Inbraakbeveiliging: Hoe beveilig ik mijn deur extra tegen inbraak?

Voor criminelen is het erg eenvoudig om een onbeveiligde deur open te breken. Je hebt het vast weleens op tv gezien, maar in het echte leven kan je ook met enkele trucjes al snel de deur openmaken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Er zijn veel verschillende technieken voor inbraakbeveiliging. Lees onze tips om inbraak te voorkomen.

Inbraakbeveiliging voor je deur

Er zijn heel wat mogelijkheden die de inbraakbeveiliging van je deur versterken. We sommen ze even voor je op:

  • Meerpuntsluiting: dit is een eerste stap richting een goed veiligheidsslot. Het slot heeft meerdere sluitpunten over de hele lengte van de deur. Bovendien is het, doordat je maar 1 extra sleutel nodig hebt, erg gebruiksvriendelijk. Het zorgt voor meerdere beveiligingspunten over de deur die de inbreker zou moeten forceren.
  • Veiligheidsbeslag: het veiligheidsbeslag zorgt ervoor dat je cilinderslot een extra schild langs de buitenkant heeft. Dit maakt het onmogelijk voor inbrekers om de kern van de cilinder te forceren met brute kracht. Het veiligheidsbeslag is best kegelvormig bij de randen aangezien er dan geen enkele tang vat op kan hebben.
  • Veiligheidscilinder: deze cilinders worden gemaakt met gehard staal. Dit voorkomt dat inbrekers in het slot kunnen boren of de kern eruit kunnen trekken. Let hierbij wel op dat de cilinder maximaal 3 millimeters uit het beslag komt.
  • Dievenklauw: Een dievenklauw is een ideaal instrument om je inbraakbeveiliging te optimaliseren. Het doel van de dievenklauw is om te voorkomen dat inbrekers binnen geraken door scharnieren te forceren. Dit gebeurt doordat een metalen pen en een holle bus in elkaar schuiven wanneer de deur gesloten wordt.
  • Deuralarm: een deuralarm kan door middel van een code, een afstandsbediening of zelfs een app op je telefoon. Het alarmeert je instant wanneer iemand de deur probeert te doordringen.
  • Anti-inbraak strip: dit heeft als doel te voorkomen dat inbrekers met een koevoet tussen het kozijn van de deur geraken. Als u al een meerpuntsluiting hebt, is dit niet echt noodzakelijk want die zijn bijna onmogelijk te forceren met brute kracht.
  • Kierstandhouder: dit maakt het mogelijk om een klein contact te leggen met de persoon die de deur wenst te betreden zonder deze al helemaal te openen.
  • Spionoog: dit is een klein cameraatje dat elders in het huis op een scherm is aangesloten en waarmee je kan zien wie er voor de deur staat.

Zo heb je toch al een heel aantal mogelijkheden om je inbraakbeveiliging te versterken. Slotenexpert helpt je bij de keuze en geeft jou het beste advies over welke soort beveiliging bij jouw woning past.

Laat een specialist je inbraakbeveiliging bekijken

Zonder kennis en ervaring wordt een klein mankement in de beveiliging al zeer snel over het hoofd gezien. Specialisten met jarenlange ervaring in sloten en beveiliging merken dit wel op. Laat u daarom bijstaan door iemand met expertise in inbraakbeveiliging en zorg dat uw woning goed beveiligd is tegen inbrekers!

Geplaatst in: page