10 dingen die u moet weten over plafondspeakers voordat u ze installeert

Plafondspeakers

Plafondspeakers zijn ontworpen als een duurzame oplossing om jarenlang te kunnen genieten van geweldig surround-sound geluid. Om deze reden is het belangrijk om speakers van hoge kwaliteit te kiezen en na te denken over de installatie. Om plafondspeakers te installeren, moet u de muur/het plafond kunnen bereiken en de speakerkabels kunnen aansluiten. Onaangename verrassingen na installatie zijn natuurlijk ongewenst. Voordat u plafondspeakers gaat installeren, hebben we 10 belangrijke punten geselecteerd. Veel leesplezier!

Hoeveel plafondspeakers per ruimte?

In de meeste gevallen worden plafondspeakers per paar verkocht om ze als een linker- en rechterstereo te gebruiken. Een van de belangrijkste componenten van geluid is de consistentie ervan. De volumebalans komt het best tot zijn recht in een grotere ruimte. Het is logischer om vier kleinere sub woofers toe te voegen dan twee grotere. Om een Sonos speakers van stroom te voorzien, moet het een Sonos versterker gebruiken. Elke Sonos versterker kan maximaal 4 plafondspeakers (8ohm impedantie) of maximaal 6 Sonos speakers aansturen. Veel mensen kiezen voor 4 of 6 speakers als ze genoeg ruimte hebben voor plafondspeakers. Alle plafondspeakers die op de Sonos Amp zijn aangesloten, spelen dezelfde hoeveelheid muziek op hetzelfde volume. Als je op zoek bent naar onafhankelijke bediening, dan heeft elke kamer een eigen Sonos versterker nodig, dus houdt daar rekening mee.

Waar plaats je de plafondspeakers en hoe ver moeten de speakers uit elkaar staan?

Voor een betere stereoscheiding kunt u de speakers het beste op gelijke afstand van de muur plaatsen en een lengte van minimaal 2 meter is het beste. Als de afstand tussen de luidsprekers minder dan 2 meter is, plaatst u de stereoluidsprekers in het midden van het plafond. Zorg ervoor dat de badkamerverlichting in combinatie met de plafondspeakers symmetrische wordt geïnstalleerd.

Hebben plafond speakers netvoeding nodig?

Nee, plafondspeakers zijn meestal passieve speakers. Dit betekent dat het wordt gevoed via luidsprekerkabels die zijn aangesloten op externe versterker. Dit wordt bereikt door elke plafondluidspreker aan te sluiten op de verbindingsposten van een stereo versterker. Voor de beste gebruikerservaring raden we Sonos Amp aan. Met Sonos kunnen gebruikers kamernamen toewijzen aan elke versterker en de gebruiksvriendelijke Sonos applicatie gebruiken om geluiden afzonderlijk te groeperen of draadloos naar sommige of alle kamers te streamen.

Heb ik een- of enkele stereo plafondspeakers nodig?

Traditioneel zijn plafond inbouwspeakers ontworpen om te werken met luidsprekers die alleen naar de linker- of rechterkanalen luisteren, dus u kunt altijd een paar plafondspeakers kopen en een stereokoppeling instellen. Het bestaat nog steeds omdat het is aangesloten op de Sonos Amp, maar het is misschien niet praktisch om de luidsprekers aan het plafond te monteren vanwege gebrek aan ruimte in het plafond. Dit geldt vooral voor badkamers en andere kleine kamers. Om dit probleem op te lossen, is een enkele stereoluidspreker ontworpen om de linker- en rechterkanalen van een enkele luidspreker te voeden, waardoor er ruimte vrijkomt en muziekopties voor meerdere kamers worden geboden. Sonos-luidsprekers kunnen 4 mono-speakers of afzonderlijke stereoluidsprekers leveren (of 3 paar als Sonos-plafond wordt gebruikt). Om stereoluidsprekers aan te sluiten, moet u twee kabels aansluiten, niet één, tenzij u luidsprekerkabels gebruikt.

Welke speakerkabel moet ik gebruiken voor plafondspeakers?

Een standaard 16 x 16 luidsprekerkabel wordt aanbevolen voor de meeste installaties en is voldoende voor de meeste installaties. Als je deze kabel meteen nodig hebt, kun je hem bevestigen aan een katrol van 50 mm. Als de kabels afzonderlijk langer zijn dan 35 m, kan het audiosignaal over lange afstanden worden beschadigd en kan de geluidskwaliteit verslechteren.

Hebben plafondspeakers een brandkap nodig?

Een brandkap omringt de achterkant van de luidspreker om te voorkomen dat het vuur zich naar het plafond verspreidt. Plafondbescherming in geval van brand is een wettelijke vereiste voor alle speakers die in bovenkasten worden geïnstalleerd. Een ander voordeel van het luidsprekerframe is dat het een vorm heeft om het geluid te verbeteren en enig geluidsverlies te voorkomen.

Kunnen plafondspeakers worden geïnstalleerd in een vochtige ruimte zoals badkamer?

De meeste plafondspeakers zijn waterdicht. Dit betekent dat ze geweldig kunnen klinken in je badkamer of keuken, zolang ze niet nat worden. Raadpleeg bij twijfel een elektricien.

Kunnen plafondspeakers worden geschilderd?

De meeste speakers kunnen worden geschilderd, zodat u de luidspreker kunt afstemmen op uw omgeving.

Hoe slank moeten plafondspeakers zijn?

Als de plafondruimte (achter de gipsplaat) te diep is, kun je kiezen tussen een zeer dunne woofer en een dunne woofer. De minimaal vereiste inbouwdiepte is 36 mm. Anders kunt u uw thuisluidsprekers niet gebruiken.

Bestaan er plafondspeakers met spraakbediening?

Ja, Google Home apparaten en Amazon Echo-apparaten hebben spraakbediening. Het enige wat u hoeft te doen, is uw apparaat aan te sluiten op een kamer die uw stem gebruikt om het systeem te bedienen. Hierna Alexa of Google Assistant vragen om uw Sonos-apparaat te vinden in de Sonos-app en vervolgens kunt u het gebruiken.

Google Home: Uw persoonlijke assistent

Google Home is een product van Google dat uw persoonlijke assistent wordt zodra u het in uw huis hebt geïnstalleerd. Het is een slimme luidspreker die wordt geleverd met Google Assistant, de spraakgestuurde AI-assistent van Google. Met Google Home kunt u eenvoudig spraakopdrachten geven om verschillende taken uit te voeren. Of het nu gaat om het afspelen van uw favoriete muziek, het instellen van herinneringen, het controleren van het weer of het beantwoorden van vragen, Google Home staat altijd voor u klaar.

Belangrijkste functies van Google Home

 1. Spraakgestuurde bediening: Met Google Home kunt u met uw stem verschillende apparaten in uw huis bedienen, zoals verlichting, thermostaten en meer.
 2. Informatie opvragen: Stel vragen aan Google Assistant en krijg direct antwoord op zaken als nieuws, verkeer en sportuitslagen.
 3. Entertainment: Luister naar muziek, podcasts en audioboeken van populaire streamingdiensten zoals Spotify, Google Play Music en meer.
 4. Slimme integratie: Google Home werkt naadloos samen met andere slimme apparaten en platforms, waardoor u uw hele huis kunt automatiseren.

Amazon Echo: Uw virtuele metgezel

Amazon Echo is het antwoord van Amazon op de groeiende vraag naar spraakgestuurde assistenten. Met Alexa, de virtuele assistent van Amazon, krijgt u toegang tot een breed scala aan functies en mogelijkheden. De Amazon Echo-apparaten zijn beschikbaar in verschillende modellen en maten, zodat u kunt kiezen welke het beste bij uw behoeften past.

Belangrijkste functies van Amazon Echo

 1. Stembediening: Met Alexa kunt u uw apparaten bedienen en vragen beantwoorden met alleen uw stem.
 2. Slimme huisautomatisering: Echo-apparaten werken naadloos samen met slimme apparaten zoals thermostaten, deursloten en camera’s voor totale controle over uw huis.
 3. Muziek en entertainment: Stream muziek van populaire diensten zoals Amazon Music, Spotify en Apple Music.
 4. Informatie en planning: Alexa kan u helpen met taken zoals het maken van boodschappenlijstjes, herinneringen instellen en uw agenda beheren.

Sonos-integratie: Het beste van beide werelden

Een van de opvallende kenmerken van zowel Google Home als Amazon Echo is de naadloze integratie met Sonos. Sonos is een bekend merk in de wereld van draadloze audiosystemen en biedt hoogwaardige geluidskwaliteit. Door uw Sonos-apparaat te koppelen aan Google Home of Amazon Echo, kunt u uw muziekervaring naar een hoger niveau tillen.

Hoe integreert u Sonos met Google Home of Amazon Echo?

 1. Download de Sonos-app: Zorg ervoor dat u de Sonos-app op uw smartphone hebt geïnstalleerd.
 2. Verbind uw Sonos met uw netwerk: Volg de instructies in de Sonos-app om uw Sonos-speakers met uw Wi-Fi-netwerk te verbinden.
 3. Koppel met Google Home of Amazon Echo: Ga naar de Google Home- of Amazon Alexa-app en volg de stappen om uw Sonos-apparaat toe te voegen.
 4. Geniet van verbeterd geluid: Nu kunt u eenvoudig uw favoriete muziek afspelen op uw Sonos-speakers via spraakopdrachten aan Google Assistant of Alexa.

Google Home-apparaten en Amazon Echo-apparaten met spraakbediening hebben de manier waarop we ons huis beheren en van entertainment genieten, aanzienlijk veranderd. Ze bieden niet alleen handige functies, maar ook integratie met andere slimme apparaten, waardoor uw leven gemakkelijker wordt. Door de naadloze integratie met Sonos kunt u ook genieten van hoogwaardige audiokwaliteit terwijl u van uw favoriete muziek geniet.