van fineer
 • Synthetische vloerkleden
 • Stoel- en bankbekleding van kunstleder
 • Tuinmeubelen van gelakt vurenhout

Dit rijtje kan eindeloos doorgaan. Goedkope materialen zijn eigenlijk niet geschikt voor intensief gebruik en vertonen op den duur steeds meer slijtage, waardoor zij sneller worden afgedankt. Het zijn als het ware wegwerpmaterialen, goed voor enkele jaren plezier, maar een lange levensduur zijn zij niet beschoren. De keuze voor hoogwaardige interieur materialen kent vele voordelen, die wij hier zullen doornemen.

Hoogwaardige interieurmaterialen voor jarenlang woonplezier

Wie heeft er niet een oud meubelstuk in huis staan; het is nog van de grootouders geweest en stond vervolgens in het ouderlijk huis, om uiteindelijk over te gaan naar de kinderen. Het gaat om familie interieur- en meubelstukken. Denk hierbij aan een sierlijk bijzettafeltje uit 1930, een jaren 60 salontafel, een oude klok, of een lederen chesterfield fauteuil. Dergelijke meubelen zijn ‘designed for life’. Ze gaan een leven lang mee en kunnen overgaan van generatie op generatie. Kinderen groeien er mee op en tijdens hun volwassen leven hebben zij het zelf in bezit. Dergelijke meubelen zijn meer dan alleen decoratief, er ontstaat ook emotionele waarde richting het meubelstuk.

Design meubelen; kiezen voor kwaliteit

De aanschafprijs ligt meestal hoog, maar vervolgens hebben generaties er plezier van. Of het nu verder gaat in de familie, of te koop wordt aangeboden op termijn: je haalt iets bijzonders in huis met design meubelen, of meubelen van een a-klasse kwaliteit.

Voorbeelden van hedendaagse hoogwaardige kwaliteit:

 • Eikenhouten of kersenhouten meubelen
 • Een dikke kwaliteit lederen bank of fauteuil
 • Wollen vloerkleden (geweven of hoogpolig)
 • Design woondecoratie (klokken, kunst, kleine meubelen)
 • Natuursteenvloeren

Het betekent financieel soms een hele investering, anderzijds koop je interieurmaterialen waar je jarenlang plezier van hebt en wellicht de generaties na jou. Dit gegeven maakt hoogwaardige interieurmaterialen duurzaam; het gaat lang mee.

Optimale woonbeleving

Dankzij de aanschaf van hoogwaardige interieurmaterialen ervaar je optimaal woongenot; jouw spullen blijven mooi en een lust voor het oog, hoe intensief je de meubelen ook gebruikt. Duurdere woondecoratie blijft daarnaast vaak zijn waarde houden en kan op den duur alleen maar meer waarde opbouwen, dankzij het specifieke design van een bepaalde tijdsperiode. De investering betaalt zich uiteindelijk meestal terug.

In winkels zie je steeds meer metaal terug. Zo zie je metaal terug in de rekken waar alle producten in staan of hangen. Ook zie je metaal terug als displays en nog veel andere dingen. Hierdoor is het duidelijk dat metaal steeds populairder wordt. Echter vragen veel mensen zich af waarom het metaal dan zoveel populairder wordt. Niet iedereen snapt namelijk waarom metaal zo populair geworden is.

Metaal is duurzaam

Metaal brengt veel voordelen met zich mee. Eén van de grootste voordelen van metaal is dat het een duurzaam materiaal is. Dit zorgt ervoor dat metaal lang meegaat als je hier gebruik van maakt. Omdat metaal zo duurzaam is, zijn er veel mensen die graag metaal kiezen voor in de winkel.

Op het moment dat je een aantal stapelmanden nodig hebt om producten op te plaatsen, kan dit snel gaan slijten. Vooral als het gaat om harde producten, slijt dit snel. Echter is dit bij metaal minder het geval. Metaal is een hard materiaal. Dit maakt het ook zo geschikt voor in de winkel. Op het moment dat er metaal in de winkel gebruikt wordt, is het een veelzijdig materiaal.

Op verschillende manieren in te zetten

Het voordeel van metaal is dat het enorm veelzijdig is. Het is mogelijk om metaal op veel verschillende manieren in te zetten. Metaal is ook in verschillende vormen te vinden. Dit zorgt ervoor dat het ook een stuk veelzijdiger in te zetten is. Verschillende soorten metalen hebben verschillende voordelen.

Zo wordt er in de winkel veel gebruik gemaakt van aluminium. Aluminium heeft het voordeel dat dit een erg licht metaal is. Hierdoor kan het makkelijk opgetild en verplaatst worden. Ook combinatie metalen zoals RVS wordt veel ingezet. RVS is namelijk een materiaal dat niet zo snel kapot gaat. Ook kan het materiaal goed tegen roest en andere effecten van buitenaf.

Metaal wordt in de winkel niet alleen gebruikt voor stapelmanden, maar ook metalen displays zul je veel tegenkomen. Een metalen display is ook in veel verschillende vormen te vinden. Een display kan in dit geval functioneel zijn, maar het kan ook andere functies dienen. Zo is het ook mogelijk om een display te gebruiken voor reclame van je winkel. Ook is het mogelijk om een display te gebruiken voor in de etalage. Dit kan de etalage namelijk goed uit laten komen als je dit op de juiste manier doet.

Het voordeel aan metalen displays is dat er oneindige mogelijkheden zijn. Als je op zoek bent naar een bepaald soort display, kun je ideaal gebruik maken van metalen displays. Veel winkels gebruiken deze op de gekste manieren. Deze manieren kunnen er in het begin misschien gek uitzien, maar na een tijdje zul je ook merken dat het kan werken. Een display is een makkelijke manier om de prestatie van producten mee te beïnvloeden. Op die manier is het mogelijk om de producten zo goed mogelijk te presenteren. Dit kan handig zijn als je meer producten wilt verkopen.

 

Genieten van je vakantievilla

Genieten van je vakantievilla

Het klinkt misschien eenvoudig genoeg, maar het boeken van een luxe villa kan soms best ingewikkeld zijn. Om mogelijke valkuilen te vermijden en ervoor te zorgen dat de accommodatie aan de eisen voldoet alvorens erop uit te trekken, hebben we hier 5 slimme tips op een rijtje gezet. Op die manier weet je zeker dat je een probleemloze vakantie tegemoet gaat!

1. Let op reserveringskosten

Wanneer je online een villa boekt, probeer dan indien mogelijk rechtstreeks bij de eigenaar te boeken. Op deze manier heb je een betere kans dat je onnodige reserveringskosten kan vermijden die huurwebsites in rekening brengen. Voel je natuurlijk vrij om huurwebsites te gebruiken om te zoeken en informatie te verzamelen, maar wees je ervan bewust dat deze manier van boeken gepaard gaat met aanzienlijke boekingskosten.

2. Doe gedegen onderzoek

Of het nu gaat om een vakantiehuis aan de Spaanse kust of een luxe villa Zuid Frankrijk, het is onvermijdelijk dat je te maken krijgt met een talrijk aanbod. Een diverse keuze is natuurlijk erg prettig, maar kan de zaken al snel compliceren als je niet goed weet hoe je gedegen onderzoek uitvoert. Zorg er dus voor dat je goed bepaald wat jouw specifieke eisen zijn, zodat je de juiste filters
kan inzetten om direct te vinden wat past bij jou!

3. Spreek rechtstreeks met de eigenaar bij onduidelijkheden

Zorg ervoor dat je met de eigenaar praat bij onduidelijkheden. Een snel telefoontje is meestal al voldoende. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan die een deuk in het vakantieplezier slaan.

4. Denk na over het juiste type accommodatie voor jou

Nogmaals, beslis wat je wilt tijdens jouw vakantie. Wil je een gezellig appartement met buren een paar stappen van het centrum verwijderd of ben je liever op zoek naar een alleenstaande privé-villa met een prachtig uitzicht over de zee? Sommige appartementen kunnen nog steeds privé zijn, maar het zwembad zal wellicht moeten worden gedeeld met andere vakantiegangers. Er zijn velen die dit gezelligheid verkiezen boven een privé-zwembad, terwijl anderen liever privacy willen – vooral als je met z’n tweeën reist en bijvoorbeeld geen kinderen in de buurt wilt hebben.

5. Onderzoek de locatie

De locatie is de sleutel tot een geslaagde vakantie! Als de villa die je kiest te ver buiten de stad ligt om er te voet heen te gaan, of als de wegen te hobbelig zijn om constant met de benenwagen te gaan, dan moet je extra rekening houden met een huurauto of taxi voor de hele prijs van de vakantie. Vraag de eigenaar daarom naar de exacte locatie en de loopafstand, en ga na hoe gemakkelijk het is om het verblijf in het donker te vinden.

Wat voor de een betaalbaar is, is voor de ander heel veel geld. Een trap op zich is al en hele investering, en meestal geen goedkope. Toch wil je ook weer niet teveel bezuinigen op een trap waar je dagelijks overheen moet lopen.

Houtsoorten

Als je een trap koopt wil je dat hij stevig is, lang mee gaat en past bij de uitstraling van je locatie. Elke houtsoort heeft zijn eigen levensduur. Deze levensduur is afhankelijk van hoe vaak de trap gebruikt wordt en of je hem goed hebt behandeld.

In principe is vuren/dennen de goedkoopste houtsoort. Deze houtsoort is prima voor een trap en wordt vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen. Echter kunnen er wel sneller deukjes in deze trap komen, omdat het geen hardhout is. Dit is terug te zien in de prijs. Een vurenhouten trap is de goedkoopste trap.

De beste keuze voor een betaalbare trap is een beuken trap. Beukenhout is een harde houtsoort en zal daarom nauwelijks deukjes vertonen. Een trap van beukenhout gaat ongeveer 40 tot 50 jaar mee. Je moet de trap wel goed behandelen, maar dat is bij elke housoort zo. Zonder behandeling droogt het hout uit en gaat het splijten of scheuren.

Je kunt natuurlijk ook nog kiezen voor een eiken trap, maar die zal in stevigheid niet veel schelen met een beuken trap. De prijs is echter wel een stuk hoger dan een beuken trap.

Open of dichte trap

In principe moet elke trap die verkocht wordt stevig zijn. Ze moeten namelijk aan een aantal keurmerken voldoen voordat ze verkocht mogen worden.

Echter hoe meer verbindingen een trap heeft hoe steviger. Een dichte trap is dus in principe altijd steviger dan een open trap, omdat de tegentreden de losse onderdelen van een trap nog eens extra verbinden.

Conclusie

De meest stevige en betaalbare trap is een dichte trap van beukenhout. Deze kun je zelf nog aankleden met een leuke balustrade of leuning, zodat hij bij jouw interieur past.

Bij het betrekken van een nieuwe woning of bedrijfspand zijn er talloze dingen waaraan je moet denken. Een belangrijk aspect wordt gevormd door de raam- en deursystemen binnen en buiten. Je wilt immers dat dit goed bij de rest van het gebouw past, visueel mooi is, weinig onderhoud nodig heeft en ook nog eens helpt bij isolatie. Met dit hele lijstje aan eisen lijkt het op het eerste gezicht lastig om een materiaal te vinden dat daarbij past. Maar dat is er zeker wel! Aluminium is er het perfecte materiaal voor. Of je nou voor een aluminium voordeur kiest of aluminium ramen; je zit altijd goed met dit materiaal. In deze blog leggen we je uit wat de redenen zijn dat dit veelzijdige materiaal de perfecte keuze is.

Goede goede prijs-kwaliteitverhouding

De eerste reden waarom aluminium de beste keuze is, is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De kosten voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, ramen en deuren kunnen aardig snel oplopen. Tegelijkertijd wil je er ook niet op besparen, omdat je er jarenlang mee wilt kunnen doen. En daarom is aluminium precies de perfecte oplossing. Het materiaal is relatief voordelig, ijzersterk en zeer duurzaam. Ken je het bedrijf https://aluprof.eu/nl al? Dit bedrijf maakt fantastische systemen voor binnen en buiten, onder andere steel look aluminium binnendeuren, maar ook bijvoorbeeld aluminium schuifsystemen. Dankzij een speciale constructie hebben de kozijnen bovendien een zeer hoge isolatiewaarde. Belangrijk is het feit dat Aluprof voor aluminium als materiaal gekozen, juist vanwege de juiste balans tussen prijs en kwaliteit. Dit zegt eigenlijk al meer dan genoeg over de kwaliteiten van het materiaal en wat het je kan bieden.

De tijden van roest zijn voorbij

Een andere reden waarom aluminium perfect is als materiaal voor jouw interieur, is dat het nooit roest. IJzer is een materiaal dat niet vaak gebruikt wordt voor ramen en deuren, doordat er snel roestplekken beginnen te vormen, vooral wanneer het gebouw vlakbij de kust is. Maar met aluminium heb je dit probleem niet, waardoor je nog steeds een metalen deur kunt hebben zonder alle nadelen die vaak opduiken. Dit geldt ook voor aluminium ramen. Doordat alu ramen geen last van roest hebben, blijft het frame stevig en vervormt niet. Met aluminium als materiaal hoef je je nooit meer zorgen te maken over problemen als roest, rot, houtworm of afbladderende verf.

Het is een slimme investering voor de lange termijn

Tot slot is nog belangrijk om te vermelden dat aluminium systemen een goede investering zijn voor de lange termijn. Het verhoogt namelijk de waarde van je woning en aangezien aluminium haast onverwoestbaar is, gaat het zeker een halve eeuw mee! Het ergste wat er kan gebeuren is dat er na verloop van tijd enkele krassen op komen. Maar zelfs dan is het simpel op te lossen door het materiaal licht op te schuren totdat de krassen zijn verdwenen. Daarmee is het dus een investering die zichzelf terugbetaalt en een meerwaarde voorje woning!

Het grote voordeel van een overkapping is natuurlijk dat je ondanks weer en wind het hele zomerseizoen gewoon buiten kunt zitten. Zijn er wat mindere dagen in de zomer, of wil je gewoon buiten kunnen eten, dan is daar de overkapping voor. Je kunt een overkapping natuurlijk gewoon bestellen bij de specialist die hem voor je op maat maakt, maar je kunt er ook voor kiezen om hem zelf te maken. In dit artikel lees je welke materialen je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Ombouw van hout

Het zelf maken van een overkapping werkt het handigste met hout, omdat hout door iedereen eenvoudig te bewerken is. In verreweg de meeste gevallen wordt er gekozen voor hardhout, omdat dit hout goed weersbestendig is. Natuurlijk zul je moeten beschikken over een zaagmachine (cirkelzaag) met werkbank om echt tot maatwerk te komen. Lukt dit echter niet, dan kan het zo zijn dat de plaatselijke bouwmarkt wellicht de planken op maat kan zagen. Toch vormt zelf bewerken met de zaag een pre, zo kun je altijd direct aan de slag wanneer ergens toch nog een randje vanaf moet. Hardhout is natuurlijk hard, en daardoor moeilijker door te zagen (vooral met een handzaag).

Een andere populaire houtsoort voor het maken van een overkapping is vurenhout. Vurenhout wordt ook wel aangeduid als ‘steigerhout’ en is eveneens goed weersbestendig. Vurenhout heeft als voordeel dat het wat flexibeler, minder hard hout is dan hardhout en dus eenvoudiger te bewerken is.

Voor beide houtsoorten geldt dat zij wel met een beits behandeld dienen te worden om mooi in conditie te blijven en niet vaal te worden door weersomstandigheden. Om de palen vast te zetten kun je een gat van zo’n 30 cm graven op de plek waar de palen moeten komen. Plaats de palen hierin en vul op met snelbeton en water. Op de zakken snelbeton kun je precies lezen hoe de procedure verloopt.

Kunststofplaten voor de afwerking

Welke kunststofplaten komen het beste in aanmerking voor het maken van een terrasoverkapping? De meest gebruikte soort zijn polycarbonaat platen. Deze kunststofplaten kennen enkele grote voordelen; ze zijn niet alleen flexibel, maar ook ontzettend sterk. De ideale kunststof platen voor een terrasoverkapping! Je kunt polycarbonaat kopen in verschillende diktes. De gekozen dikte laat je afhangen van de afstand tussen het aantal houtlatten wat je gebruikt. Vind je het mooi om zo min mogelijk latten te gebruiken voor het afdak, dan kies je voor een dikkere polycarbonaatplaten van bijvoorbeeld 16 mm dikte. De dikte zorgt ervoor dat ze niet gaan doorhangen van lat naar lat.

Verschillende soorten polycarbonaatplaten

Wil je je huid beschermen tegen verbranding door de zon, dan kun je kiezen voor UV-werende polycarbonaatplaten. Ook is er de keuze voor matterende polycarbonaatplaten, of getinte / smoke kunststofplaten in diverse tinten. Zo kun je jouw terrasoverkapping geheel op maat maken, passend bij je persoonlijke voorkeuren en de stijl van de woning.

Inloop douche. Foto: Badkamerdepot

Inloop douche. Foto: Badkamerdepot

Wie op dit moment overweegt een nieuwe douche te kopen, heeft ruimschoots de keuze uit verschillende type douches. Er zijn een aantal bijzonder fraaie douche trends verkrijgbaar, die voor een optimaal gebruiksgemak zorgen en een heuse eyecatcher vormen. In dit artikel vind u de nodige inspiratie om te kiezen voor het type douche wat het beste bij uw wensen en interieur past.

Positie van de nieuwe douche?

Een douche en badkamer gaan hand in hand samen. Toch is er een steeds groter groeiende groep personen die kiest voor een douche elders, zoals gecombineerd in de slaapkamer, of in een hal. Waar kiest u voor? Het is natuurlijk bijzonder belangrijk om de juiste douche te kiezen voor de juiste plek. In de badkamer is natuurlijk een afvoer aanwezig en luchtafvoer. In de slaapkamer is dit doorgaans niet het geval. Daar zul je een afvoer, leidingen en luchtafvoer moeten aanleggen. Die laatste in verband met condensvorming. Dit kan een forse investering betekenen.

Anderzijds kent de inloopdouche in de slaapkamer, of een andere plek in huis ook enkele pre’s. De voornaamste pre is het comfort en ruimtebesparing. Is er in de slaapkamer plek voor een douche en in de badkamer eigenlijk niet vanwege de aanwezigheid van een ligbad, dan kan de keuze snel gemaakt zijn. Daarnaast kan het handig voor een gezin zijn indien er meer dan één plek in huis is waar gedoucht kan worden! Zo creëer je extra luxe in huis!

Industriële douche

De hedendaagse douche kent een industrieelvormgegeven karakter. Douchecabines, of inloopdouches zijn niet meer standaard vervaardigd van kunststof, maar kunnen ook bestaan uit veiligheidsglas. Dankzij de zwarte, in vlakken opgedeelde omlijsting, stralen de douchewanden een industriële sfeer uit. Dit design past naadloos binnen het moderne, of industriële interieur. De nieuwste generatie douches sluiten daarom nóg meer aan bij het actuele interieur.

Mooie trend, de inloopdouche

Voel jij je best snel opgesloten in een douchecabine? Dit is nergens meer voor nodig. De nieuwst trend onder douches bestaan uit moderne inloopdouches, zoals je die ook kent van sportcomplexen bijvoorbeeld. De inloopdouche is meestal in een hoek gesitueerd, zodat er slechts één douchewand nodig is voor het creëren van de inloopdouche. Het gebruiksgemak is enorm van dit type douche, evenals de moderne uitstraling ervan. Je kunt hierbij kiezen uit helder glas, gerookt glas (al iets minder transparant), of gematteerd glas (vrijwel inkijk vrij).

Stijlvolle douchecabines

Waar de een kiest voor de allerlaatste trends op gebied van douches, vindt de ander het prettig het bij een douchecabine te houden. De douchecabine kent natuurlijk ook zo zijn voordelen. Zo bespaart de halfronde douchecabine behoorlijk in ruimte. Niet zo gek voor wie klein behuisd is. Douchecabines kennen daarbij ook nog eens de hoekopening, zodat er ook geen openslaande deuren nodig zijn.

Daarnaast zijn er prachtige, moderne douchecabines verkrijgbaar in strakke vormgeving en met een industrieel karakter, zodat ook de douchecabine volwaardig onderdeel uitmaakt van het moderne interieur.

Wie graag zelf meubels, kasten en tafels maakt krijgt onherroepelijk te maken met plaatmateriaal, of massief hout. Veel liefhebbers geven heimelijk de voorkeur aan massief hout, maar aangezien dit zeer bewerkelijk is om de juiste dikte te verkrijgen stappen doe-het-zelvers veelal over op plaatmateriaal. Maar ook onderling kan plaatmateriaal verschillen van kwaliteit. Goedkoop plaatmateriaal is namelijk lang niet altijd de beste keuze helaas, en dit kan zonde zijn van de geïnvesteerde energie in een mooi bouwwerk. Daarom kijken we in dit artikel naar de verschillen tussen goedkoop en duur plaatmateriaal. Wat is een verstandige keuze? Je leest het hier.

Goedkoop plaatmateriaal duurkoop?

Hieronder zetten we de verschillen tussen goedkoop en duurder plaatmateriaal voor je op een rij.

 • Stevigheid: Hoogwaardig, duurder plaatmateriaal laat je niet gauw in de steek, in tegenstelling tot goedkoop plaatmateriaal. Globaal genomen is de draagkracht van hetzelfde plaatmateriaal in verschillende prijsklassen het grote verschil. Het is belangrijk voor het beoogde doeleinde plaatmateriaal aan te schaffen dat de juiste draagkracht biedt. In dat geval kom je meestal in het hogere prijssegment uit.
 • Scheuren: In bepaalde gevallen scheurt goedkoop plaatmateriaal als OSB plaat bij de verwerking (zoals bij timmerwerk). Dit kan ‘m in het feit liggen dat de gebruikte grondstoffen voor de OSB platen verschillen van elkaar. Wat is de kwaliteit van de houtsnippers? Van welk hout is het afkomstig en hoe is het verwerkt? Allemaal aandachtspunten die het verschil in kwaliteit kunnen beïnvloeden.
 • Productie: Bij de productie van goedkoop plaatmateriaal kunnen andere (goedkopere) grondstoffen gebruikt zijn dan bij duurder plaatmateriaal het geval is. Hierdoor kan goedkoop plaatmateriaal eerder zijn kwaliteit verliezen en kunnen fineerlagen eerder loslaten bijvoorbeeld.

Plaatmateriaal kopen?

Het zelf bouwen van (keuken)kasten en tafels kan zeer arbeidsintensief zijn. Het grote voordeel is dat er echt een kast ontstaat geheel naar eigen wens en op maat. Dit maatwerk zelf uitvoeren bespaart in kosten. Natuurlijk dien je over technisch inzicht te beschikken en over de juiste gereedschappen. Plaatmateriaal kun je het beste kopen bij een houthandel online, iets wat de meeste doe-het-zelvers wel weten.

Voordelen van houthandel online

De reden om een online houthandel te bezoeken laat zich niet raden: de overweldigende keuze zorgt ervoor dat je altijd de juiste materialen vindt voor de klus. Het brede scala, wat je niet bij een bouwmarkt aantreft, is één reden. De andere reden is dat de plaatmaterialen van een hoge kwaliteit zijn. De vakspecialist biedt dus een breed assortiment van een hoge kwaliteit. Daarnaast wordt per product zeer duidelijk omschreven voor welke doeleinden het geschikt is en of het ook geschikt is voor vochtige ruimtes, buitengebruik of uitsluitend voor binnengebruik. De klant wordt duidelijk geïnformeerd over de product-eigenschappen.

Tot slot, de online houthandel kent grote voorraden, je hoeft dus nooit bang te zijn dat het plaatmateriaal niet leverbaar is! Jouw bestelling wordt netjes tot aan de voordeur afgeleverd, of op een specifieke werkplek.

Wat zijn de laatste interieurtrends op gebied van binnenmuur decoratie? Onze binnenmuren bepalen voor een groot deel het directe aanzicht van onze binnenvertrekken. Interieurtrends verschuiven ieder jaar weer een beetje. Op dit moment is de keuze niet óf verf, óf behang, maar vormt die een mooie combinatie van beiden. In dit artikel vind je de nodige inspiratie voor je eigen interieur!

Combineer effen en patronen

Ons interieur bestaat op dit moment vooral uit facetten, delen. Neem bijvoorbeeld de paneelgordijnen; hypermodern en mooi rechthoekig van vorm. Ze bestaan uit losse delen en zijn zelfs in verschillende prints met elkaar te combineren. Dit geldt ook voor de binnenmuren. Muren accentueer je door te spelen met mooie combinaties, bestaande uit verschillende looks. Hoe je dat doet leggen we uit.

Patchwork binnenmuren

De huidige trends onder binnenmuren zijn nog het beste te vergelijken met patchwork. Spannende combinaties van effen kleuren en prints. Effen muren kun je zowel optioneel verven of van behang voorzien. Natuurlijk heb je niet overal zin in prints of in effen kleuren. Bepaal daarom goed vooraf waar wat gewenst is. Je kunt ook voor een mooi diepte effect kiezen door een paneel te voorzien van een prachtige behangprint van Eijffinger fotobehang. Dit befaamde, historische merk, verkoopt een unieke collectie fotobehang van de meest bijzondere dessins. Wil je écht iets unieks op je muren van een hoge kwaliteit, dan is dit merk een absolute aanrader.

Muurpanelen met dessins

Wie slechts op enkele specifieke plekken in de woonkamer voor een mooie accentuering wil kiezen, kan hiervoor een paneel gebruiken. Het paneel kun je slim positioneren door deze te bevestigen aan de muur bij je televisiemeubel. Op deze wijze baken je een groot stuk van enkele meters, tot plafondhoogte af. Dit zorgt voor een geweldig ruimtelijk effect.

Ook kan er gekozen worden voor een positie bij de zithoek, of eethoek – of natuurlijk voor beiden. Deze moderne toepassingen zorgen ervoor dat je gemakkelijk weer kunt veranderen wanneer je jouw smaak verlegt naar iets anders. Wil je na verloop van tijd toch een ander dessin op het paneel, dan is dit zeer eenvoudig te wijzigen.

Dessin trends

Waar kiezen we voor wanneer het aankomt op dessins? De keuze is natuurlijk zeer persoonlijk, maar op dit moment is het uiterst modern om te kiezen voor natuurlijke prints, zoals die van hout, stenen, of van mooie bloemenpatronen. Eijffinger Fotobehang is op dat gebied van alle markten thuis. Je kunt kiezen uit vele moderne, kleurrijke of juist klassieke patronen. Wil jij goudkleur verwerkt zien in het dessin? Ook dit vindt je terug binnen de collectie.

Natuurlijke prints zoals die van natuurstenen doen het ook zeer goed, evenals houtwerken. Kies je voor fotobehang, dan komt deze voorstelling uiterst realistisch in beeld en lijkt het praktisch alsof de stenen- of houtenmuur daadwerkelijk tot leven komt!

Gecombineerde speelse muren, of geheel effen muren voorzien van panelen met fotobehang, geven ieder interieur een moderne touch!