Hoe beveiligt u uw huis tegen inbrekers? Het is belangrijk om uw huis veilig en beveiligd te houden. Er zijn een paar stappen die u kunt nemen om uw huis te beschermen tegen inbrekers. De eerste stap is om uw reservesleutels aan niemand te geven. U moet ook overwegen uw Wi-Fi uit te schakelen als u langere tijd niet thuis bent. U kan ook een Bewakingscamera’s bestel je bij Sitcon | Specialist sinds 2007 instaleren.

 

Slimme sloten

Slimme sloten zijn een geweldige manier om uw huis beter te beveiligen. Ze bieden functies zoals toegang op afstand, tracking van het deurgebruik en een breed scala aan digitale beveiligingsmaatregelen. Maar je moet weten hoe je een goed slot kiest om de voordelen ervan te maximaliseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze apparaten kunnen worden gehackt. Daarom moet u een sterk wachtwoord hebben en uw firmware regelmatig bijwerken. Dit zal u ook helpen om uw slimme slot te beschermen tegen hackers.

Sommige van de nieuwste slimme sloten hebben Bluetooth, Wi-Fi en andere draadloze mogelijkheden. Met deze apparaten kunt u verbinding maken met uw thuisnetwerk en uw deuren bedienen met uw smartphone.

Als u een slim slot hebt, kunt u de temperatuur in uw huis regelen of het licht in de hal inschakelen wanneer u de deur ontgrendelt. Deze functies kunnen van pas komen wanneer u niet thuis bent.

Bewegingsgeactiveerde beveiligingslampen

Bewegingsgeactiveerde veiligheidsverlichting kan de veiligheid van uw huis vergroten en indringers afschrikken. Of u nu op vakantie gaat of gewoon in en uit gaat, met licht aan is uw huis minder aantrekkelijk voor criminelen.

U kunt beveiligingslampen met bewegingssensoren kopen die op uw elektriciteitsnet of op batterijen werken. Zo kunt u ze installeren zonder in de gipsplaat van uw huis te boren.

Beveiligingslampen met bewegingssensoren hebben ook de mogelijkheid om objecten op uw pad te verlichten. Als u bijvoorbeeld in een buurt woont met veel wilde dieren, kunt u een lamp toevoegen die helpt bij het identificeren van bezoekers.

Een beveiligingslamp met bewegingssensoren wordt geactiveerd wanneer een bewegingssensor beweging in het gebied detecteert. Het detectiebereik hangt af van het pakket bewegingssensoren. De meeste modellen hebben een detectiebereik van 20 tot 100 meter.

Wi-Fi uitschakelen tijdens reizen of langere periodes

Het uitschakelen van uw Wi-Fi voor een langere periode is als het hebben van een tv zonder televisie. Misschien wilt u het snoer voorgoed doorknippen, maar in dit geval moet u bereid zijn om de connectiviteit tot op zekere hoogte te verliezen. Gelukkig heb je verschillende opties. Een van de beste is het gebruik van een draadloze range extender, die alleen of in combinatie met een gewone router kan worden gebruikt. De andere optie is het gebruik van een bestaande router, wat iets omslachtiger is en niet bepaald een pijnloos proces.

Het grootste voordeel van het gebruik van een range extender is dat je zwakkere signalen kunt versterken en volledig kunt benutten. Om het maximale uit de verbinding te halen, moet je misschien wat kleine aanpassingen doen aan je netwerkinstellingen. U kunt bijvoorbeeld een klein percentage gebruikers toegang geven tot uw netwerk, terwijl anderen moeten worden geblokkeerd.

Reservesleutels uit de buurt van de voordeur houden
Het bewaren van reservesleutels op een veilige plaats is een belangrijk aspect van huisbeveiliging. Een gestolen of gebroken sleutel kan namelijk worden gebruikt om uw huis binnen te komen. Een reservesleutel is ook handig als u uw hoofdsleutel bent vergeten.

Het bewaren van uw sleutels in een kluisje is een handige en veilige manier om ze te bewaren. U kunt er een kopen bij uw plaatselijke ijzerhandel. Als je veel sleutels hebt, kun je een slim deurslot overwegen. Met slimme sloten kunt u uw deuren op afstand vergrendelen en ontgrendelen. Met dit systeem kunt u sms-berichten ontvangen wanneer de deur wordt ontgrendeld.

Een populaire verstopmethode is het verstoppen van een reservesleutel onder de welkomstmat. Dit werkt omdat de mat kan worden verschoven door een sterke wind. Een andere truc is om een sleutel aan het hondenhok te hangen.

Voorbereiden op een inbraak

Als u vermoedt dat een inbreker zich op uw terrein bevindt, moet u maatregelen nemen om te voorkomen dat hij binnenkomt. De beste manier om dit te doen is het creëren van een effectief huisbeveiligingssysteem. Dit kan het installeren van verlichting met bewegingssensoren omvatten. Deze verlichting voorkomt dat inbrekers zich op donkere plaatsen verstoppen.

Het is ook een goed idee om een draadloze alarmset aan te schaffen. Deze kunnen $25 kosten. Een alarm gaat af wanneer iemand een raam of deur opent.

U moet ook bewegingssensorverlichting installeren rond de omtrek van uw huis. Inbrekers verbergen zich het liefst in donkere gebieden. Het installeren van buitenverlichting voorkomt dat ze zich in de schaduw verstoppen.

Een andere manier om inbrekers af te schrikken is een stevige omheining. De beste hekken zijn gemaakt van kettingschakels of siermetaal.

sedum cassette 
Niet alleen bijen, insecten en vogels zijn blij met je groendak. Zelf profiteer je ook van allerlei voordelen als je een dakbedekking met planten plaatst. Zo wordt de warmte van je huis beter gereguleerd en merk je op je energierekening dat je geld bespaart. Wie ook al zonnepanelen op het dak heeft, krijgt hiervan bovendien een hoger rendement. We vertellen hier meer over de diverse voordelen van een groendak.
Voordelen van een plantendak voor je woning

Woon je in de stad, dan kan je best wel eens last van geluidsoverlast hebben. Een groendak zorgt ervoor dat geluid van buitenaf gedempt wordt, zodat lawaai of geluiden van de straat minder overlast geven. In de zomer functioneert het dak als een airco, omdat de planten zonlicht absorberen. Zo heb je minder warmteoverlast op hete dagen. Je dakbedekking gaat bovendien twee tot driemaal langer mee, omdat deze door de groenlaag beschermd wordt tegen de weersomstandigheden. Al deze voordelen samen maken dat de waarde van je huis stijgt. Ten slotte is een groendak natuurlijk ook gewoon heel mooi om te zien.

Het gemak van een sedum cassette

Het aanleggen van een groendak is niet ingewikkeld. Wil je je plantenlaag zelf installeren, dan kan je het beste gebruik maken van sedumdak cassettes. Een sedum cassette is een kant-en-klare plantenbak die bestaat uit meerdere lagen. De bovenste twee lagen worden gevormd door vetplanten, kleurige vegetatie en voedingsbodem. De onderste lagen zijn voor de afvoer en opslag van regenwater en beschermen je dak. De cassettes klikken als puzzelstukken aan elkaar, hebben nauwelijks onderhoud nodig en bevorderen de biodiversiteit. Regenwater komt via verdamping weer terug in de lucht en het riool wordt hierdoor minder belast.

Veel mogelijkheden bij SedumPlaza

De voordelen van een groene omgeving op het humeur van mensen is bekend. Mensen voelen zich beter als er veel natuur in de buurt is en er ontstaat verbroedering. Zelfs vandalisme en agressie nemen af in een buurt waar veel groen aanwezig is. Ook op ziektes, zoals hartklachten en diabetes, heeft de aanwezigheid van een groene buurt een positief effect. Een van de bedrijven waar je terecht kan voor een groendak en voor handige sedum cassettes, is SedumPlaza. Je vindt hier altijd een bedekking die past bij je situatie en het personeel geeft je desgewenst professioneel advies. Ook het plaatsen van een groendak kunnen de medewerkers voor je verzorgen.

Verlichting in huis is veel meer dan slechts een praktische nood. Het is een accessoire dat ook de aandacht trekt op het moment dat de verlichting uit staat. Daarnaast bepaalt het voor een groot deel de sfeer in een ruimte én last but not least, is het gewoon enorm handig. Helemaal in de donkere maanden van het jaar is stijlvolle verlichting in huis onmisbaar. In 2023 kunnen we weer het een en ander verwachten op het gebied van verlichting. Wij nemen je mee in de belangrijkste trends. Lees hier wat je kunt verwachten op het gebied van verlichting in 2023.

1. inbouwspots blijven heel populair, in alle vormen en kleuren
Spots in of op het plafond zijn eigenlijk onmisbaar in huis. Je kunt dit een beetje zien als de hoofdverlichting, of de basisverlichting. Deze spotjes zijn ingebouwd in het plafond of op het plafond en voorzien vaak de hele ruimte van verlichting. Tegenwoordig zijn ze in alle vormen en kleuren te verkrijgen! Je kunt ze dus ook echt inzetten als een stijlvol accessoire. Ga bijvoorbeeld voor vierkante zwarte spotjes in een strak interieur of ga juist voor een ronde beige kleur om in te blenden in een rustig, natuurlijk interieur. De mogelijkheden zijn eindeloos! Extra tip: zet een dimmer op de spots en zet ze op verschillende schakelaars. Zo kun je perfect de sfeer in een ruimte bepalen.

2. Internet of things: toestellen met elkaar laten communiceren
Je denkt misschien: wat betekent Internet of things? Maar dit betekent eigenlijk om verschillende elektrische apparaten met elkaar te laten communiceren via het internet. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat als een deur opent, de sensor van de deur dit doorgeeft aan de verlichting en op deze manier het licht aanzet. Hierdoor staat verlichting alleen aan als dit daadwerkelijk nodig is en staan er niet onnodig verschillende lampen te branden. In 2023 gaat dit een grote rol spelen.

3. Driverless spots: aansluiting rechtstreeks op 220V
Zoals eerder benoemd blijven de de ingebouwde spotjes erg populair. Wil jij ook graag mooie, strakke (inbouw) spots maar kun je geen driver of transformator kwijt? Dan zijn deze spots de oplossing voor jou! Dit zijn spotjes die je direct op 220v kunt aansluiten. Hierbij heb je de voordelen van de stijlvolle spotjes, maar hoef je geen extra driver of transformator te monteren.

4. Spots met ingebouwde LED modules
In 2023 staat duurzaamheid weer hoog op de kalender. Niet zo gek dus dat we dit ook terug zien in het interieur. Meer specifiek: in de verlichting. De energieprijzen stijgen de pan uit, dus we gaan veel bewuster en duurzamer om met de energie. We zetten de verlichting uit in de ruimtes waar toch niemand is. Hier helpt tip 2 natuurlijk ook al een handje bij. Maar ook LED verlichting wordt het nieuwe normaal. We zien deze trend natuurlijk al een aantal jaren voorbij komen maar in 2023 kunnen we niet meer zonder. Deze verlichting heeft een langere levensduur en verbruikt een stuk minder energie. Extra fijn: tegenwoordig geven LED lampen ook prachtig licht. Van warm tot wit licht, er is voor ieders smaak een geschikte LED lamp te vinden.

Dit zijn de verwachtingen voor het jaar 2023 op het gebied van verlichting. Een extra tip vanuit ons: vul je basisverlichting aan met mooie sfeerlampen. Denk aan vloerlampen, wandlampjes of bijvoorbeeld een fijn, warm lampje op een (bijzet) tafel. Dit brengt een hoop sfeer in huis zonder direct een mega investering te hoeven zijn. Gebruik bovenstaande tips en trends om de basis van je verlichting op orde te hebben. Als je basis goed zit, kun je de rest mooi aanvullen met items die jij mooi vindt.

inbouwspots

Inbouwlampen zijn een geweldige manier om een kamer op te fleuren en een uitnodigende sfeer te creëren. Er zijn echter veel factoren die meespelen bij het selecteren van de juiste inbouwverlichting voor een ruimte. Om je te helpen de beste beslissing te nemen, zijn hier een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van inbouwverlichting.

Grootte van de kamer en hoogte van het plafond

Bij het kiezen van inbouwlampen is het van belang om rekening houden met de grootte van de kamer en de hoogte van het plafond. Hoewel je wilt dat de kamer goed verlicht is, wil je niet dat de verlichting te hard of verblindend is. Om de juiste verlichting voor een kamer te krijgen, moet je een lamp of wandspots kiezen die passen bij de grootte van de kamer. 

Ontwerp en inrichting van de kamer

Een ander belangrijk punt bij de keuze van inbouwverlichting is het ontwerp van de kamer en de inrichting ervan. Je wilt dat de verlichting in een kamer functioneel is, maar je wilt ook dat ze past bij het ontwerp en de stijl van een ruimte. Warme verlichting met gelige en oranje tinten en worden vaak gebruikt in kamers met een rustieke of traditionele inrichting. Halogeenlampen zijn helderder en worden vaak gebruikt in kamers met een moderne inrichting. Fluorescentielampen zijn ideaal voor kamers met veel ramen en een moderne inrichting.

Stijl van afwerking

Een ander belangrijk punt om over na te denken bij het kiezen van inbouwlampen is de stijl van afwerking. Je hebt verschillende afwerkingsopties, waaronder chroom, antiek brons, olie of bijvoorbeeld roestvrij staal. Terwijl deze opties variëren in termen van ontwerp en stijl, variëren ze ook in termen van kosten. Je kunt verwachten om meer te betalen voor een afwerking optie die een meer high-end look en feel heeft.

Kosten

Natuurlijk zijn ook de kosten van de inbouwverlichting een belangrijke factor om rekening mee te houden. De kosten van de inbouwspots zijn afhankelijk van de stijl van afwerking, het wattage en het merk waarvan je ze besluit te kopen. 

Installatievereisten

Tot slot moet je ook rekening houden met enige installatievereisten. Hoewel inbouwspots relatief eenvoudig te installeren zijn, zijn er een paar installatievereisten die je in acht moet nemen. Ten eerste is het van belang om erachter te komen of er een speciaal circuit nodig is voor de spotjes. Je kunt lampen op hetzelfde circuit installeren als andere apparaten, maar je loopt het risico dat het circuit uitvalt als je te veel stroom gebruikt. Daarnaast is het van belang dat de draden de juiste dikte hebben. Voordat je verlichting installeert, moet je ervoor zorgen dat het circuit goed bedraad is en voldoet aan de voorschriften.

Er zijn verschillende stijlen van verlichting voor in je veranda, in deze blog laten wij jou kennis maken met de mogelijkheden.

Als u een veranda bouwt aan uw huis, zijn er een aantal verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen als het gaat om verlichting. Deze stijlen variëren van klassiek tot Scandinavisch en minimalistisch.

Hanglampen

Hanglampen voor een veranda zijn een geweldige manier om een ontspannende sfeer te creëren. Ze zijn een bijzonder goede keuze voor een veranda met een hoog plafond. Dit type verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, dus er zit zeker iets bij dat bij u past.

Wandlampen zijn een andere optie, die gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Ze zijn verkrijgbaar in geschakelde of ongeschakelde versies. U kunt ook kiezen voor LED-lichtstrips. Deze zijn energiezuinig en verkrijgbaar in verschillende kleuren. U moet echter voorzichtig zijn met de installatie ervan in glazen wanden. De reflecties van het glas kunnen afleiden.

Kroonluchters zijn een geweldige manier om een luxueuze dynamiek toe te voegen aan uw veranda. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van eigentijdse sculpturale ontwerpen tot Victoriaanse kristallen druppelontwerpen.

Fotolampen zijn een andere geweldige manier om sfeer aan uw veranda toe te voegen. Een speciale fotolamp kan direct boven een schilderij worden gemonteerd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het belemmeren van het kunstwerk.

Een andere geweldige optie is het installeren van LED-spots. Deze zijn vergelijkbaar met traditionele draadlampen, maar kunnen worden gedimd om ze aan uw stemming aan te passen. Er zijn ook LED-striplampen, een goedkoop alternatief.

Wandlampen zijn ook een geweldige manier om subtiele verlichting toe te voegen. Dit is vooral belangrijk in verandas waar het plafond meestal een glazen paneel is. Let er bij het kiezen van wandverlichting voor uw veranda op dat deze compatibel is met uw bestaande verlichtingsarmaturen.

Spots

Als u uw veranda wilt opfleuren, zijn er verschillende soorten spots waaruit u kunt kiezen. Van wandlampen tot fotolampen, elke stijl heeft zijn eigen unieke voordelen. De juiste verlichting kan helpen een gezellige sfeer te creëren en u een aangenamere ervaring bezorgen.

Het toevoegen van LED inbouwspots veranda is een effectieve manier om voor verlichting te zorgen. Deze LED lampen zijn energiezuinig, kostenbesparend en gaan lang mee. Ze kunnen overal worden geplaatst om een bepaald gebied te benadrukken.

Hanglampen zijn ook een uitstekende keuze om een centraal punt aan uw veranda toe te voegen. Deze lichtstijl wordt eenvoudig bediend met een dimschakelaar, waardoor het een praktische toevoeging aan uw huis is. U kunt ze op het dak van uw veranda hangen of onder planken plaatsen.

Tafellampen zijn een andere goede keuze om uw veranda te verlichten. Kies er een die past bij de rest van de stijl van uw kamer. Een stijlvolle eikenhouten salontafel is een perfecte plek voor dit type lamp.

Decoratieve lampen voegen charme en stijl toe aan uw veranda. Of ze nu aan de muur hangen of op een plank staan, deze armaturen zijn gemakkelijk te installeren en voegen een vleugje kleur toe aan elke kamer.

Wandlampen zijn een ideale keuze voor een kleine ruimte. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar kunnen de totale hoeveelheid licht in een kamer vergroten.

Als u uw veranda een dramatischer accent wilt geven, kunt u overwegen een kroonluchter te installeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen een vleugje klasse toevoegen aan uw eethoek.

LED-lichtlijsten

LED-lichtlijsten zijn een geweldige manier om extra licht toe te voegen aan uw veranda. Ze kunnen overal worden geïnstalleerd en zijn zeer veelzijdig. Deze lampen zijn energiezuinig en gaan veel langer mee dan standaard CFL-lampen. Het is een relatief goedkope manier om de verlichting van uw veranda te verbeteren.

verandaverlichting moet zo geplaatst worden dat de hoeveelheid natuurlijk licht die in uw ruimte komt optimaal is. Misschien hebt u slechts een kleine hoeveelheid verlichting nodig, zoals een leeslamp, of misschien wilt u de hele ruimte verlichten. Hoe dan ook, u moet met alle factoren rekening houden bij het ontwerp van uw veranda.

Lampen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder primaire verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting. U kunt verschillende stijlen en kleuren gebruiken om de architectuur van uw veranda aan te vullen. Er zijn verschillende soorten lampen, waaronder veranda spots, kroonluchters en wandlampen. Het kiezen van de juiste verlichting kan een groot verschil maken voor de uitstraling van uw veranda.

LED-lichtstrips kunnen onder ramen, aan de plinten of zelfs onder planken worden gehangen. De strips zijn bezaaid met een rij lichtgevende diodes en kunnen worden gedimd met een dimschakelaar.

Er zijn drie verschillende soorten LED-strips verkrijgbaar. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen tussen een RGB-strip, RGBW-strip of een vochtbestendige strip. Alle drie hebben ze dezelfde algemene kenmerken, waaronder een flexibele onderlaag, een printplaat en een rij lichtgevende diodes.

Kroonluchters en wandlampen

Als u van plan bent een veranda aan uw huis toe te voegen, hebt u misschien al ideeën over het soort verlichting dat u wilt installeren. Er zijn veel verschillende soorten verlichting, maar het kiezen van de juiste kan een groot verschil maken voor de algemene uitstraling van uw nieuwe aanbouw.

Enkele van de meest gebruikte soorten verlichting in veranda’s zijn plafondpendels, kroonluchters, wandarmaturen en fotolampen. De beste optie voor u hangt echter af van de manier waarop u de ruimte gaat gebruiken.

Pendelverlichting in uw veranda kan een zeer effectieve manier zijn om een dramatisch centraal punt te creëren. Het kan ook helpen om uw eethoek, sociale ruimte en werkruimte in zones onder te brengen.

Plafondhangers zijn er in veel verschillende vormen en maten. U kunt ze aan het plafond hangen of ze boven een open haard of een meubelstuk plaatsen. Deze kunnen een prachtige manier zijn om een vleugje elegantie toe te voegen aan uw veranda.

De wandlamp is een andere populaire keuze voor het toevoegen van accentverlichting in uw veranda. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten, en zijn zeer effectief voor het filteren van het licht van de omringende bakstenen muren.

Wandlampen zijn een goedkope, gemakkelijke en relatief snelle manier om wat decoratieve verlichting aan uw veranda toe te voegen. Veel modellen hebben verstelbare armen, waarmee u de juiste hoeveelheid licht kunt instellen om te lezen of te ontspannen.

Verlichting

Verlichting van een veranda is een geweldige manier om een illusie van ruimte te creëren. Hoewel het niet nodig is om veel up-lighting te gebruiken in een serre, zijn er een paar verschillende soorten verlichting waaruit u kunt kiezen.

Kroonluchters zijn een van de meest populaire keuzes voor het verlichten van een veranda. Ze kunnen een dramatisch middelpunt vormen in een kamer en helpen een ideale sfeer te creëren in uw veranda.

Pendelverlichting is een andere optie die goed werkt in een veranda. Ze kunnen worden gebruikt om een eettafel of een salontafel te verlichten, of kunnen boven een meubelstuk worden geïnstalleerd.

Wandlampen kunnen ook een goede keuze zijn om een verandate verlichten. Deze kunnen worden geïnstalleerd op de muur in de hoek van de kamer, of aan weerszijden van de deur.

Het grote voordeel van een wandlamp is dat deze het licht gelijkmatig door de kamer verspreidt. Dit is vooral belangrijk in een veranda met een glazen dak. Bovendien kunt u de lampen gemakkelijk installeren zonder een elektricien in te schakelen.

LED spots zijn een andere goede optie. Ze besparen niet alleen energie, maar staan ook bekend om hun lange levensduur. U kunt zelfs lampen kopen die kunnen worden gedimd om bepaalde functies te benadrukken.

Decoratieve lantaarns zijn een andere mooie up-lighting optie voor een veranda. Deze kunnen worden uitgerust met dimmers om een donkere plek te voorkomen, en kunnen worden geplaatst om een decoratief effect op het plafond of een bepaald deel van de kamer te werpen.

Klassieke, Scandinavische en minimalistische stijlen

Als u een gezellige, ontspannende veranda wilt creëren, probeer dan de Scandinavische stijl in te richten. Licht is een belangrijk element in Scandinavisch design, dus kies een kleurenschema dat natuurlijk licht in de ruimte brengt.

Donkere grijstinten zijn gebruikelijk in Scandinavische interieurs, maar ook blauwtinten zijn populair. Het contrast van donkere kleuren met witte muren doet de ruimte groter lijken.

Hanglampen zijn een must-have in elk Scandinavisch ontwerp. Ze zijn er in verschillende vormen en materialen. Kies bij voorkeur voor iets dat laag hangt. Dit geeft de kamer een warme, gezellige gloed.

Zwevende planken zijn een Scandinavische designklassieker. Deze strakke rekken passen sierlijk in de kamer en zijn functioneel. U kunt kiezen uit verschillende stijlen zwevende planken. Kies er een die het decor van uw keuken aanvult.

Als je een witte keuken hebt, gebruik dan koperen en houten accenten om warmte aan de kamer toe te voegen. U kunt ook een bekerhanger toevoegen om het thema van uw kamer te accentueren.

Planten bieden een natuurlijk element aan uw veranda. Hun kleurrijke vormen zijn eindeloos. Door planten toe te voegen kan de ruimte rustiger en serener aanvoelen.

Gebruik eigenzinnige kunstwerken om uw veranda wat eigenzinniger te maken. Een vreemde verzameling stoelen of een muur met psychedelisch gaaspatroon kan een leuke manier zijn om kleur toe te voegen aan de ruimte.

Een eenvoudige schuifdeur van vloer tot plafond is een elegant en praktisch element in een veranda. Hij kan in een paar weken of dagen worden geïnstalleerd.

 

Wil jij graag een nieuwe eettafel aankopen? Weet jij niet welke tafel in je interieur past? Maak je maar geen zorgen. We helpen je mee in het proces van het kiezen van jouw perfecte eettafel. Lees zeker verder als jij een nieuwe eettafel wilt aanschaffen en als jij hiervoor nog inspiratie nodig hebt.

Waarom is een nieuwe eettafel aankopen zo belangrijk?

Een nieuwe eettafel kopen doe je niet iedere dag, daarom is het belangrijk dat je van de eerste keer een perfecte eettafel aanschaft. Een perfecte eettafel is natuurlijk voor iedereen anders. Hou je meer van tropisch hardhout of van een robuuste eettafel? Of heb je nog geen enkel idee wat jij mooi vindt? Ook dat kan natuurlijk! Wij helpen je graag verder.

Wat vind jij een leuke eettafel?

Er zijn veel verschillende soorten van eettafels, dus een leuke zul je er vast en zeker tussen vinden. Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een eettafel met een modern design, dan zijn er veel opties die je zou kunnen overwegen, zoals een glazen eettafel of een eettafel met een unieke vorm of kleur. Als je liever een eettafel hebt met een traditioneel of klassiek design, dan zou je bijvoorbeeld een eettafel van hout kunnen overwegen. Wat belangrijk is, is dat je een eettafel kiest die bij je interieur past en die comfortabel is voor jou en je gasten.

Waar haal je inspiratie vandaan voor je nieuwe eettafel?

Sommige mensen weten exact wat ze willen, andere mensen blijven eeuwig twijfelen over hun keuzes. Heb je echt nog geen idee wat voor eettafel jij wilt? Geen probleem, wij geven je enkele tips.
Tip 1: Neem een kijkje in verschillende magazines. In verschillende boekjes, magazines of soms zelf de krant, kan jij een mooi voorbeeld zien van verschillende merken. Wees hier dus zeker aandachtig op als je de volgende keer een boekje leest.

Tip 2: Haal inspiratie uit de woningen van je familie en vrienden. Ga je binnenkort naar een housewarming, een familiefeest of een verjaardag bij iemand thuis? Let dan eens goed op welke eettafel zij binnen hebben staan. Heeft hun woning dezelfde stijl als jouw woning? Dan is het gemakkelijker om dit te vergelijken.  Wie weet wordt het voor jou duidelijker wat in je interieur past en wat niet.

Tip 3: Kom langs bij UrbanSofa. UrbanSofa heeft veel verschillende soorten meubels waaronder ook eettafels. Als jij langskomt in een van de verkooppunten van het merk, wordt je geholpen door professionals. Het assortiment aan eettafels van UrbanSofa is breed genoeg. Er zal dus altijd wel een tafel tussen staan die jouw wensen voldoet.

kantoor aan huis

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren volledig of gedeeltelijk vanuit huis gaan werken. Niet alleen door de toename van het aantal zelfstandigen, maar ook omdat steeds meer werkgevers ervoor kiezen hun medewerkers de vrijheid te geven zelf te kiezen vanuit waar ze willen werken. Het is dan ook steeds normaler geworden om een kantoor aan huis te hebben. Hoe je je kantoor aan huis inricht is echter wel van belang, want om net zo goed en effectief te kunnen werken als op kantoor, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Daarom lees je in deze blog een aantal belangrijke tips voor een kantoor aan huis.

Voldoende werkruimte met een hoekbureau

Voor het inrichten van een kantoor aan huis is het allereerst van belang dat je jezelf goed de ruimte geeft om lekker te kunnen werken. Het inrichten van een toegewijde werkplek is daarom van belang, werken vanaf de bank of aan de eettafel is geen goed idee. Een slimme manier om zo’n toegewijde werkplek te maken en jezelf tegelijkertijd genoeg ruimte te geven voor  je werkzaamheden, is het neerzetten van een hoekbureau. Met een hoekbureau creëer je een hoek, waardoor je echt het gevoel krijgt je eigen werkplekje te hebben. Ook zorgt een hoekbureau ervoor dat je meer ruimte hebt dan wanneer je kiest voor een normaal bureau. Zo kun je met een hoekbureau bijvoorbeeld een gedeelte inrichten voor de computer en een gedeelte reserveren voor andere zaken. 

Daglicht werkt het best 

Nu je je hoekbureau hebt uitgezocht is het zaak te bepalen waar je dit bureau het best kunt gaan neerzetten. Een goede manier om de juiste plek voor jouw kantoor aan huis te bepalen, is te bekijken waar je het beste licht hebt. Het juiste licht is namelijk een van de belangrijkste factoren in het inrichten van een thuiswerkplek die echt werkt. Heb je de mogelijkheid je hoekbureau bijvoorbeeld bij een raam te zetten, dan is dat een uitstekende keuze. Daglicht zorgt er namelijk voor dat ons lichaam wakker en alert is, waardoor je je goed kunt concentreren op je werk en niet snel moe wordt. Ook is daglicht van belang voor je ogen, die zich bij het juiste licht niet overmatig hoeven in te spannen om dingen te kunnen lezen bijvoorbeeld. 

Maak er een motiverende werkplek van

Een ruime werkplek door middel van een royaal hoekbureau vlak bij het raam. Je bent al aardig op weg. Toch zal het, net als op kantoor, niet altijd even makkelijk zijn de focus en motivatie te bewaren. Het kan dan ook goed helpen jouw thuiswerkplek in te richten met foto’s en spreuken die jou motiveren en herinneren aan je persoonlijke doelen. Denk aan foto’s van je familie of van vakanties, die je helpen inspiratie te vinden om weer geconcentreerd aan het werk te gaan. Wat kamerplanten kunnen helpen een rustige omgeving te creëren en tevens zorgen planten voor een verbetering van de luchtkwaliteit in jouw kantoor aan huis! En dat is ook weer van belang voor jouw concentratie en productiviteit!

De renovatie en verbouwing van jouw woning kan enorme kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er tal van innovatieve technologieën op de markt die ons kunnen helpen de totale kosten te verlagen.

3D visualisaties zijn fantastisch om te helpen bij het verminderen van de totale kosten bij een verbouwing. Eenvoudige renovatie is mogelijk door het verbeelden van veranderingen op een bestaand plan in een 3D model. Dit maakt 3D visualisaties een innovatieve manier appartementen en woningen te verbouwen.

Wat is een verbouwingsproject?

Een verbouwingsplan heb je nodig om de nodige veranderingen in de bestaande structuur van een huis aan te brengen. Dit plan wordt vaak gecreëerd door middel van technische bouwtekeningen. Met andere woorden, wanneer een huis wordt geherstructureerd, herontworpen of gerenoveerd, begin je met een 2D plattegrond om alles in kaart te brengen. In het kort, een renovatie creëert iets nieuws op een bestaand of oud gebouw. Woning renovatie kan onder meer de lay-out of structuur veranderen, maar ook de kleuren van de woning verbeteren.

Wanneer jij jouw huis laat verbouwen, maakt de architect of ontwerper die jij aanwijst een verbouwingsplan alvorens met het eigenlijke werk te beginnen. Het verbouwingsproject omvat alle details van de veranderingen die in een bestaand huis worden aangebracht. Een nieuw leven wordt gegeven aan een huis door drastische wijzigingen aan te brengen in het huidige plan.

Waarom 3D visualisaties gebruiken bij woningrenovaties?

Verbouwing van een woning is de eenvoudigste manier om een verouderde woning te renoveren. Met behulp van geavanceerde 3D modelleer technieken is het mogelijk om veranderingen digitaal aan te brengen zonder wijzigingen aan te brengen aan jouw bestaande woning. Met 3D modelleer software kan je jouw hele huis of slechts een deel ervan een ander uiterlijk geven. Van de vloer tot het meubilair tot de plaatsing van ramen, je kan alles doen met deze software. Het beste deel is dat in plaats van het voorstellen van het ontwerp van jouw nieuwe keuken of slaapkamer in je gedachtes, kan je het laten visualiseren op een computerscherm en wijzigingen aanbrengen om te zien wat bij jou past.

Zodra je tevreden bent met het ontwerp dat gemaakt is in de 3D-modelleringssoftware, zoals ArchiCAD, kan jouw ontwerper/aannemer onmiddellijk beginnen met de renovatie. Op basis van het 3D model weten zij hoe de klant wil dat hun huis eruit komt te zien. Zo wordt dus de kans op fouten vermindert. Zelfs wanneer huiseigenaren weten welke veranderingen ze willen aanbrengen in hun bestaande plan, kunnen ze dit niet altijd goed uitleggen aan architecten of interieur designers. Zij kunnen problemen ondervinden bij het aanbrengen van wijzigingen, maar met 3D visualisatie software is het makkelijker om dit te bewerkstelligen.

Wanneer jij met visualisaties jouw verbouwingsplannen introduceert, kan je verschillende aanpassingen makkelijker doorvoeren om de beste definitieve ontwerpen te creëren. Ook is het makkelijker om het plan uit te leggen aan architecten en aannemers, en het kan de veranderingen bevatten die uiteindelijk nodig zijn voor een perfecte renovatie.

Wat heb je nodig tijdens een renovatie of verbouwing?

Heeft je villa een opknapbeurt nodig? Een compleet nieuw look creëren en de villa moderniseren is wat je doel is. Een renovatie of verbouwing doorzetten vergt enorm veel tijd en planning. Je zult moeten bepalen wat je allemaal zou willen veranderen aan de villa of waar kleine aanpassingen moeten komen. Zonder de juiste voorbereiding is de kans groter dat je voor verrassingen komt te staan tijdens de uitvoering van de veranderingen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wil. Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met het afval dat vrijkomt bij zo een aanpak. Daarom is een container huren handig, zodat zowel de villa als buiten de villa schoon en overzichtelijk blijft. Ben jij benieuwd wat je nog meer nodig hebt? In dit artikel lees je hier meer over.

 

Een goede voorbereiding

Je zult het misschien wel vaker hebben gehoord: een goede voorbereiding is het halve werk. Begin daarom met een goede planning, waarin je het noteert wat de werkzaamheden inhouden, welke materialen zullen moeten worden gebruikt, hoeveel tijd de werkzaamheden in beslag zullen nemen en hoeveel geld er zal worden geïnvesteerd in de verbouwing of renovatie. Zorg ervoor dat de planning in een overzichtelijke schema is verwerkt en ten alle tijde aanwezig is op de werkplaats in de villa. Ten tweede, als je hulp nodig hebt en vakspecialisten moet inschakelen, is het handig offertes met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk een vakspecialist inschakelen die ervaren is en niet een al te dure prijs in berekening neemt.

Het belang van de juiste machines gebruiken

Ongetwijfeld heb je niet voor al het werk in je villa een vakspecialist nodig. Er zijn ook werkzaamheden die je zelf kunt aanpakken. Hierbij is het gebruik de juiste apparatuur zeer handig. Dit kan je namelijk veel tijd en kracht besparen. Bij Boels kun je verschillende soorten machines en apparaten huren. Hier kun je van alles vinden: transportmiddelen tot klimaatbeheersing. Het gebruik van de juiste machines zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier effectief werk kunt verrichten, zonder zelf zwaar werk te moeten verrichten en veel tijd te verliezen.

 

Kortom, je villa een opknapbeurt geven, doe je door renovaties of verbouwingen te verrichten. Hierbij zul je ongetwijfeld apparatuur bij nodig hebben. Voor je begint met de veranderingen, is het handig de juiste voorbereiding te treffen. Door de juiste machines te gebruiken hoef je zelf niet het zware werk te verrichten, waardoor de verbouwing ook vlotter zal verlopen.

Wil jij graag een echte eyecatcher in je woning hangen? Of wil jij je woonruimte herinrichten of verbouwen? Dan kan het zinvol zijn om eens te kijken naar bepaalde kunststukken aan je muur. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, een kunststuk of een groot beeld. Maar heb je wel eens gedacht aan het ophangen van een plexiglas schilderij? De kunstzinnige uitstraling van een plexiglas schilderij is namelijk zeer bijzonder en mede door de diepgang en de detaillering zal een plexiglas schilderij een echte eyecatcher vormen. De plexiglas schilderijen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen en ook met de afbeeldingen kun je alle kanten op.

 

Hoe wordt een plexiglas schilderij gemaakt?

De decoratieve look van een plexiglas schilderij komt voort uit de manier waarop de plexiglasschilderijen worden gemaakt. Plexiglas schilderijen worden namelijk geprint op een dunne laag plexiglas, waarbij de achterzijde is voorzien van een zwarte of witte kleur. Door deze manier van printen komen de details perfect naar voren en komen de kleuren van de afbeelding perfect tot zijn recht. De kleuren komen echt naar voren waardoor er meer diepgang in het schilderij wordt bereikt. Door deze diepgang kan je de kleinste details echt tot leven laten wekken. De sfeer en look van een plexiglas schilderij is dan ook een echte eyecatcher in iedere ruimte. Je kan natuurlijk kiezen voor een standaard afbeelding, maar je kan ook kiezen voor een geprinte foto of iets anders persoonlijks. Met een plexiglas schilderij kan de ruimte echt een sfeer meegeven. Kies jij voor een moderne twist? Of kies je liever voor een klassieke twist?

 

plexiglas schilderijLaat het plexiglas schilderij de sfeer bepalen

Decoratie en licht is zeer bepalend voor de sfeer in een huis. Door de unieke lichtinvallen die je op het schilderij kan laten schijnen kan je steeds een uniek sfeerbeeld creëren. Kies je voor modern? Dan kies je voor sprankelende kleuren en abstracte patronen. Kies je liever een klassieke creatie? Dan kan je kiezen voor een klassieke afbeelding. Door het ruime aanbod aan standaard afbeeldingen is voor iedereen en iedere ruimte wel een perfect schilderij beschikbaar. De plexiglas schilderijen kunnen binnen worden opgehangen, maar ook in de buitenlucht komen de schilderijen prima tot hun recht. De plexiglas schilderijen hebben een grote kleurvastheid en ze zijn niet vatbaar voor de verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan je de schilderijen ook prima buiten ophangen. Wil je dus genieten van de kunstzinnige uitstraling van een plexiglas schilderij? Dan is het leuk om een afbeelding te kiezen die mooi bij de rest van je interieur past.

 

Wil je een unieke eyecatcher in je huis?

Dan is het goed om eens te kijken naar de mogelijkheden van een plexiglas schilderij. De prachtige uitstraling van een dergelijk schilderij is zo uniek, dat je eenvoudig kan spelen met de lichtinval in bepaalde ruimtes. Bij een plexiglas schilderij zul je zien dat de kleuren prachtig naar voren komen en dat zelfs de kleinste details eruit springen. Laat je verrassen door de vele vormen en mogelijkheden.