Waarom kiezen voor een CAR-verzekering?

Comment are off

Als je een bouwproject aangaat kan dit betekenen dat er van alles kan misgaan tijdens het bouwen waardoor er schade ontstaat. Heb je een AVB-verzekering ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd dan wordt alleen de schade gedekt die je aan anderen toebrengt. Heb je een CAR-verzekering dan worden alle materiële schade gedekt die door bouwwerkzaamheden wordt veroorzaakt. De CAR-verzekering is een construction all riskverzekering.

Schades die je kunt krijgen bij een bouwproject

Zoals je weet kan er altijd iets misgaan wanneer je bezig bent met een project. Stel je bent bezig met een gebouw en merkt dat door een constructiefout scheuren zijn ontstaan in de binnenmuren. Een andere schade die weleens voorkomt is waterschade. Dit kan komen door regen tijdens je werkzaamheden en dat geeft schade aan het pand. Voor deze schade zou je de CAR-verzekering kunnen afsluiten, zodat je niet voor onnodige kosten komt te staan. Zelfstandigenbouw kan je helpen met een CAR-verzekering. Met deze verzekering zijn alle betrokken partijen verzekerd op de bouwplaats.

Wat wordt gedekt door een CAR-verzekering?

Wil je altijd verzekerd zijn als je bezig bent met werkzaamheden in de bouw dan is het afsluiten van een CAR-verzekering het beste wat je kunt doen. Tijdens het werk ben je namelijk altijd verzekerd. Schades die een CAR-verzekering dekt zijn:

  • Brand, vandalisme en diefstal
  • Regen en stormschade
  • Ontwerp en constructiefouten
  • Materiaalfouten
  • Bij onderaanneming

Al deze schades worden gedekt tijdens je bouwwerkzaamheden. Andere schades die kunnen worden vergoed bij een uitbreiding van je CAR-verzekering zijn hulpmaterialen, heb je deze meeverzekerd dan geld dit ook voor transport binnen Nederland. Schade aan je eigen spullen die je krijgt tijdens je werk op de bouwplaats. Dit kan gewone schade aan je spullen zijn of diefstal. Ben je bezig bij een klant kan het zijn dat jij zelf iets beschadigd. Denk hierbij aan een keukenblad die je laat vallen. De CAR-verzekering vergoed deze schade helemaal.

Welke soorten CAR-verzekeringen bestaan er?

Bij zelfstandigenbouw.nl kun je spotgoedkoop verzekering car in de bouw afsluiten. Je hebt twee soorten CAR-verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Je hebt de CAR-verzekering die je een doorlopende dekking biedt. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een tijdelijke dekking die alleen geldt zolang jij bezig bent met je werkzaamheden. Je kunt je verzekeren tegen een scherpe premie en zelfstandigenbouw.nl geeft je een gratis premieberekening. Je kunt zelfs een vergelijking hebben van drie verzekeraars.

Doorlopende of tijdelijke CAR-verzekering

Je vraagt je af welke voor jou uitkomst kan bieden. Dit leggen wij je hier uit. Heb je 1 project dan kun je kiezen voor de tijdelijke CAR-verzekering. Je bent dan verzekerd tijdens je bouwproject. Is die klaar dan houdt de verzekering op. Ben je iemand die meerdere bouwprojecten heeft dan is het handig om een doorlopende CAR-verzekering af te sluiten. Alle bouwprojecten zijn dan in 1 keer gedekt. Het geeft minder administratie en je betaalt een lagere premie. Is het nodig om te verlengen omdat het langer gaat duren dan is dat altijd mogelijk.

About the Author