Dit zijn de interieurtrends met behang

Wat zijn de laatste interieurtrends op gebied van binnenmuur decoratie? Onze binnenmuren bepalen voor een groot deel het directe aanzicht van onze binnenvertrekken. Interieurtrends verschuiven ieder jaar weer een beetje. Op dit moment is de keuze niet óf verf, óf behang, maar vormt die een mooie combinatie van beiden. In dit artikel vind je de nodige inspiratie voor je eigen interieur!

Combineer effen en patronen

Ons interieur bestaat op dit moment vooral uit facetten, delen. Neem bijvoorbeeld de paneelgordijnen; hypermodern en mooi rechthoekig van vorm. Ze bestaan uit losse delen en zijn zelfs in verschillende prints met elkaar te combineren. Dit geldt ook voor de binnenmuren. Muren accentueer je door te spelen met mooie combinaties, bestaande uit verschillende looks. Hoe je dat doet leggen we uit.

Patchwork binnenmuren

De huidige trends onder binnenmuren zijn nog het beste te vergelijken met patchwork. Spannende combinaties van effen kleuren en prints. Effen muren kun je zowel optioneel verven of van behang voorzien. Natuurlijk heb je niet overal zin in prints of in effen kleuren. Bepaal daarom goed vooraf waar wat gewenst is. Je kunt ook voor een mooi diepte effect kiezen door een paneel te voorzien van een prachtige behangprint van Eijffinger fotobehang. Dit befaamde, historische merk, verkoopt een unieke collectie fotobehang van de meest bijzondere dessins. Wil je écht iets unieks op je muren van een hoge kwaliteit, dan is dit merk een absolute aanrader.

Muurpanelen met dessins

Wie slechts op enkele specifieke plekken in de woonkamer voor een mooie accentuering wil kiezen, kan hiervoor een paneel gebruiken. Het paneel kun je slim positioneren door deze te bevestigen aan de muur bij je televisiemeubel. Op deze wijze baken je een groot stuk van enkele meters, tot plafondhoogte af. Dit zorgt voor een geweldig ruimtelijk effect.

Ook kan er gekozen worden voor een positie bij de zithoek, of eethoek – of natuurlijk voor beiden. Deze moderne toepassingen zorgen ervoor dat je gemakkelijk weer kunt veranderen wanneer je jouw smaak verlegt naar iets anders. Wil je na verloop van tijd toch een ander dessin op het paneel, dan is dit zeer eenvoudig te wijzigen.

Dessin trends

Waar kiezen we voor wanneer het aankomt op dessins? De keuze is natuurlijk zeer persoonlijk, maar op dit moment is het uiterst modern om te kiezen voor natuurlijke prints, zoals die van hout, stenen, of van mooie bloemenpatronen. Eijffinger Fotobehang is op dat gebied van alle markten thuis. Je kunt kiezen uit vele moderne, kleurrijke of juist klassieke patronen. Wil jij goudkleur verwerkt zien in het dessin? Ook dit vindt je terug binnen de collectie.

Natuurlijke prints zoals die van natuurstenen doen het ook zeer goed, evenals houtwerken. Kies je voor fotobehang, dan komt deze voorstelling uiterst realistisch in beeld en lijkt het praktisch alsof de stenen- of houtenmuur daadwerkelijk tot leven komt!

Gecombineerde speelse muren, of geheel effen muren voorzien van panelen met fotobehang, geven ieder interieur een moderne touch!