Hoe kan ik een luxe uitstraling creëren in mijn woning?

Als je dan eindelijk jouw droomhuis hebt weten te bemachtigen kun je aan de slag gaan met de inrichting. Dit is voor veel mensen één van de leukste aspecten van verhuizen. Een ruimte helemaal naar jouw smaak indelen zodat je echt thuis komt in jouw eigen paleisje. Toch komt er veel bij kijken als je meerdere ruimtes in een bepaalde stijl wilt inrichten. Om dit gemakkelijker te maken hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun je in een handomdraai jouw nieuwe huis inrichten.

Maak een plan

Ten eerste, is het van belang om vooraf een plan te maken. Zo voorkom je dat je onnodige of impulsieve aankopen doet. Wanneer je door een winkel loopt is de kans groot dat je allemaal leuke spullen tegenkomt die je leuk vindt. Toch kan dit ervoor zorgen dat je spullen verzamelt en uitkiest die uiteindelijk niet zo mooi bij elkaar lijken te passen. We raden je dan ook aan om een visionboard te maken waarop je inspirerende afbeeldingen plakt. Hierbij is het van belang dat de stijl en het kleurenpallet overeenkomt. Wanneer je gaat winkelen voor nieuwe spullen voor het interieur kun je dit bord meenemen en op basis daarvan bepalen of een voorwerp of meubel echt goed past binnen de stijl die je wilt creëren.

Investeer in luxe raamdecoratie

De raamdecoratie die je kiest heeft erg veel invloed op de uiteindelijke uitstraling. Het is dan ook van belang dat je kwalitatieve raamdecoratie aanschaft om het geheel mooi te laten lijken. Tegenwoordig heb je een enorm aanbod aan prachtige raamdecoratie in de vorm van rolgordijnen, jaloezieën of gordijnen. Wil je een luxe uitstraling creëren? Dan raden we je aan om eens te kijken naar duo rolgordijnen. Dit zijn unieke rolgordijnen die er niet alleen heel chique uitzien, maar die ook nog eens erg praktisch zijn. Het rolgordijn is gemaakt van twee soorten stroken stof. Zo worden doorzichtige stroken stof afgewisseld met een verduisterende strook stof. Dit is super handig omdat je op deze manier zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval je in een ruimte hebt. Daarnaast heb je ook te alle tijde privacy! Een andere mooie optie is om voor jaloezieën te kiezen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen. Je kunt jaloezieen op maat bestellen. Dit is natuurlijk erg praktisch.

Less is more

Natuurlijk begrijpen we dat je enorm enthousiast bent over het inrichten. Wel raden we je aan om het motto ´less is more´ te onthouden. Te veel decoratie en meubels kunnen ervoor zorgen dat een ruimte er rommelig uitziet. Kies voor een paar prachtige eyecatchers voor een echt luxe uitstraling!

Geplaatst in: page