Luchtdicht bouwen is belangrijk want woningen moeten de dag van vandaag voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Een energiezuinige woning betekent zowel een goede isolatie als een goede ventilatie. Zwakke punten in de ventilatie, zoals scheuren, kieren en spleten, zogenaamde luchtlekken, zijn synoniem van energieverlies, condensatie- en vochtproblemen. Bovendien halen ze het E-peil van je woning naar beneden. He team van Villabouw Gruwez kan u met raad en daad bijstaan betreffende duurzaam, energie en luchtdicht bouwen.


Waarom luchtdicht bouwen

Of je nu kiest voor een landelijke villa of een moderne villabouw iedereen wil graag dat zijn huis goed geïsoleerd is daarom moet u
Luchtdicht bouwen. Maar weet ook dat veel van onze warme lucht verdwijnt via kieren en naden naar buiten.  Dat kost warmte en energie, en dat kost comfort. Onnodige luchtverlies kan ook leiden tot gezondheidsklachten

Voordelen

Voor een gebouw is de graad van luchtdichtheid dikwijls de weerspiegeling van de kwaliteit van de constructie. Naast de besparingen op het vlak van de energie die eruit voortvloeien of het regelgevend aspect, biedt
Luchtdicht bouwen en een goede mate van luchtdichtheid diverse voordelen:

  • Een goede luchtdichtheid beperkt de parasitaire luchtlekken waardoor warmteverliezen kunnen voorkomen worden, met als gevolg energiebesparingen en een verhoogd thermisch comfort.
  • Een goede luchtdichtheid maakt, indien ze gecombineerd wordt met een performant ventilatiesysteem, het mogelijk een goede kwaliteit van de binnenlucht in stand te houden en de impact van de ventilatie op de energiehuishouding beperkt te houden.
  • Een goede luchtdichtheid beïnvloedt overigens op positieve wijze het akoestisch comfort in het gebouw door de overdracht van externe geluiden via luchtlekken te beperken.
  • Een goede luchtdichtheid draagt ook bij tot het in stand houden van het gebouw door onder andere risico’s op condensatie binnenin de wanden te beperken.

Contacteer ons

Wilt u meer info over Luchtdicht bouwen ? Neem contact met ons op met Ben Atchitect Gruwez door het contactformulier op deze website in te vullen, via telefoonnummer 055 45 53 63 of via e-mailadres info@gruwez.org.

Tags: Modern bouwenSleutel op de deur bouwen