Ladderband VS Ladderkoord: Dit is het verschil

© Minneboo Fotografie
Nicole Minneboo

Iedere woning krijgt meer uitstraling met mooie raamdecoratie. Goede raamdecoratie maakt een ruimte nog fraaier, of het nu gaat om de slaapkamer of de living. In je zoektocht naar de juiste bekleding voor de ramen kom je genoeg mogelijkheden tegen. Onder andere houten lamellen zijn geliefd bij velen. Deze raamdecoratie kan op meerdere manieren worden toegepast: met ladderband en ladderkoord. Wat zijn de verschillen tussen beide opties en wat kun je het beste kiezen? Dat lees je hier!

De belangrijkste verschillen

Zowel ladderband als ladderkoord kunnen worden toegepast wanneer je graag houten lamellen in je interieur wilt. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee? Hier vind je de omschrijving van zowel het ladderkoord als de ladderband. Op deze manier wordt duidelijk wat de belangrijkste verschillen zijn tussen beide soorten raambekleding.

  • Ladderkoord: bij een ladderkoord zijn de gaatjes in de jaloezieën, waar de koorden doorheen lopen, zichtbaar. Op deze manier komt er meer licht door.
  • Ladderband: bij een ladderband is er sprake van een stoffen band aan beide kanten van de jaloezieën die van boven naar beneden loopt. De gaatjes zijn, in tegenstelling tot het ladderkoord, niet zichtbaar.

De toepassing van ladderband

Een ladderband oogt niet alleen strakker, het zorgt er ook voor dat uw living, slaapkamer of andere ruimte in huis een mooie look krijgt  Wanneer je kiest voor ladderband voor je raambekleding, is het goed om te weten dat er meerdere manieren zijn om dit te combineren. Zo kun je er bij witte houten lamellen voor kiezen om het ladderband in een andere kleur te bestellen. Op deze manier creëer je een unieke look. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de lamellen en de ladderband in dezelfde kleur te bestellen om zo eenheid te creëren in je interieur.

De toepassing van ladderkoord

Een ladderkoord is een goede toevoeging wanneer je graag wat meer licht in huis wilt creëren. Doordat er gaatjes in de jaloezieën zitten waar het koord doorheen loopt, heb je te maken met een extra lichtinval. Wil je juist wat meer eenheid in je interieur, dan is een ladderband een betere keuze.

Bij Inhuisplaza.be ontdek je het complete assortiment van houten lamellen: zowel met ladderkoord als ladderband. Je kunt je natuurlijk ook volop laten inspireren zodat je uiteindelijk je gedroomde interieur krijgt!

Geplaatst in: page