Wil jij graag een echte eyecatcher in je woning hangen? Of wil jij je woonruimte herinrichten of verbouwen? Dan kan het zinvol zijn om eens te kijken naar bepaalde kunststukken aan je muur. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, een kunststuk of een groot beeld. Maar heb je wel eens gedacht aan het ophangen van een plexiglas schilderij? De kunstzinnige uitstraling van een plexiglas schilderij is namelijk zeer bijzonder en mede door de diepgang en de detaillering zal een plexiglas schilderij een echte eyecatcher vormen. De plexiglas schilderijen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen en ook met de afbeeldingen kun je alle kanten op.

 

Hoe wordt een plexiglas schilderij gemaakt?

De decoratieve look van een plexiglas schilderij komt voort uit de manier waarop de plexiglasschilderijen worden gemaakt. Plexiglas schilderijen worden namelijk geprint op een dunne laag plexiglas, waarbij de achterzijde is voorzien van een zwarte of witte kleur. Door deze manier van printen komen de details perfect naar voren en komen de kleuren van de afbeelding perfect tot zijn recht. De kleuren komen echt naar voren waardoor er meer diepgang in het schilderij wordt bereikt. Door deze diepgang kan je de kleinste details echt tot leven laten wekken. De sfeer en look van een plexiglas schilderij is dan ook een echte eyecatcher in iedere ruimte. Je kan natuurlijk kiezen voor een standaard afbeelding, maar je kan ook kiezen voor een geprinte foto of iets anders persoonlijks. Met een plexiglas schilderij kan de ruimte echt een sfeer meegeven. Kies jij voor een moderne twist? Of kies je liever voor een klassieke twist?

 

plexiglas schilderijLaat het plexiglas schilderij de sfeer bepalen

Decoratie en licht is zeer bepalend voor de sfeer in een huis. Door de unieke lichtinvallen die je op het schilderij kan laten schijnen kan je steeds een uniek sfeerbeeld creëren. Kies je voor modern? Dan kies je voor sprankelende kleuren en abstracte patronen. Kies je liever een klassieke creatie? Dan kan je kiezen voor een klassieke afbeelding. Door het ruime aanbod aan standaard afbeeldingen is voor iedereen en iedere ruimte wel een perfect schilderij beschikbaar. De plexiglas schilderijen kunnen binnen worden opgehangen, maar ook in de buitenlucht komen de schilderijen prima tot hun recht. De plexiglas schilderijen hebben een grote kleurvastheid en ze zijn niet vatbaar voor de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan je de schilderijen ook prima buiten ophangen. Wil je dus genieten van de kunstzinnige uitstraling van een plexiglas schilderij? Dan is het leuk om een afbeelding te kiezen die mooi bij de rest van je interieur past.

 

Wil je een unieke eyecatcher in je huis?

Dan is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden van een plexiglas schilderij. De prachtige uitstraling van een dergelijk schilderij is zo uniek, dat je eenvoudig kan spelen met de lichtinval in bepaalde ruimtes. Bij een plexiglas schilderij zul je zien dat de kleuren prachtig naar voren komen en dat zelfs de kleinste details eruit springen. Laat je verrassen door de vele vormen en mogelijkheden.

Goede raamdecoratie zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in uw interieur. Bezoek de site van Poweredblinds.be eens, als u op zoek bent naar goede, maar duurzame raamdecoratie. U vindt hier een uitgebreide, maar ook hoogwaardige collectie raamdecoratie en binnen-zonwering, zoals rolgordijnen, plissé gordijnen of ‘normale’ gordijnen. Veel van deze stoffen zijn duurzaam omdat deze worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De motoren en afstandsbedieningen die wij gebruiken zijn van het kwaliteitsmerk Somfy. Het plaatsen van raamdecoratie, voorzien van een Somfy motor, zorgt ervoor dat deze raamdecoratie altijd geruisloos open en dicht gaat. Het is mogelijk om het Somfy systeem zo in te stellen, dat deze de raamdecoratie automatisch sluit als er teveel zonlicht binnenkomt. Als u op vakantie gaat, kunt u het systeem zelfs zo instellen dat deze de raamdecoratie in de ochtend opent en in de avond sluit. Zo lijkt het net of er iemand in huis is.

 

rolgordijnen op maat
Rolgordijnen op maat

Steeds meer mensen kiezen voor rolgordijnen, niet in de laatste plaats omdat rolgordijnen bij elk interieur passen. Wanneer u kiest voor rolgordijnen op maat komen deze precies op de kozijnen of, als dat mogelijk is, tussen de kozijnen te hangen. Rolgordijnen gebruiken niet veel ruimte en door de vele mogelijkheden passen ze in elk interieur. Kiest u voor rolgordijnen in de slaapkamer(s), kies dan voor een verduisterende stof. Zo zorgt u gelijk voor goed afgedekte ramen waarbij het (zon)licht u ’s morgens niet meer wakker maakt. Rolgordijnen houden uw huis op temperatuur zowel in de zomer als in de winter. Voor de woonkamer kunt u kiezen uit heel veel verschillende stoffen. De kleur en de textuur van de rolgordijnen bepalen de sfeer in uw woonkamer of slaapkamer. U kunt daarom bij Poweredblinds gratis kleurstalen aanvragen om te zien of de kleur en de textuur overeenkomt met uw wensen. Bekijk, voor een goede keuze, de kleurstalen niet alleen bij zonlicht, maar ook bij avondlicht en sfeerverlichting.

Elektrische rolgordijnen

Om het u nog makkelijker te maken kunt u de rolgordijnen op maat, ook laten voorzien van een buismotor met afstandsbediening van Somfy. Dat betekent dat u, met één druk op de knop, uw rolgordijnen kunt openen of sluiten, tot precies op dat punt waarop u dat wilt. Met dit systeem is het dus ook mogelijk om, tijdens uw afwezigheid, de rolgordijnen te openen of te sluiten. Het systeem kan worden ingesteld om te voorkomen dat de zon binnen schijnt, en op het invallen van de duisternis. U kunt het Somfy systeem ook op de verlichting aansluiten waardoor er een lamp gaat branden op het moment dat het donkerder wordt in huis. Net alsof het huis bewoont is en dat zorgt voor meer veiligheid.

kunststoffen van PerlaPlast

Verduurzaming van de woning heeft steeds meer prioriteit. Is het niet vanuit groene overweging, dan is het wel om de energiekosten te reduceren. Hoe kun je je woning verduurzamen met bouwproducten die langdurig meegaan en welke aan het einde van de rit recyclebaar zijn?

Wat wordt verstaan onder duurzame bouwmaterialen?

Lang niet alle duurzame producten worden daadwerkelijk duurzaam geproduceerd, omdat dit simpelweg nog niet mogelijk is. Zo is de voornaamste productie van zonnepanelen niet zeer milieuvriendelijk (buiten het recyclen van zonnepanelen en hergebruik, wat op kleinere schaal plaatsvindt). Toch zien wij het eindproduct, de zonnepaneel, als duurzaam. Dit aangezien hij vanaf het moment van plaatsing uiteraard energie opwekt, tel daarbij de lange levensduur op en je hebt een duurzaam product. Dit geldt voor meerdere soorten duurzame woonproducten en bouwmaterialen.

Hoewel de productie dus niet altijd perse zeer milieuvriendelijk is, is het eindproduct dit vaak wel.

Duurzame isolatiematerialen

Het goed isoleren van je woning is zeer belangrijk om op energiekosten te besparen, aangezien er minder verwarmd hoeft te worden in een goed geïsoleerde woning. Men kan isoleren d.m.v. chemische producten, zoals bijvoorbeeld purschuim, maar ook zijn er goede duurzame alternatieven verkrijgbaar. Denk hierbij aan isolatierollen afkomstig van vlas en hennep! Beiden plantaardig, zonder de afgifte van schadelijke stoffen (iets wat bij purschuim soms niet het geval is, in extreme gevallen worden bewoners ziek van dit isolatiemateriaal). Vloeren en wanden kunnen perfect met hennep en vlas geïsoleerd worden.

Isoleren met kunststof

Wie in een oudere woning woont zonder dubbelglas, of dubbelglas wat niet afdoende isoleert, kan kiezen voor een polycarbonaat voorzetraam. Deze werkt geweldig isolerend én geluiddempend. Polycarbonaat gaat oneindig lang mee en is recyclebaar. Ontdek de kunststoffen van PerlaPlast op de website voor overige isolerende toepassingen.

Wanden stucen met leemstuc

Leemstuc is een eeuwenoud middel om wanden mee te maken dan wel te stucen. Dit materiaal is enigszins terracotta kleurig van oudsher, maar is ook in gebroken wit verkrijgbaar tegenwoordig. Het voordeel van leemstuc is dat het een natuurlijk alternatief betreft voor gipswanden. Leemstuc is vochtabsorberend, maar stoot het ook weer af. Schimmels krijgen zodoende nauwelijks kans zich te ontwikkelen. Daarbij komt ook nog eens dat leemstuc isolerend werkt; in de zomer biedt het verkoeling en in de winter houdt het de warmte beter vast.

Duurzaam dak

Het groene dak vormt een geweldige isolatie bron! Het zorgt voor een extra dikke natuurlijke beschutte laag, die ook het regenwater nog eens grotendeels absorbeert. Voor de aanleg van een groendak wend je jezelf tot de specialist, aangezien de dakconstructie dit zware dak moet kunnen dragen (want zodra het heeft geregend zal het dak erg verzwaren). Ook zijn uitsluitend specifieke planten geschikt voor het groene dak; een aandachtspunt dus.

Tot slot

Naast duurzame bouwmaterialen is het eveneens belangrijk te investeren in zonnepanelen en de warmtepomp. De warmtepomp werkt (behalve hybride modellen) op elektriciteit, wat je direct kunt gebruiken vanaf je zonnepanelen.

Er zijn verschillende redenen om een veranda aan uw villa te bouwen. De locatie van de veranda is een kritische factor. Dit artikel behandelt onderwerpen als de te gebruiken materialen, de plaats van de veranda en het handhaven van de luchttemperatuur. We behandelen ook hoe u de juiste kant van de villa kiest voor uw nieuwe veranda.

Materialen voor een veranda

Voor het dak, de vloer en de wanden van een veranda kunnen verschillende materialen worden gebruikt, die zowel functioneel als mooi zijn. U moet er vooral voor zorgen dat ze bestand zijn tegen invloeden van buitenaf, en kiezen voor materialen die uw veranda zo comfortabel mogelijk maken. Een vloer van gewone planken is een eenvoudige optie. Deze zal echter niet bijzonder warm zijn tijdens de koude maanden. Daarom kunt u overwegen om extra lagen spaanplaat of vezelplaat te gebruiken. U kunt ook kiezen voor een laminaatvloer voor uw veranda.

Een ander materiaal om te overwegen is hout. Dit materiaal is zeer duurzaam en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Mits goed behandeld, kan hout honderden jaren meegaan. Hout is verkrijgbaar in verschillende soorten en kan worden gebruikt voor het dak en de muren. Kies het beste materiaal op basis van de stijl van uw villa en het omringende landschap.

De fundering van een veranda kan ook worden gemaakt van asbest of metalen buizen. Kiest u voor dit type fundering, zorg dan voor wapeningsstaven en zorg ervoor dat u de grond ingraaft. U moet ook alle uitstekende buiskoppen verbinden met grille, dat is betonnen band rond de omtrek van de veranda.

Zodra de fundering klaar is, kan het frame worden gebouwd. Vervolgens moet u de structuur waterdicht maken. Voor grotere veranda’s kunt u tussenrekken nodig hebben. Bij de installatie ervan moet u ervoor zorgen dat de voorste verticalen lager zijn dan de verticalen die aan het huis grenzen.

Plaats van een veranda aan uw villa

Een veranda is een buitenruimte van een villa. Het is een uitstekende plek om buiten te zitten en te ontspannen. In deze villa bevindt de veranda zich aan het einde van een kanaal en is omgeven door een groot zwembad en een spa. Het heeft ook een barbecue, een buitentelevisie en andere voorzieningen. Er is ook een moderne keuken met marmeren werkbladen en een grote koelkast. Bovendien is er een wijnbar op de begane grond van de villa.

Veranda’s werden populair in de 19e eeuw, toen landschapsontwerp en architectonische bewegingen ze aantrekkelijk maakten. Deze bewegingen beïnvloedden de aanleg van openbare parken zoals Central Park en de National Mall. De nadruk lag op het creëren van mooie, natuurlijk ogende ruimtes en landschappen, dus veranda’s waren gebruikelijk in huizen van de hogere klasse. Veranda’s waren vooral populair in het zuiden.

Veranda’s zijn open, overdekte ruimtes die aan de zijkant of voorkant van een huis uitsteken. Ze zijn vaak omgeven door een hekwerk en liggen meestal gelijk met de begane grond. Veranda’s kunnen eenvoudig of uitgebreid zijn en passen bij alle stijlen. Een andere optie is een gebogen dak, dat een meer gedetailleerde look creëert. Dit ontwerp laat regen en sneeuw naar beneden druipen zonder dat de veranda verstikkend heet wordt.

De juiste kant van het huis kiezen om een veranda te bouwen

In de Verenigde Staten wordt de term veranda gebruikt om een buitenruimte te beschrijven die aan een huis of ander bouwwerk vastzit. Deze ruimte is meestal verhoogd, maar kan ook gelijkvloers zijn. Het heeft meestal een balustrade en kan versierd zijn met sierlijke details. Traditioneel zijn veranda’s verbonden aan grotere huizen en omvatten ze meerdere muren.

Belang van het op temperatuur houden van de lucht in een veranda

Veranda’s zijn structuren in de open lucht, meestal met een dak en leuningen in de lengte. Ze zijn meestal verbonden aan een groot woongebouw of omspannen meerdere muren. Veranda’s zijn historisch zeer populair in de Spaanse koloniale wereld, maar ook in andere regio’s, zoals Afrika, hebben ze ingang gevonden.

Gewoonlijk is een veranda verbonden aan een huis, terwijl een patio, gazebo of terras niet verbonden is aan een grotere structuur. Veranda’s doen denken aan het Victoriaanse tijdperk, dat bekend stond om zijn sierlijke details en bloemrijke gevels. In deze periode waren veranda’s zeer populair in het zuiden.

Kosten van de bouw van een veranda

Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het ontwerp zullen de kosten voor de bouw van een veranda sterk variëren. Een kleine veranda kost meestal 5.000 tot 12.000 dollar, terwijl een grote veranda 20.000 tot 50.000 euro kost. Het is belangrijk om een aannemer te vinden die bekend is met het stadsrecht en u een gedetailleerde offerte kan geven.

De materialen die worden gebruikt bij het bouwen van een veranda variëren op basis van uw locatie, het klimaat en het type veranda dat u wilt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met arbeidskosten en bouwvoorschriften. In de meeste gevallen, kunt u geen DIY een veranda. In plaats daarvan moet u een erkende aannemer inhuren om alle details te regelen.

Veranda’s zijn gebruikelijk in warme en kustgebieden, en zijn meestal verbonden aan een groter huis of gebouw. Ze kunnen overdekt of open zijn. Bovendien hebben ze meestal een reling, en ze kunnen ook worden versierd met sierlijke details. Hoewel de meeste veranda’s open zijn, kunnen ze ook een dek of patio bevatten.

Voordat u een bedrijf inhuurt om een veranda voor uw villa te bouwen, moet u verschillende lokale bedrijven raadplegen. Het is een goed idee om drie of meer offertes te krijgen om ervoor te zorgen dat u de beste deal krijgt. Zorg ervoor dat u een buffer in uw budget opneemt voor onverwachte kosten. Zorg er ook voor dat u de voorschriften van uw gemeente begrijpt. Het kan zijn dat u een bouwvergunning of goedkeuring nodig heeft voor de constructie die u gaat bouwen.

Ervaring en knowhow die het verschil maakt in de verandabouw!

Of u nu kiest voor een klassieke, een moderne veranda, woonuitbreidingpergolaorangeriepoolhouse of een zwembadoverkapping: zo’n investering doet u voor het leven. Het is daarom aan te raden om niets aan het toeval over te laten en te kiezen voor een verandabouwer met ervaring en knowhow. Bij Willems veranda’s leveren we graag die ervaring en knowhow aan u op!

Je hebt maandenlang naar huizen gekeken en je hebt er eindelijk een gevonden die perfect is. Je staat te popelen om te verhuizen, maar er ontbreken een paar dingen. Je kunt het huis van je dromen hebben. Met de juiste armaturen kun je je huis eruit laten zien alsof het zo uit een tijdschrift komt. Je wilt immers niet in een huis wonen dat niet alles heeft wat je nodig hebt. Een ding dat je zeker in huis moet hebben, is een terrasverwarmer. Dit is ideaal voor die koude winternachten die je buiten wilt doorbrengen.

Terrasverwarmer

Terrasverwarmers zijn een geweldige optie voor terrasverwarming en om sfeer toe te voegen aan je terras. Terrasverwarmers of vuurkorven voor buiten kunnen zowel als decoratief stuk als als warmtebron worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers verkrijgbaar bij de detailhandel. Je kunt alles vinden, van houtgestookte haarden tot elektrische kachels die ook dienst doen als verlichtingsarmaturen. Het kiezen van de juiste kachel hangt af van je behoeften en voorkeuren. Als je iets draagbaars en gemakkelijks te installeren wilt hebben, overweeg dan een elektrische haard met gekleurde vlammen die elke kamer een extra dimensie geven. Als je iets permanents wilt dat minimaal onderhoud vereist, kijk dan naar opties zoals gasblokken op propaan of een inzetstuk voor je bestaande open haard.

Gootsteen

Het materiaal waarvan je gootsteen is gemaakt, heeft een grote invloed op hoe lang hij meegaat en hoeveel je nodig hebt om hem schoon te maken. Roestvrij staal is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en vaak goedkoper dan spoelbakken van koper of porselein. Een roestvrijstalen spoelbak is echter niet volledig krasbestendig en kan afbrokkelen als hij valt of ruw wordt gehanteerd. Porseleinen spoelbakken zijn ook duurzaam, maar zijn meestal duurder dan hun roestvrijstalen tegenhangers en hebben ontwerpen die niet zo praktisch zijn voor dagelijks gebruik. Koper is waarschijnlijk de duurste optie, maar is meestal mooi, maar ook extreem duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Sommige mensen hebben echter allergieën of reacties wanneer ze regelmatig worden blootgesteld aan de metaalionen van koper. Zorg er dus voor dat je hiermee akkoord gaat voordat je er een koopt.

Verlichtingsarmaturen

Taakverlichting is een geweldige manier om de dingen die je moet zien te verlichten, zoals je bureau of aanrecht in de keuken. Dit soort licht is vaak gericht op een enkel gebied en heeft een heel specifiek doel. Het is dus belangrijk dat je het juiste type armatuur kiest voor de klus.

Gordijnen zijn bijzondere sfeermakers en een prachtige oplossing voor grote ramen. Eigentijdse gordijnen zijn op tal van manieren te plaatsen. Waar kies jij voor? Heb jij je keuze voor gordijnen gemaakt, neem dan onze tips en aandachtspunten mee voordat je gordijnen gaat aanschaffen.

Gordijnen kopen, waar let je op?

Gordijnen zijn op verschillende manieren te bevestigen. Zo kun je kiezen voor een gordijnrails, maar ook roedes zijn populair. Het voordeel van een rails is dat de gordijnen net wat gemakkelijker te sluiten zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor een elektrische gordijnrails, die te bedienen is vanaf je smartphone. Ben jij niet thuis en wil je jouw woning een bewoonde indruk laten geven, dan sluit je ’s avonds vanaf een afstand jouw gordijnen bijvoorbeeld. Maak dus allereerst je keuze voor het bevestigingssysteem. Roedes kennen een meer rustieke uitstraling, wellicht past dit beter binnen jouw interieur.

Welk type gordijn kies ik?

Gordijnen zijn prima met elkaar te combineren. Kies jij voor vitrage gecombineerd met overgordijnen, of ga je direct voor inbetween gordijnen? Inbetween gordijnen zijn een tussenfase tussen vitrage en overgordijnen. Je kunt vanaf de buitenzijde nauwelijks naar binnen kijken door dit type gordijn, maar andersom -vanaf de binnenzijde van je woning- kijk je juist best gemakkelijk naar buiten. Inbetween gordijnen zijn ideaal wanneer je maar 1 type gordijn wilt ophangen.

Gordijn lamellen

Naast hangende gordijnen is er ook nog de keuze voor paneelgordijnen. Dit systeem lijkt enigszins op het aloude lamellensysteem, echter tegenwoordig zijn de lamellen in uiteenlopende breedtes verkrijgbaar en bekleed met gordijnstof. Vooral bij grote moderne raampartijen kan dit een mooie oplossing vormen.

Spelen met kleur

Overgordijnen zijn in vele stoffen, dessins en kleuren verkrijgbaar. Sommige stoffen kreuken sneller dan de anderen, informeer hiernaar bij bestellen. Vitrage, inbetween gordijnen en lamellen zijn in effen wit of varianten hierop verkrijgbaar, maar ook met mooie dessins. Van een licht streepje tot prachtige kleurrijke patronen. Combineer gerust effen met een strook gekleurde gordijnen, het effect is verbluffend en lekker modern. Dit is ook mogelijk bij de keuze voor paneelgordijnen, wat een eigentijds beeld oplevert.

Opmeten van gordijnen

Neem de exacte afstanden op vanaf de gordijnrails of roede tot aan het punt waar het gordijn exact moet komen. Meet ook de precieze breedte op, van kozijn tot kozijn. Nu je over de exacte maten beschikt kun je vervolgens online je bestelling plaatsen bijvoorbeeld. Bij bezoek van een online raamdecoratiewinkel kun je via diverse stappen zeer eenvoudig zelf je gordijnen op maat laten maken. Het programma berekent hoeveel extra gordijnstof er nodig is om de gordijnen passend te krijgen. Meestal kun je bij de breedte uitgaan van bijna een verdubbeling van de benodigde gordijnstof om plooien te kunnen bewerkstelligen. Bij de lengte komt ook nog zo’n 30 cm extra stof, wat nodig is voor het aanbrengen van zomen en de afwerking om de gordijnen te bevestigen.

Een lichtkoepel is een goede investering voor je villa. Het zorgt er namelijk voor dat er meer natuurlijk licht ontstaat in huis en het laat je kamers er altijd helder uit zien. Hierdoor hoef je minder snel de lamp te gebruiken en daarmee bespaar je weer energie. En zo zitten er nog meer voordelen aan een lichtkoepel op je villa.

Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten, materialen en maten. Zo heb je enkelwandige, dubbelwandige, driewandige of zelfs vierwandige lichtkoepels. Hoe meer schalen des te beter de isolatie is. Daarnaast zijn er twee materialen waaruit gekozen kan worden, dit zijn acrylaat en polycarbonaat. Het verschil tussen deze twee is dat polycarbonaat slagvast is en daarmee ook sterker. Dan heb je nog heldere en niet heldere lichtkoepels. Heldere lichtkoepels laten het meeste licht door en zijn dan ook transparant. De niet heldere lichtkoepels hebben een opaal wat zonlicht filtert en dat zorgt ervoor dat de koepel niet doorzichtig is.

Een bijkomend voordeel van een lichtkoepel op je villa is dat de lichtkoepel standaard voorzien is van een anti-inbraak systeem. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken wanneer je op vakantie bent. Ook zorgt een lichtkoepel voor een ruimtelijk gevoel als je binnenstaat. Dit komt door de hoeveelheid natuurlijk daglicht wat binnenkomt. Daglicht is ook nog eens belangrijk voor je gezondheid, gemoedstoestand en je biologische klok. Het licht zorgt ervoor dat je lichaam weet wanneer hij wakker moet blijven. Dit is dus een groot voordeel. 

In de winter kan een lichtkoepel deels werken als verwarming. Wanneer het zonlicht erop schijnt zal het de kamer sneller verwarmen waardoor je in de winter minder verwarmingsenergie nodig hebt. Nu zul je vast denken, ja maar in de zomer dan? Voor de zomer heb je speciale zonwering die de lichtkoepel verduisteren wanneer het te warm is buiten. Zeker als je een lichtkoepel op een plat dak plaatst is een zonwering sterk aan te raden vanwege de warmte. 

Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste lichtkoepel kiest?

Er zijn verschillende soorten lichtkoepels voor verschillende daken. Iedere lichtkoepel set bestaat uit een dakopstand en dubbelwandige lichtkoepel. Zo heb je de dakopstanden in polyester, PVC of aluminium. Een PVC dakopstand wordt gebruikt voor optimale isolatie, wil je een sterkere dakopstand, dan moet je kiezen voor metaal. Deze zijn sterker en worden voornamelijk gebruikt voor lichtkoepels van grotere formaten. 

Verder zit er nog een verschil tussen megatubes, deze zijn voor een schuin of plat dak. Dit is een speciaal soort lichtkoepel dat meer lichtinval creëert. Je hebt ventilerende lichtkoepels, vlakke lichtkoepels, lichtkoepels met daktoegang, soltaube daglichtsystemen, die Soltaube daglichtsystemen kunnen het licht nog verder transporteren als alleen een lichtkoepel kan en er zijn nog dakramen. 

Heb je een wat kleinere ruimte in je villa dan kun je dus voor een lichtkoepel kiezen met een Soltaube daglichtsysteem om zo de ruimte groter te laten lijken. Heb je een dakterras op je villa? Dan is een lichtkoepel met daktoegang aan te raden. Zo heb je een multifunctioneel dak. Je maakt namelijk en gebruik van het daglicht wat via de lichtkoepel naar binnenkomt en tegelijkertijd kun je er doorheen naar het dakterras. Wil je graag een lichtkoepel en tegelijk kunnen ventileren, dan is en ventilerende lichtkoepel iets voor jou. 

Ben jij benieuwd naar de verschillende soorten lichtkoepels? Op de website van Bouw-Handel.nl vind je alle informatie die je nodig hebt!

Iedere woning krijgt meer uitstraling met mooie raamdecoratie. Goede raamdecoratie maakt een ruimte nog fraaier, of het nu gaat om de slaapkamer of de living. In je zoektocht naar de juiste bekleding voor de ramen kom je genoeg mogelijkheden tegen. Onder andere houten lamellen zijn geliefd bij velen. Deze raamdecoratie kan op meerdere manieren worden toegepast: met ladderband en ladderkoord. Wat zijn de verschillen tussen beide opties en wat kun je het beste kiezen? Dat lees je hier! 

De belangrijkste verschillen

Zowel ladderband als ladderkoord kunnen worden toegepast wanneer je graag houten lamellen in je interieur wilt. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Hier vind je de omschrijving van zowel het ladderkoord als de ladderband. Op deze manier wordt duidelijk wat de belangrijkste verschillen zijn tussen beide soorten raambekleding.

  • Ladderkoord: bij een ladderkoord zijn de gaatjes in de jaloezieën, waar de koorden doorheen lopen, zichtbaar. Op deze manier komt er meer licht door.
  • Ladderband: bij een ladderband is er sprake van een stoffen band aan beide kanten van de jaloezieën die van boven naar beneden loopt. De gaatjes zijn, in tegenstelling tot het ladderkoord, niet zichtbaar.

De toepassing van ladderband

Een ladderband oogt niet alleen strakker, het zorgt er ook voor dat uw living, slaapkamer of andere ruimte in huis een mooie look krijgt  Wanneer je kiest voor ladderband voor je raambekleding, is het goed om te weten dat er meerdere manieren zijn om dit te combineren. Zo kun je er bij witte houten lamellen voor kiezen om het ladderband in een andere kleur te bestellen. Op deze manier creëer je een unieke look. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de lamellen en de ladderband in dezelfde kleur te bestellen om zo eenheid te creëren in je interieur.

De toepassing van ladderkoord

Een ladderkoord is een goede toevoeging wanneer je graag wat meer licht in huis wilt creëren. Doordat er gaatjes in de jaloezieën zitten waar het koord doorheen loopt, heb je te maken met een extra lichtinval. Wil je juist wat meer eenheid in je interieur, dan is een ladderband een betere keuze.

 

Bij Inhuisplaza.be ontdek je het complete assortiment van houten lamellen: zowel met ladderkoord als ladderband. Je kunt je natuurlijk ook volop laten inspireren zodat je uiteindelijk je gedroomde interieur krijgt!

Als je dan eindelijk jouw droomhuis hebt weten te bemachtigen kun je aan de slag gaan met de inrichting. Dit is voor veel mensen één van de leukste aspecten van verhuizen. Een ruimte helemaal naar jouw smaak indelen zodat je echt thuis komt in jouw eigen paleisje. Toch komt er veel bij kijken als je meerdere ruimtes in een bepaalde stijl wilt inrichten.Om dit gemakkelijker te maken hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in een handomdraai jouw nieuwe huis inrichten.

Maak een plan

Ten eerste, is het van belang om vooraf een plan te maken. Zo voorkom je dat je onnodige of impulsieve aankopen doet. Wanneer je door een winkel loopt is de kans groot dat je allemaal leuke spullen tegenkomt die je leuk vindt. Toch kan dit ervoor zorgen dat je spullen verzamelt en uitkiest die uiteindelijk niet zo mooi bij elkaar lijken te passen. We raden je dan ook aan om een visionboard te maken waarop je inspirerende afbeeldingen plakt. Hierbij is het van belang dat de stijl en het kleurenpallet overeenkomt. Wanneer je gaat winkelen voor nieuwe spullen voor het interieur kun je dit bord meenemen en op basis daarvan bepalen of een voorwerp of meubel echt goed past binnen de stijl die je wilt creëren.

Investeer in luxe raamdecoratie

De raamdecoratie die je kiest heeft erg veel invloed op de uiteindelijke uitstraling. Het is dan ook van belang dat je kwalitatieve raamdecoratie aanschaft om het geheel mooi te laten lijken. Tegenwoordig heb je een enorm aanbod aan prachtige raamdecoratie in de vorm van rolgordijnen, jaloezieën of gordijnen. Wil je een luxe uitstraling creëren? Dan raden we je aan om eens te kijken naar duo rolgordijnen. Dit zijn unieke rolgordijnen die er niet alleen heel chique uitzien, maar die ook nog eens erg praktisch zijn. Het rolgordijn is gemaakt van twee soorten stroken stof. Zo worden doorzichtige stroken stof afgewisseld met een verduisterende strook stof. Dit is super handig omdat je op deze manier zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval je in een ruimte hebt. Daarnaast heb je ook te alle tijde privacy! Een andere mooie optie is om voor jaloezieën te kiezen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Je kunt jaloezieen op maat bestellen. Dit is natuurlijk erg praktisch. 

Less is more

Natuurlijk begrijpen we dat je enorm enthousiast bent over het inrichten. Wel raden we je aan om het motto ´less is more´ te onthouden. Te veel decoratie en meubels kunnen ervoor zorgen dat een ruimte er rommelig uitziet. Kies voor een paar prachtige eyecatchers voor een echt luxe uitstraling!

Heb jij weleens overwogen om een villa te laten bouwen? Op het eerste gezicht klinkt dit misschien als een gek idee, maar voor veel mensen kan dit zeker interessant zijn. Een villa laten bouwen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Ben jij nieuwsgierig welke voordelen dit precies zijn? In deze blog wordt je nieuwsgierigheid beantwoord.

Er is meer dan genoeg ruimte

Het eerste voordeel van een villa laten bouwen is dat je ineens meer dan genoeg ruimte hebt in je woning. De manier waarop wij in ons land wonen, betekent vaak dat we niet veel ruimte hebben. Gelukkig zijn er meerdere manier om dit te omzeilen. In plaats van een huis te kopen met een inrichting die door iemand anders is bepaald, heb je door zelf een villa te laten bouwen zeggenschap over hoe groot de woning gaat zijn en wat de indeling is. Daardoor kun je zelf helemaal bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt.

Je kunt specifieke kamers inrichten

Een ander voordeel is dat je specifieke kamers in kunt richten. Bij een normale woning heb je geen andere keuze dan vrij algemene kamers te nemen. Wanneer je juist een villa laat bouwen, heb je de mogelijkheid om een kamer in te richten die aan jouw eisen voldoet. Zo kun je bijvoorbeeld een mancave laten bouwen met een bar en je computer. Zo kun je lekker gamen of bij bijvoorbeeld betFIRST casino online een gokje wagen. Zo heb je veel creatieve vrijheid op dit vlak.

Je woont luxe

Het is tevens een voordeel dat je door een villa te laten bouwen luxe leeft. Het laten bouwen van een villa is namelijk lang niet voor iedereen weggelegd. Je moet immers veel zaken regelen om dit succesvol voor elkaar te krijgen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vinden en kopen van de juiste grond of het inhuren van een goede architect. Maar zodra het project ook daadwerkelijk af is, bevind je jezelf in een woning die je zeker als luxe mag beschouwen.

Het is een goede investering

Het vierde voordeel van het laten bouwen van een villa is dat het een goede investering is. Momenteel is de inflatie zo hoog dat je geld veel minder waard wordt wanneer je het op je spaarrekening laat staan. Daardoor is het zaak om te kijken naar andere manieren om je geld te behouden en zelfs te laten groeien. Een net gebouwde villa valt hier zeker onder. Huizenprijzen blijven namelijk maar stijgen, waardoor jij je vermogen aanzienlijk kunt laten groeien hiermee. Zie een villa dan ook zeker als een investering voor je toekomst.

Je kunt zelf de stijl kiezen

Tot slot is het ook een voordeel dat je zelf de stijl van de villa mag kiezen. Denk dan niet alleen aan de stijl van het interieur, maar de gehele villa. Zo kun je ervoor kiezen om een rieten dak te nemen in plaats van dakpannen. Je hebt dus totale creatieve controle over je aanstaande woning. Dat maakt het bouwen van een villa nog aantrekkelijker!