Vloertegels maar dan anders

Vloertegels maar dan anders

Stel, je hebt je zinnen gezet op een mooie nieuwe tegelvloer. Het eerste waar je dan aan denkt is waarschijnlijk tegels van keramiek of natuursteen. Maar wist je dat je tegenwoordig ook prachtige vloertegels kunt leggen van andere materialen? Die zijn zo fraai dat je het verschil niet of nauwelijks ziet, maar ze bieden heel wat extra voordelen. In feite krijg je de pluspunten van een stenen vloer, minus de minpunten plus nog wat extra pluspunten! Want ga maar na: een stenen vloer voelt en oogt vaak kil, dat wil niet iedereen. Er kruipt makkelijk vuil in de voegen en de tegels kunnen akelig glad zijn. En hebben ze hun beste tijd gehad, dan ben je dagen bezig om ze weg te breken, om nog maar te zwijgen van de rotzooi in huis. Allemaal minpunten die je met alternatieve vloertegels niet hebt!

Niet van echt te onderscheiden

Om maximaal van alternatieve vloertegels te genieten moet je wel voor een goede kwaliteit gaan. Fraaie voorbeelden van hoogwaardige tegels zijn Rigid, laminaat en click-vinyl. Die geven een warm en aangenaam gevoel aan je voeten en ze zijn o zo makkelijk te onderhouden. Neem Rigid, dat zijn robuuste vloertegels met een natuurgetrouwe stenen look. Of sterk en slijtvast laminaat, dat er ook al uitziet als echte natuursteen. En dan click-vinyl, heerlijk veerkrachtig en isolerend. Het fijne van dit soort vloeren is dat je ze in principe heel eenvoudig zelf kunt leggen. Dus je bespaart twee keer: op de aanschaf van de tegels en op de kosten van een vakman.

Precies hoe je het hebben wilt

Net zoals bij echte tegels, kun je bij alternatieve vloertegels je hart ophalen aan alle mogelijkheden. Van licht tot donker, van effen tot gewolkt, van ingetogen tot uitgesproken: kies maar. En dat in alle denkbare motieven en kleuren. Wil je een betonlook tegelvoer voor je strakke of industriële interieur? Een grijstintje met de uitstraling van blauwe steen voor je landelijke of klassieke interieur? Een vleugje retro of een Portugees patroontje? Het is er gewoon allemaal! Zelfs metaallook kun je met alternatieve vloertegels zó op de vloer leggen.

Voor elke ruimte een oplossing

Een ander voordeel van alternatieve vloertegels is dat je ze vrijwel overal kwijt kunt. Natuurlijk in de woonkamer en de slaapkamers, maar er zijn ook speciale varianten voor natte ruimtes zoals keuken, toliet en badkamer. En zo is er voor elke ruimte in je huis wel een geschikte alternatieve vloertegel te vinden. De meeste alternatieve tegelvloeren gaan ook prima samen met vloerverwarming, al kun je dat wel het beste even overleggen met je leverancier.

Geplaatst in: page