Stevige betaalbare trap

Wat voor de een betaalbaar is, is voor de ander heel veel geld. Een trap op zich is al en hele investering, en meestal geen goedkope. Toch wil je ook weer niet teveel bezuinigen op een trap waar je dagelijks overheen moet lopen.

Houtsoorten

Als je een trap koopt wil je dat hij stevig is, lang mee gaat en past bij de uitstraling van je locatie. Elke houtsoort heeft zijn eigen levensduur. Deze levensduur is afhankelijk van hoe vaak de trap gebruikt wordt en of je hem goed hebt behandeld.

In principe is vuren/dennen de goedkoopste houtsoort. Deze houtsoort is prima voor een trap en wordt vaak gebruikt in nieuwbouwhuizen. Echter kunnen er wel sneller deukjes in deze trap komen, omdat het geen hardhout is. Dit is terug te zien in de prijs. Een vurenhouten trap is de goedkoopste trap.

De beste keuze voor een betaalbare trap is een beuken trap. Beukenhout is een harde houtsoort en zal daarom nauwelijks deukjes vertonen. Een trap van beukenhout gaat ongeveer 40 tot 50 jaar mee. Je moet de trap wel goed behandelen, maar dat is bij elke housoort zo. Zonder behandeling droogt het hout uit en gaat het splijten of scheuren.

Je kunt natuurlijk ook nog kiezen voor een eiken trap, maar die zal in stevigheid niet veel schelen met een beuken trap. De prijs is echter wel een stuk hoger dan een beuken trap.

Open of dichte trap

In principe moet elke trap die verkocht wordt stevig zijn. Ze moeten namelijk aan een aantal keurmerken voldoen voordat ze verkocht mogen worden.

Echter hoe meer verbindingen een trap heeft hoe steviger. Een dichte trap is dus in principe altijd steviger dan een open trap, omdat de tegentreden de losse onderdelen van een trap nog eens extra verbinden.

Conclusie

De meest stevige en betaalbare trap is een dichte trap van beukenhout. Deze kun je zelf nog aankleden met een leuke balustrade of leuning, zodat hij bij jouw interieur past.

Geplaatst in: page