De voordelen van aluminium in je interieur

Aluminium is een steeds populairder wordend materiaal en we zien het overal terug. Zo zijn er aluminium verpakkingen, draden en het zit in diverse vervoersmiddelen en cosmetische producten. Daarnaast zit dit materiaal ook in veel interieur producten. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker aluminium deuren, kozijnen en ramen. Aluminium is licht van gewicht, maar tegelijkertijd heel sterk. En dit biedt diverse voordelen voor jouw interieur…

Welke soorten aluminium producten zijn er voor je interieur?

 

1. Deuren

Aluminium deuren geven een industriële uitstraling aan een interieur, waarbij je uit diverse typen, ontwerpen en indelingen kunt kiezen. Neem eens een kijkje bij https://aluprof.eu/nl voor de mogelijkheden en kies bijvoorbeeld voor steel look aluminium binnendeuren. Het is licht van gewicht, waardoor er geen extra verstevigingen nodig zijn in de vloer of op het plafond. Dit is bijvoorbeeld wel nodig bij stalen deuren. Daarnaast is het mogelijk om voor deurkrukken en handgrepen van aluminium te kiezen. Deze kun je bijvoorbeeld afstemmen op je kozijnen, wat een chique uitstraling geeft.

2. Kozijnen

Als tweede is het mogelijk om voor aluminium kozijnen te gaan, die bij iedere soort woning passen. Je kunt kiezen voor moderne of juist klassieke varianten, waarbij variatie zit in de kleur, afwerking, inbraakbeveiliging en gewenste isolatie. Het kan daarbij goed gecombineerd worden met andere producten van aluminium in je interieur, om consistentie te creëren.

3. Ramen

Je kunt tevens kiezen voor aluminium ramen, waarbij je voor vaste, bewegende, draaiende of kiepende ramen kunt gaan. Deze zijn naar binnen of naar buiten geopend te verkrijgen, maar je kunt ook ramen kiezen die schuiven of vouwen. Ook dit geeft een stijlvolle tint aan je interieur.

Wat zijn de voordelen van aluminium in huis?

Aluminium in je interieur biedt diverse voordelen. Als eerste is het een energiezuinig product, aangezien ze standaard voor veel isolatie zorgen, waardoor warmte beter binnen gehouden kan worden. Ook geluid wordt op deze manier beter gedempt. Dit zorgt ervoor dat jij veel rust kunt ervaren in huis. Voor zowel de deuren, kozijnen en ramen van aluminium geldt dit energiezuinige aspect.

Daarnaast is het een super sterk materiaal, waardoor het niet krimpt. Zo ontstaan er geen kieren rondom je kozijnen en in hoeken na verloop van tijd. Hierdoor blijven de producten mooi afgewerkt.

Tot slot is aluminium een veilig materiaal door zijn sterke karakter, zodat het ongewenste gasten bemoeilijkt. Ze kunnen daarnaast makkelijk extra beveiligd worden door middel van bijvoorbeeld extra scharnieren en speciale glaslatten. Zo kan een raam er niet uitgetild worden.

Wanneer kies jij voor aluminium deuren, kozijnen en ramen om je huis energiezuinig, stijlvol en veilig te maken?

Geplaatst in: page