De voordelen van warmte accumulerende houtkachels voor uw woning

Wanneer u uw woning op een duurzame en efficiënte manier wilt verwarmen, zijn warmte accumulerende houtkachels zoals finovens en tigchelkachels een uitstekende keuze. Dit type kachels is ontworpen om warmte op te slaan in hun stenen wanden en deze geleidelijk af te geven, waardoor ze zuiniger zijn in houtverbruik dan gewone houtkachels. In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van een finoven of Tigchelkachel in uw woning en hoe deze bijdragen aan een duurzaam en comfortabel binnenklimaat.

Finovens: Natuurlijke warmte en energiebesparing

Finovens zijn ook wel bekend als leemkachels en zijn warmte accumulerende houtkachels die veel warmte in huis creëren op een natuurlijke en energiebesparende manier. Ze zijn gemaakt van vuurvaste stenen en kunnen een hoge verbrandingstemperatuur aan, waardoor ze de warmte goed opslaan en gedurende 12 tot 24 uur uitstralen. Finovens zijn geschikt voor het verwarmen van goed geïsoleerde woningen, Laag-Energie-Woningen (LEW) en Passiefhuizen. Ze bieden een maximaal warmterendement en voldoen aan de EcoDesign regelgeving. Er zijn verschillende modellen en opties beschikbaar, zoals warmtebanken, warmtewisselaars en geïntegreerde bakovens.

Tigchelkachels: Duurzaamheid en langdurige warmte

Tigchelkachels maken gebruik van het tegenstroomprincipe, waarbij de warmte van de verbrandingsgassen wordt opgeslagen in de stenen massa van de kachel. Hierdoor wordt 92% van de verbrandingswarmte opgeslagen en blijft 95% beschikbaar voor de te verwarmen ruimte. Convectiewarmte, zoals die wordt afgegeven door tigchelkachels en finovens, wordt door veel mensen als prettiger en warmer ervaren dan convectiewarmte van radiatoren. Bovendien kunnen tigchelkachels en finovens langdurig warmte afgeven na slechts 2 uur stoken, waardoor ze efficiënt zijn in het verwarmen van een huis.

Ecobouwen: Uw leverancier van duurzame finovens en tigchelkachels

Bij Ecobouwen kunt u een Finse oven kopen van hoge kwaliteit, die geheel naar uw wensen ontworpen kan worden. Zij bieden vrijblijvend adviesgesprekken en offertes aan, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast zijn de finovens en tigchelkachels van Ecobouwen gemaakt met vakmanschap en kunnen ze worden aangepast aan uw persoonlijke wensen, wat resulteert in unieke maatwerkexemplaren. Wilt u ervaringen lezen van gebruikers van finovens en tigchelkachels? Deze kunt u vinden op de website van … en worden regelmatig gepubliceerd in de Leeuwarder Courant tijdens het stookseizoen. Lezers en potentiële kopers waarderen het lezen van deze positieve klantervaringen.

Hout stoken op een duurzame en zuinige manier

Hoewel houtstoken duurzaam en zuinig kan zijn, wordt een gewone houtkachel vaak niet als duurzaam beschouwd vanwege het hoge houtverbruik. Finovens en tigchelkachels daarentegen slaan warmte op in hun stenen wanden en geven deze geleidelijk af, waardoor ze zuiniger zijn in houtverbruik dan gewone houtkachels. Dit maakt het gebruik van finovens en tigchelkachels een milieuvriendelijke en verantwoorde keuze voor het verwarmen van uw woning. Door te kiezen voor een finoven of tigchelkachel, investeert u in een duurzame, langdurige en efficiënte manier van verwarmen, die niet alleen bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat maar ook aan een beter milieu.

Geplaatst in: page