Houd je doucheputje vrij van verstoppingen – 5 tips!

De douche is de ultieme plek om jezelf op te frissen. Maar er is één klein, vaak vergeten, detail dat het plezier kan bederven – een doucheputje verstopt. Niets is zo vervelend als een langzaam wegstromend doucheputje of zelfs erger, een overlopende douchebak! Toch zijn er methodes om deze narigheid te voorkomen. In dit artikel delen we een aantal eenvoudige tips om je doucheputje vrij van verstoppingen te houden. Heb jij ook geen zin in een verstopt doucheputje? Blijf dan lezen!

Maak gebruik van haarvangers

Onder de douche verlies je vaak meer haar dan je je realiseert. En geloof me, dat haar altijd zijn weg vindt naar je doucheputje. Hier is een eenvoudige oplossing voor – de haarvanger! Plaats een haarvanger over je doucheputje om te voorkomen dat die vervelende haren je afvoer verstoppen. Het is een klein en goedkoop hulpmiddel waarmee je veel ellende kan besparen.

Spoel grondig na gebruik

Een andere veelvoorkomende oorzaak van verstopte doucheputjes is een opeenhoping van zeepresten en vuil. Zorg er daarom voor dat je na elke douchebeurt grondig je douchebak spoelt. Laat het water even goed doorstromen en zorg ervoor dat er geen achtergebleven zeepresten of vuildeeltjes zijn die de afvoer kunnen verstoppen. Een kleine moeite met grote voordelen!

Vermijd het doorspoelen van ongeschikte materialen

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar je hebt geen idee van wat mensen soms door de doucheputjes spoelen. Probeer geen vaste materialen zoals wattenstaafjes, tampons, vochtige doekjes en ander afval door de afvoer te spoelen. Deze items kunnen zich ophopen en een verstopping veroorzaken. Gooi ze in plaats daarvan in de prullenbak om problemen te voorkomen.

Regelmatig onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen, toch? Dit geldt ook voor je doucheputje. Voer regelmatig wat preventief onderhoud uit om verstoppingen te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een ontstoppingsmiddel speciaal voor afvoeren om eventuele ophopingen van zeepresten en vuil op te lossen. Giet het product gewoon in je doucheputje, laat het even intrekken en spoel het daarna goed door met warm water. Op deze manier houd je je afvoer schoon en vrij van verstoppingen. En heb je na het volgen van deze tips toch een verstopt doucheputje? Schakel dan een professional in!

Geplaatst in: page