Inbraakpercentages tellen dat 1 op de 3 panden zonder beveiligingssysteem het slachtoffer wordt van een inbraak. Het installeren van een huisbeveiligingssysteem geeft de bewoners gemoedsrust wetende dat je beschermd wordt tegen diefstal, vandalisme, brand en andere bedreigingen.
Ook als je op reis bent, weet je dat jouw alarmsysteem de autoriteiten waarschuwt als er zich bij jou thuis een probleem voordoet.
Vraag vrijblijvend raad aan jouw installateur alarmsystemen, die zal ter plekke de beste opties met je doornemen.

Werken draadloze beveiligingscamera’s zonder netsnoeren?

Het hangt af van het type draadloze beveiligingscamera’s waarnaar u verwijst.
Er zijn eigenlijk drie stroombronnen voor draadloze beveiligingscamera’s en deze worden onderverdeeld in drie verschillende typen.

Optie 1: draadloze beveiligingscamera’s die moeten worden aangesloten
Wanneer we het over draadloos hebben, betekent dit over het algemeen dat de gegevensoverdracht draadloos is van de camera naar een ontvanger. Dat wil zeggen, je hebt nog steeds een kabel nodig voor stroom en je moet hem in een stopcontact steken – zo krijgen draadloze beveiligingscamera’s stroom.
Als u een draadloze beveiligingscamera of Wi-Fi-camera buiten gaat gebruiken, moet u daarom rekening houden met de afstand tussen de draadloze beveiligingscamera en de voedingsbron.

Optie 2: draadloze beveiligingscamera’s die op batterijen werken
De batterijgevoede draadloze beveiligingscamera’s krijgen hun stroom helemaal zonder draden, wat een echt draadloze beveiligingsoplossing is.
Het heeft geen kabel nodig voor zowel gegevensoverdracht als voeding. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt hij op batterijen en heeft hij dus geen extra stroombron nodig.

Optie 3: Camera’s met draadloze beveiliging die op zonne-energie werken
Beveiligingscamera’s op zonne-energie zijn een andere keuze voor draadloze camera’s zonder een echte stroomkabel.

Je hebt alleen een zonnepaneel nodig om zonne-energie op te vangen en een beveiligingscamera met oplaadbare batterijen om zonne-energie op te slaan. Over het algemeen worden ze apart verkocht, maar je kunt gemakkelijk een set van dezelfde fabrikant krijgen.

Hoe krijgen bekabelde beveiligingscamera’s stroom?

Zijn de bedrade beveiligingscamera’s echt inferieur aan de draadloze camera’s in bedrading, vooral voor stroom?
Het antwoord is NEE, wat voor sommigen een verrassing kan zijn. Bekabeld betekent eigenlijk niet per se extra bekabelingswerk als je maar de juiste camera kiest:deze krijgen stroom en verzenden gegevens via slechts één netwerk-kabel. Dat wil zeggen, u hoeft alleen maar het netwerk aan te sluiten en u hoeft geen stopcontact te vinden voor stroomtoevoer.
In feite is de bedrade camera-oplossing nog steeds de meest solide oplossing voor zowel zakelijke als thuisbewaking, met een stabiel signaal en stroomtoevoer.

Zelf klussen of een alarmsysteem kopen?

Veel eigenaars gaan eerst aan de slag met doe-het-zelfsystemen. Deze kunnen echter worden verslagen door uw internetverbinding af te sluiten : als een dief de WiFi-router uitschakelt of de kabellijn doorsnijdt, is het voorbij!
Onze professioneel bewaakte systemen, kunnen echter indien nodig communiceren via een mobiel telefoonsignaal. We maken gebruik van een mobiele back-up en een batterijback-up om ervoor te zorgen dat de monitoring ononderbroken is.
We zijn een bewezen leider ,toegewijd aan het leveren van krachtige en betrouwbare slimme huisbeveiliging met snelle alarmreactie. We bepalen de bron en nemen contact op met de hulpdiensten. Onze installateur alarmsystemen zijn steeds bereikbaar 24 op 24, elke dag van de week, het ganse jaar door.

Een professioneel alarmsysteem kopen , betekent dat je een modern alarmsysteem aanschaft dat compatibel werkt met aanvullende sensoren , waaronder rookmelders, koolmonoxidebewaking en overstromingssensoren.
Dit is een grote meerwaarde want een ramp veroorzaakt door brand of overstroming door een kapotte waterleiding kan een woning snel verwoesten. Met een zelf gecontroleerd systeem heb je een klein tijdvenster om een ​​melding te zien en te reageren. Als je het mist, heb je pech. Maar met professionele bewaking kan uw alarmbedrijf snel reageren op een willekeurig aantal huiselijke crises en nooddiensten oproepen.

Uw eigen nieuwe villa laten bouwen, is in meerdere opzichten een droom. U krijgt de mogelijkheid om het huis dat u altijd al hebt willen hebben, te laten bouwen. Dit is iets dat lang niet voor iedereen haalbaar is, dus u mag terecht spreken van een droom die in vervulling gaat. Bij het bouwen van uw huis, zoekt u natuurlijk naar een betrouwbare partner die uw droomhuis voor u kan realiseren. Ook op andere gebieden zult u partners nodig hebben. Uw eigen droomhuis bouwen, biedt u namelijk de kans om alles vanaf het begin af aan perfect te doen. U maakt een nieuwe start en kunt alle facetten van uw woning opnieuw onder de loep nemen en aanpakken zoals u dat wilt. Uw huis zelf, natuurlijk, maar ook uw tuin, schuur/garage/opbergruimte, vloer, interieur en belangrijke infrastructuur zoals uw internet.

Dé kans om overal in huis te zorgen voor perfect internet

Laat u vanaf nul een prachtige nieuwe villa bouwen, dan is dat dé kans om direct overal in huis te zorgen voor perfect internet. Daar hebt u waarschijnlijk nog niet eens over nagedacht. Toch is dit een belangrijk punt van aandacht. Niet alleen hebt u de mogelijkheid om een nieuwe provider te kiezen voor uw internet en tv; u kunt ook zorgen voor een perfecte netwerkstructuur.

Veel mensen ervaren lang niet overal in huis goed internet. In het gemiddelde appartement of de gemiddelde tussenwoning zijn er plekken waar het internetsignaal te zwak is. Dit resulteert in een gebrekkige ontvangst of traag internet. Als dit al gebeurt in woningen van gemiddelde proporties, hoe gaat dit dan straks in uw riante nieuwe villa? Als u hier geen werk van maakt, loopt u het risico dat u in bepaalde kamers geen signaal hebt. Dat is jammer en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Nu is het moment om dit te doen, want tijdens de afronding van de bouw van uw woning, kunt u hier eenvoudig voor zorgen.

Alles begint natuurlijk met de juiste provider

Alles begint natuurlijk met de juiste provider. U wilt een abonnement waarmee u een goede snelheid behaalt en dat voorziet in al uw wensen en behoeften. Hier kunt u eenvoudig internet vergelijken. Met slechts enkele eenvoudige handelingen, ziet u wat er in uw nieuwe woning mogelijk is. Vergelijk prijzen, snelheden, pakketten en andere voorwaarden.

Wanneer u de juiste provider en het ideale abonnement hebt gekozen, kunt u investeren in de juiste structuur. Wilt u overal in huis gebruik kunnen maken van snel draadloos internet, kijk dan waar u routers dient te plaatsen. Met een enkele router is het signaal hoogstwaarschijnlijk niet krachtig genoeg om overal in huis te kunnen gebruiken. De provider van uw keuze kan u hierbij helpen. De bouw van een nieuwe woning maakt het ook eenvoudig om direct overal bekabeld internet aan te leggen. Dit is en blijft de snelste en meest betrouwbare manier. Tijdens de bouw kunt u ervoor zorgen dat overal al kabelvoorbereiding komt te liggen zodat kabels netjes kunnen worden getrokken en goed kunnen worden weggewerkt.

Zelf uw eigen huis laten bouwen: het is de ultieme droom voor velen. Jarenlang hebt u hiervan gedroomd, er hard voor gewerkt en er naartoe geleefd en nu is het eindelijk zo ver: u krijgt de mogelijkheid om uw eigen villa te laten ontwerpen en bouwen. Het is waarschijnlijk de grootste beslissing die u in uw leven zult nemen en deze beslissing zal zorgen voor fantastisch woongenot. Wij
helpen u hier uiteraard bij, door samen met u op zoek te gaan naar uw droomhuis, dit huis te ontwerpen en te laten bouwen.

Uw woongenot wordt natuurlijk grotendeels bepaald door uw huis. Maar zelfs bij uw droomvilla zijn er nog puntjes op de ‘i’ die u kunt zetten. Een huis is immers pas af wanneer alle puzzelstukjes op hun plek vallen en er aan alle facetten is gedacht.

Uw huis is klaar, nu de inrichting nog

Wanneer u uw droomhuis laat bouwen, wilt u natuurlijk niet alleen een woning met een exterieur om van te genieten, maar ook met een interieur dat helemaal bij u past en voldoet aan al uw wensen en eisen. Laat u uw huis bouwen, dan vertrouwt u onder andere op de kennis, kunde en het talent van een goede architect. Geef uw interieur dezelfde liefde als uw huis. Veel mensen ervaren dat hun nieuwe huis net niet helemaal lekker uit de verf komt wanneer de complete inboedel meeverhuist. U zult misschien toch net dat kleine beetje gevoel van een nieuw huis missen. Daarom is het helemaal geen gek idee om professioneel interieuradvies in te winnen.

Vergeet uw tuin niet

Wat is een droomvilla op een kaal stuk land? Waarschijnlijk uiteindelijk toch niet dat huis waar u altijd al van gedroomd hebt. Het huis van uw dromen verdient een omgeving die hierbij past. Uw tuin is belangrijk voor de uitstraling van uw woning en voor uw woongenot. U wilt wanneer het lekker weer is toch kunnen genieten van een heerlijke tuin? Een goede tuinarchitect of hovenier kan hiervoor zorgen.

Kies direct voor de juiste leveranciers en abonnementen

Een nieuwe woning biedt u een unieke kans om direct met alles een nieuwe en goede start te maken,
zoals met uw energieleverancier. Wanneer u uw huis laat bouwen, kunt u er ook direct voor zorgen dat er een goede infrastructuur komt te liggen voor uw netwerk. Zeker in grote huizen is het geen overbodige luxe om voorbereidingen te treffen voor het trekken van kabels. U wilt waarschijnlijk gebruikmaken van wifi, maar in een huis met een grote oppervlakte of veel vertrekken, kan het moeilijk zijn om overal een goed signaal te krijgen. Tref daarom de juiste voorbereidingen.

Alles valt of staat natuurlijk met het kiezen van de juiste provider. Ga voor gemak en kies voor alles in
1. Met zo’n abonnement van een goede provider hebt u een abonnement en een aanspreekpunt
voor uw internet en tv. Online kunt u eenvoudig vergelijken op prijs, snelheid en service en er zo
direct voor zorgen dat uw droomhuis ook op het gebied van internet, tv en multimedia aan al uw
wensen voldoet.

In het verleden waren niet alle huizen in Nederland van een badkamer voorzien. Die periode is allang achterhaald. Nu is een huis dat geen badkamer heeft, absoluut uitgesloten en bestaan er heel wat mogelijkheden om het in te richten. Wil je een nieuwe badkamer inrichten dan heb je een overvloed aan keus qua inrichting.

 Uitbesteden of zelf doen?

Door de badkamerinrichting uit te besteden aan een professionele ontwerper, bespaar je jezelf heel wat denkwerk. Desalniettemin kun je zelf de handen uit de mouwen steken bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer. Zodoende ontwerp je je badkamer naar eigen smaak.

Deel de ruimte in

De basisbenodigheden voor het uitstipppelen van een nieuwe badkamer zijn een lineaal, een rolmaat, een ballpoint en papier om de tekening te maken. Meet de ruimte secuur op en stippel deze uit op papier. Bij het meten van de ruimte is het belangrijk om de hoogte op te meten alsook de scheve afscheidingen en de ruimtebeperkende bestanddelen op te nemen. Alle details moeten in de tekening opgenomen worden zoals plinten, deuren met de draairichting en ook de vensters. Eventueel wastafel en andere badmeubels die je wenst te plaatsen, moeten in de tekening geschetst worden.

Financiële conditie

Maak een begroting van de verwachtte kosten en ga na of je over dat budget beschikt. Kom je wat financiën tekort, dan kun bij de bank navraag doen over de mogelijkheden tot het nemen van krediet. Breng de kosten voor aanschaf van de badkamerspullen in rekening. Deze spullen zullen ook installatiekosten vergen. De installatiekosten zijn meestal net zo hoog als de aanschaf van de spullen zelf. Ga dus slim om met je budget en geef niet meer dan de helft van je geld uit aan de aanschaf van je badkamerspullen. Zo houd je geld over voor de installatie.

Maak een verlanglijstje

Door een verlanglijstje op te stellen, heb je alles op papier die je wenst of eist van je nieuwe badkamer. Zo is de kans dat je bepaalde zaken overslaat die aangeschaft moeten worden. Denk hierbij goed na over het nut van de badkamer. Wil je een grote badkamer  met een bad waarin je alleen of met meerdere personen moet kunnen relaxen? Of wil je slechts een badcel waar je gewoon in en uit de douche moet kunnen? Moet er ook een toilet bijkomen? Een ruime wastafel met voldoende bergruimte, of een kleine wastafel die makkelijk te onderhouden is en weinig ruimte in beslag neemt? Als je ruimte beperkt is en je geen aparte bad en douche kunt plaatsen, dan is een bad met douchevoorzieningen ook een goed alternatief.

 Praktisch ontwerp

Een badkamer inrichten is een grote investering en gaat ook lang mee. Je zult dus rekening moeten houden met wat in het verschiet ligt. Jouw behoeften zijn dynamisch. Een mooi badkamer is waar iedereen voor gaat maar het moet natuurlijk ook praktisch zijn. Overweeg altijd of de keuze van een bepaald badkamermeubel functioneel en toepasselijk is en of het in de dringende behoeften voorziet.

Zet er nooit haast bij om een badkamer te ontwerpen en vraag altijd advies van anderen. Laat uiteindelijk je ontwerp door een specialist bekijken die ervaring heeft op dit vakgebied. Zo ben je gegarandeerd van een succesvol project. Heb je een grote lekkage in de leidingen, dan is dat een klus voor een loodgietersbedrijf in Utrecht.

 

Aanleggen, onderhoud en reparatie van sanitair, rioleringen, verwarminginstallaties, water – en afvoersystemen? Of reparaties bij lekkages? Daar komt de loodgieter van pas. De loodgieter bezit expertise in het vak maar zonder de juiste gereedschappen kan het werk niet gedaan worden. Daarom moet de loodgieter voor elke klus de juiste gereedschap voorhanden hebben.

Basis gereedschappen van een loodgieter

Hier zijn enkele basis gereedschappen die een professionele loodgieter moet bezitten:

  • Ontstopper: Een ontstopper dient om de gootsteen te ontstoppen en het water weer goed te laten stromen. Tegenwoordig zijn er chemische als mechanische ontstoppers. De mechanische ontstoppers oftewel ploppers is een zuignap aan een steel die een onderdruk in de afvoerleiding mogelijk maakt waardoor de verstopping los raakt en de afvoer goed kan plaats vinden. 
  • Pijpenbuiger: Een pijpenbuiger is een gereedschap dat speciaal gebruikt wordt voor het buigen van koper, cv en rvs buizen.
  • Pijpsnijder: Met dit gereedschap kan de loodgieter koperen, sv en rvs buizen haaks doorsnijden. Om een pijp te snijden wordt de pijpsnijder zo ver mogelijk geopend totdat het gereedschap om de buis past. Als het gereedschap eenmaal om de buis is, wordt het weer dichtgedraaid en steeds meer strakker gemaakt waardoor er een druk ontstaat op de pijp. De pijp wordt doorgesneden door de pijpsnijder steeds rond te draaien en bij te stellen. 
  • Kraansleutel: een kraansleutel is een handgereedschap om gemakkelijk keukenkranen en lavabokranen los te maken. Dit wordt van onder de wastafel of aanrecht gedaan en heeft daarom een lange steel. De steel kan tot 40 cm versteld worden.
  • Schroevendraaier: een schroevendraaier wordt gebruikt om schroeven te verwijderen of aan te brengen. Er zijn vele soorten, afmetingen en kwaliteiten te verkrijgen. Er zijn schroevendraaiers die een platte punt hebben, maar er zijn ook schroevendraaiers met een ster of kruiskop. Goede schroevendraaiers zijn gemaakt van speciale staalsoorten en zijn onbreekbaar.
  • Waterpomptang: Een waterpomptang is een basis loodgietergereedschap dat niet elektrisch is en een bek met tandjes bevat. Het is verstelbaar en wordt gebruikt om rond en hoekig materiaal van verschillende diameter stevig vast te grijpen. Vaklieden gebruiken vaak de waterpompslang om zeskantige bouten en moeren vast te grijpen maar daarvoor is het niet geschikt omdat de waterpompslang een driehoekige uitsparing en scherpe tanden heeft. De moeren en bouten worden daardoor beschadigd.
  • Buigijzer: Een buigijzer wordt gebruikt om rond materiaal in een bepaalde vorm te buigen. Soms moet het materiaal dat in een bepaalde vorm gebogen wordt, eerst verwarmd worden. Maaar het kan ook gewoon koud gebeuren. Een buigtang heeft 2 lange armen met aan beide armen een halfronde geul. Aan een arm zit ook nog een scharnierpunt. De buis wordt in een halfronde geul geplaatst en wordt gebogen door beide armen van de tang naar elkaar toe te trekken. Hoe meer je trekt, hoe ronder de bocht in de buis wordt. Tegenwoordig worden veel meer pvc buizen gebruikt. De pvc buizen kun je in de gewenste vorm buigen met een buigveer zonder dat er een knik in de buis ontstaat tijdens het buigen.

De loodgieter verricht veelzijdig werk en maakt ook gebruik van verschillende gereedschappen. Echter is expertise zonder de basis gereedschappen nutteloos. Professionaliteit houdt ook in dat  de juiste gereedschappen voor de juiste klus aangewend worden.

Soms vraagt het interieur van een woning om een lik verf, want mede dankzij mooi en professioneel schilderwerk, kan de woning intern ontzettend opknappen en een nieuwe aanblik geven. Veel mensen kiezen voor een betonlook zoals Microtopping of Mortex.

Interieur metamorfose door schilderwerk

Ooit namen wij een al wat ouder appartement onder handen; dit was meer dan noodzakelijk, want bij de naadranden plafond/muur waren lelijke naadscheurtjes zichtbaar. Eerst dichtten wij alle scheurtjes, om vervolgens de muren te stucen en te witten. Vervolgens was het lakwerk aan de beurt: kozijnen, deuren, trapleuning en verwarmingsbuizen. Trapliften

Het appartement werd tevens voorzien van een nieuwe keuken, vloer en badkamer. Een behoorlijk project wat geweldig opgeknapt was. De eigenaar verkocht hierop het appartement (binnen 2 weken) voor de vraagprijs (en geen cent minder!). De makelaar verzuchtte ‘het lijkt wel een nieuwbouwappartement! Dat vond de nieuwe eigenaar dus ook. Het schilderwerk was hierbij van groot belang, aangezien de kale ruimte wel als nieuw leek. De vorige eigenaar had geluk; die verkocht zijn appartement nog nét voor de huizencrisis.  Rijschool den haag

Ooit namen wij een al wat ouder appartement onder handen; dit was meer dan noodzakelijk, want bij de naadranden plafond/muur waren lelijke naadscheurtjes zichtbaar. Eerst dichtten wij alle scheurtjes, om vervolgens de muren te stucen en te witten. Vervolgens was het lakwerk aan de beurt: kozijnen, deuren, trapleuning en verwarmingsbuizen. Het appartement werd tevens voorzien van een nieuwe keuken, vloer en badkamer. Een behoorlijk project wat geweldig opgeknapt was. De eigenaar verkocht hierop het appartement (binnen 2 weken) voor de vraagprijs (en geen cent minder!). De makelaar verzuchtte ‘het lijkt wel een nieuwbouwappartement! Dat vond de nieuwe eigenaar dus ook. Het schilderwerk was hierbij van groot belang, aangezien de kale ruimte wel als nieuw leek. De vorige eigenaar had geluk; die verkocht zijn appartement nog nét voor de huizencrisis.  Rijschool den haag

Verfhulp

Schilderwerk verichten in een dergelijk grote ruimte, met onmogelijke plekjes zoals verwarmingsbuizen, trapleuningen en hoge kozijnen vroeg het uiterste van ons team. Tegenwoordig gebruiken wij als kwastenhouder de Paintgripper. Dichten kelder;

De tijd gaat snel, zoals te zien is aan de ontwikkeling van innovatieve producten. Nu kunnen wij ons inmiddels niet meer voorstellen ooit zonder de Paintgripper te hebben gewerkt. Deze verfblikhouder kun je nl. aan het raamwerk koppelen met één draai aan de hendel, hierdoor zijn je verfattributen constant bij de hand en ongelooflijk gemakkelijk verplaatsbaar (of neer te zetten). Een heuse aanrader dus voor iedereen die snel door het lakwerk heen wil komen.  dichten kelder

De badkamerrenovatie is niet voor niets de meest voorkomende verbouwing in België. Het is dan ook een kamer waar je meerdere malen per dag tijd doorbrengt. Dan ben je zo nu en dan aan iets nieuws toe. Wanneer je besluit om de badkamer aan te pakken zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Hier volgt alvast een handig stappenplan zodat je niets vergeet.  waterverzachter

 Tip 1: Schep orde in de chaos

Maak een overzicht van alles wat er komt kijken bij een badkamerrenovatie. Bedenk hoe het eindresultaat er uit moet zien, wat het gaat kosten, hoe lang dit gaat duren en wie je hiervoor nodig hebt. Meet je badkamer op en teken het resultaat uit zodat je precies weet waar je naartoe werkt. Je kunt natuurlijk ook een aannemer zoeken om je hierbij te helpen. waterverzachter onderhoud

Tip 2: Steek je handen uit de mouwenDe meeste mensen weten niet genoeg van verbouwen om een volledige badkamerrenovatie uit te voeren, maar dat betekent niet dat je vanaf de zijlijn moet toekijken. Het is leuk om mee te werken aan je eigen project en je bespaart er ook nog eens veel geld kelderdichting

mee. Iedereen kan zelf de muren verven, puin afvoeren of het douchegordijn ophangen. Lonen van schilders, schoonmakers en andere experts lopen al gauw in de honderden euro’s.

Tip 3: Vergelijk, vergelijk en vergelijk

`Deze tip geldt zowel voor specialisten als de inrichting van je badkamer. A-kwaliteit producten zijn vaak een stuk duurder dan B-kwaliteit, dit is ook zo bij badkamermeubels. In tegenstelling tot levensmiddelen is de prijs- kwaliteitsverhouding niet altijd even eerlijk. Vergelijk daarom veel verschillende badkamermeubels voordat je een definitieve keuze maakt. Hetzelfde geldt voor specialisten. Het aanbod is groot, dit geeft jou als consument meer macht en de mogelijkheid om het aanbod van de specialisten met elkaar te vergelijken.  traplift

Tip 4: Denk aan de buren

Een badkamerrenovatie kan overlast veroorzaken voor jou en je buren. Jij hebt bijvoorbeeld een tijdelijk adres nodig om je in de ochtend op te frissen. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat men dit bij de buren doet dus overleg dit van tevoren om frustraties te voorkomen. Daarnaast wordt er vaak geboord tijdens een renovatie. Vraag aan je buren wanneer zij het minst last hebben van geluidsoverlast.  welfsels

Tip 5: Geniet

Geniet van het resultaat, maar óók van de verbouwing. Je zult hier nog vaak aan terug denken dus maak je niet te druk over wat er allemaal mis kan gaan en geniet ook tijdens de verbouwing.  veranda kopen

De juiste belichting in je woonkamer zorgt ervoor dat de ruimte functioneel is, maar evengoed sfeervol en gezellig. Je doet er dan ook goed aan om verschillende verlichtingstypes te combineren om zo de perfecte belichting te creëren. Gebruik de tips in deze blogpost voor een geweldig resultaat! Ramen en deuren

Bepaal de indeling van je woonkamer

Bij een renovatie of nieuwbouw is het belangrijk om vooraf na te denken over de indeling van je woonkamer. Je kan hiervoor bepaalde ‘zones’ uitdenken, bijvoorbeeld voor de zithoek, leeshoek, eettafel en bureau. Waar je bij de bureauruimte vooral functioneel licht zal willen voorzien, kies je voor de zithoek voor sfeerlicht of een combinatie van beide. bedrijfsfilm

Heb je moeite om een bepaalde zone af te bakenen, wil je zonder breekwerk de verlichting in de bestaande woonkamer verbeteren of wil je vervelende schaduwen voorkomen? Denk dan zeker ook aan verplaatsbare verlichting . Voorzie de nodige stopcontacten op deze plaatsen. Met bijvoorbeeld een staande lamp of bureaulamp creëer je makkelijk de gepaste verlichting, op de juiste plek én kan je de ruimte meteen sfeervol aankleden. gevelreiniging

Combineer verschillende verlichtingstypes

Doorgaans maken we onderscheid tussen 3 lichttypes.

Basisverlichting zorgt voor een algemene, aangename belichting van de woonkamer. Veelal bestaat deze verlichting uit plafondlampen of inbouwspots. Bij de plaatsing van de basisverlichting dien je rekening te houden met verschillende zaken. Zorg er allereerst voor dat er voldoende lichtpunten zijn om de ruimte volledig te belichten, eventueel verdeeld over verschillende lichtkringen. Daarnaast wil je ook wat uit de kast kunnen nemen zonder extra licht te moeten aanschakelen. Voorkom verder ook vervelende lichtinval op de televisie en directe inkijk in de lamp wanneer je bijvoorbeeld in de zetel ligt. verandabouwer

Taakverlichting zorgt ervoor dat je bepaalde taken – zoals lezen en schrijven – comfortabel kan uitvoeren. In de leeshoek, het bureau en de eettafel (wanneer je deze ook als werkplek gebruikt) wil je deze functionele verlichting voorzien. Voorzie bij de plaatsing meerdere lichtpunten vanuit verschillende hoeken, om vervelende schaduwen te voorkomen. Denk hierbij aan plafondverlichting, maar ook wand- , staan- en bureaulampen. Voor je gemak kan je ook deze lichtarmaturen aansluiten op een stopcontact dat aangestuurd wordt door een schakelaar. verandabouwer

Sfeerverlichting ten slotte zorgt voor de gezelligheid in je woonkamer. Er zijn vandaag heel wat mogelijkheden om sfeer te creëren, bijvoorbeeld met indirecte verlichting, dimbare spots en led verlichting. Die laatste biedt overigens heel wat flexibiliteit, wanneer je bijvoorbeeld sfeerlicht wil toevoegen aan een bestaande ruimte. Led verlichting is namelijk beschikbaar in heel wat uitvoeringen, waardoor er voor elke plaats een gepaste oplossing is. ibix

Lichtplan

Aan de hand van informatie van een interieurarchitect kan je eenvoudig lichtplan samenstellen, met de verschillende zones en daarbij behorende lichtpunten. Wens je advies of hulp bij het samenstellen van je lichtplan, kom dan zeker langs of neem contact op. We adviseren je graag omtrent de mogelijkheden om jouw woonkamer te voorzien van de perfecte belichting.

yeelight lampplateaulift

Een robotmaaier biedt heel wat mogelijkheden maar ook enkele beperkingen. In dit artikel bespreken we in welke situaties een robotmaaier al dan niet geschikt is.

De grootte van uw tuin

De Automower 265 ACX is momenteel de machine in ons gamma die voor de grootste oppervlakte, tot 6000 m², geschikt is. Heeft u een  groter grasoppervlak te onderhouden dan is het perfect mogelijk om twee of zelfs meer machines te laten samenwerken. Overal ter wereld werken reeds zulke meervoudige installaties.

In het andere uiterste zijn robotmaaiers ook geschikt voor  kleine tuinen. Ambrogio heeft enkele modellen die specifiek voor kleine oppervlaktes geschikt zijn. Daarnaast kan u de maaitijd van uw toestel ook aanpassen met behulp van een timerfunctie, conform uw tuingrootte. U kan zelfs uw  wrobotmaaier delen met uw buurman, al zal u daarvoor twee begrenzingsdraden en twee laadstations nodig hebben om twee afzonderlijke installaties te maken.

Complexe tuinen

De meeste vragen krijgen we wanneer tuinen  complexe vormen, paden, begroeiing, borders enzoverder hebben. Over het algemeen kan een robotmaaier alles maaien wat u met een traditionele maaier kan.

Loopt uw grasveld door tot tegen een  vafscheiding, bijvoorbeeld een muur of een hoge border, dan zal er een strook van het gras ongemaaid blijven. Dit doordat de messen binnen de behuizing zitten en de nodige sensoren botsingen voorkomen om de behuizing niet te beschadigen. Deze kanten kan u met een trimmer kort houden. Hindernissen of zones die niet gemaaid mogen worden kan u best omboorden met een voldoende hoge rand of uitsluiten van de maaizone door het creëren van eilandjes met de begrenzingsdraad.

Loopt het gras door tot tegen een terras of pad dat op hetzelfde niveau ligt, dan kan de maaier vaak met 1 wiel van het grasveld rijden om zo netjes tot tegen de kanten te maaien. Kleine voorwerpen als speelgoed of kleren dient u dus ook steeds te verwijderen van het gras, om beschadiging te voorkomen. Ook dennenappels, takken en afgevallen fruit verwijderd u best vooraleer uw robotmaaier aan het werk gaat.

Ligt uw grasveld op een oneffen terrein, dan kijkt u best naar de specificaties van het toestel. Veel robotmaaiers zijn geschikt tot hellingen van maximaal 45% (= 24°). Kleine robotmaaiers kunnen de krommingen van het gazon het beste volgen en voorkomen bijvoorbeeld dat hobbels gescalpeerd worden, zoals vaak gebeurt met traditionele grasmaaiers. Kleine diepe gaten daarentegen kunnen de machine wel laten vastlopen.

Ook bij smalle doorgangen kijkt u best de specificaties van het toestel na. Afhankelijk van het toestel is namelijk een minimale breedte vereist voor de doorgang. Sommige maaiers hebben speciale sensoren die smalle doorgangen herkennen en zelfs automatisch verschillende routes gebruiken om spoorvorming te voorkomen.

Bestaat uw gazon uit afgezonderde grasvelden, dan zal u het toestel manueel moeten verplaatsen, of bijvoorbeeld 2 kleine toestellen inzetten. Bij heel wat modellen kunnen verschillende grasvelden ingesteld worden om te onderhouden, de installatie is dan wat complexer omdat u moet toezien dat geen niet te maaien stukken toch gemaaid worden. Bij sterk versnipperde tuinen valt het grote comfortvoordeel van een robotmaaier dus wel deels weg.

Toestand van uw grasveld en omgevingsfactoren

Bij zeer lang gras, bijvoorbeeld na langdurige regen of in het begin van het seizoen, zal u de maaihoogte van het toestel moeten aanpassen. Geleidelijk aan kan de maaihoogte dan naar het gewenste niveau gebracht worden. Haal uw robotmaaier best reeds vroeg in het seizoen buiten om te voorkomen dat het gras te hoog wordt.

Ook mos is veelal geen probleem voor een automatische maaier. De maaier heeft in dat geval zelfs een positief effect op uw gazon; het voortdurend maaien zorgt ervoor dat het gras beter groeit en de grasmat dichter en gezonder wordt. Het mos verdwijnt daardoor geleidelijk aan.

Robotmaaier garage

Regenweer? Deze garage beschermt uw grasrobot perfect tegen wind, regen, UV-stralen… Deze robotmaaier garage is ook voorzien van een rolpoort die zich automatisch opent en sluit, op die manier is uw robot tijdens de rustpauzes beschermd tegen diefstal en vandalisme.

Met een prachtige tuin is het hebben van een hottub bijna niet te missen. Het hele jaar door kunnen genieten van warm en gestoomd bad na een zware dag klinkt natuurlijk als muziek in je oren.

Of we nou beschikken over een tuin of dak tras het plaatsen van een hottub kan en mag overal! Met het gigantische aanbod in formaat en model is er voor ieder wat wils. Met de juiste accessoires kun je het hele jaar door je hottub zowel naar binnen en buiten brengen. Doordat we natuurlijk onze geluk met andere willen delen is het bepalen van het juiste aantal zitplaatsen essentieel.

Een hottub is geen jacuzzi

Ze mogen dan wel vaak met elkaar vergeleken worden maar het hebben van een hottub is toch net wat anders dan een jacuzzi. Zo werkt een jacuzzi op stroom en wordt het water in een hottub opgewarmd met een hout gestookte kachel.  Daarnaast is een hottub relatief licht in vergelijking met een jacuzzi. Zo kun je gemakkelijk je hottube met vier personen optillen en verplaatsen zonder dat dit extra ruimte inneemt. Ideaal voor variatie dus. Helaas gaat je dit bij een jacuzzi minder gemakkelijk af. Zo heb je vanwege het zware gewicht een kraan of heftruck nodig en kunnen aanpassingen niet dagelijks gemaakt worden.

Ondanks dat een hottub over minder technische functies beschikt brengt het natuurlijke gevoel, de houtgeur, de stilte en de warmte je sneller tot rust. Een jacuzzi gebruikt bubbels en waterstralers aangedreven door pompen, dit kan voor veel lawaai zorgen.

Natuurlijk brengt het hebben van een hottub vele voordelen met zich mee. Zo beperken we hierdoor niet alleen spierpijn en stress maar verzachten onder andere ook de pijn in onze rug, nek, schouder, knie, voet, heup, schouder, been, gewricht en spieren. Het kopen waard dus.