Handige dingen om te overwegen bij de aankoop van inbouwspots

Inbouwlampen zijn een geweldige manier om een kamer op te fleuren en een uitnodigende sfeer te creëren. Er zijn echter veel factoren die meespelen bij het selecteren van de juiste inbouwverlichting voor een ruimte. Om je te helpen de beste beslissing te nemen, zijn hier een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van inbouwverlichting.

Grootte van de kamer en hoogte van het plafond

Bij het kiezen van inbouwlampen is het van belang om rekening houden met de grootte van de kamer en de hoogte van het plafond. Hoewel je wilt dat de kamer goed verlicht is, wil je niet dat de verlichting te hard of verblindend is. Om de juiste verlichting voor een kamer te krijgen, moet je een lamp of wandspots kiezen die passen bij de grootte van de kamer. 

Ontwerp en inrichting van de kamer

Een ander belangrijk punt bij de keuze van inbouwverlichting is het ontwerp van de kamer en de inrichting ervan. Je wilt dat de verlichting in een kamer functioneel is, maar je wilt ook dat ze past bij het ontwerp en de stijl van een ruimte. Warme verlichting met gelige en oranje tinten en worden vaak gebruikt in kamers met een rustieke of traditionele inrichting. Halogeenlampen zijn helderder en worden vaak gebruikt in kamers met een moderne inrichting. Fluorescentielampen zijn ideaal voor kamers met veel ramen en een moderne inrichting.

Stijl van afwerking

Een ander belangrijk punt om over na te denken bij het kiezen van inbouwlampen is de stijl van afwerking. Je hebt verschillende afwerkingsopties, waaronder chroom, antiek brons, olie of bijvoorbeeld roestvrij staal. Terwijl deze opties variëren in termen van ontwerp en stijl, variëren ze ook in termen van kosten. Je kunt verwachten om meer te betalen voor een afwerking optie die een meer high-end look en feel heeft.

Kosten

Natuurlijk zijn ook de kosten van de inbouwverlichting een belangrijke factor om rekening mee te houden. De kosten van de inbouwspots zijn afhankelijk van de stijl van afwerking, het wattage en het merk waarvan je ze besluit te kopen. 

Installatievereisten

Tot slot moet je ook rekening houden met enige installatievereisten. Hoewel inbouwspots relatief eenvoudig te installeren zijn, zijn er een paar installatievereisten die je in acht moet nemen. Ten eerste is het van belang om erachter te komen of er een speciaal circuit nodig is voor de spotjes. Je kunt lampen op hetzelfde circuit installeren als andere apparaten, maar je loopt het risico dat het circuit uitvalt als je te veel stroom gebruikt. Daarnaast is het van belang dat de draden de juiste dikte hebben. Voordat je verlichting installeert, moet je ervoor zorgen dat het circuit goed bedraad is en voldoet aan de voorschriften.

Geplaatst in: page