5 Tips bij het boeken van een luxe vakantievilla

Comment are off

 

Genieten van je vakantievilla

Genieten van je vakantievilla

Het klinkt misschien eenvoudig genoeg, maar het boeken van een luxe villa kan soms best ingewikkeld zijn. Om mogelijke valkuilen te vermijden en ervoor te zorgen dat de accommodatie aan de eisen voldoet alvorens erop uit te trekken, hebben we hier 5 slimme tips op een rijtje gezet. Op die manier weet je zeker dat je een probleemloze vakantie tegemoet gaat!

1. Let op reserveringskosten

Wanneer je online een villa boekt, probeer dan indien mogelijk rechtstreeks bij de eigenaar te boeken. Op deze manier heb je een betere kans dat je onnodige reserveringskosten kan vermijden die huurwebsites in rekening brengen. Voel je natuurlijk vrij om huurwebsites te gebruiken om te zoeken en informatie te verzamelen, maar wees je ervan bewust dat deze manier van boeken gepaard gaat met aanzienlijke boekingskosten.

2. Doe gedegen onderzoek

Of het nu gaat om een vakantiehuis aan de Spaanse kust of een luxe villa Zuid Frankrijk, het is onvermijdelijk dat je te maken krijgt met een talrijk aanbod. Een diverse keuze is natuurlijk erg prettig, maar kan de zaken al snel compliceren als je niet goed weet hoe je gedegen onderzoek uitvoert. Zorg er dus voor dat je goed bepaald wat jouw specifieke eisen zijn, zodat je de juiste filters
kan inzetten om direct te vinden wat past bij jou!

3. Spreek rechtstreeks met de eigenaar bij onduidelijkheden

Zorg ervoor dat je met de eigenaar praat bij onduidelijkheden. Een snel telefoontje is meestal al voldoende. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan die een deuk in het vakantieplezier slaan.

4. Denk na over het juiste type accommodatie voor jou

Nogmaals, beslis wat je wilt tijdens jouw vakantie. Wil je een gezellig appartement met buren een paar stappen van het centrum verwijderd of ben je liever op zoek naar een alleenstaande privé-villa met een prachtig uitzicht over de zee? Sommige appartementen kunnen nog steeds privé zijn, maar het zwembad zal wellicht moeten worden gedeeld met andere vakantiegangers. Er zijn velen die dit gezelligheid verkiezen boven een privé-zwembad, terwijl anderen liever privacy willen – vooral als je met z’n tweeën reist en bijvoorbeeld geen kinderen in de buurt wilt hebben.

5. Onderzoek de locatie

De locatie is de sleutel tot een geslaagde vakantie! Als de villa die je kiest te ver buiten de stad ligt om er te voet heen te gaan, of als de wegen te hobbelig zijn om constant met de benenwagen te gaan, dan moet je extra rekening houden met een huurauto of taxi voor de hele prijs van de vakantie. Vraag de eigenaar daarom naar de exacte locatie en de loopafstand, en ga na hoe gemakkelijk het is om het verblijf in het donker te vinden.

About the Author