Dit zijn dé woontrends van dit najaar!

In het najaar is het meestal zover: het interieur krijgt steevast een upgrade na enige verwaarlozing in de zomer. Waar we in de zomer graag buiten zijn en het accent op tuin en terras ligt, kijken we nu weer naar ons interieur. Het moet modern, sfeervol en knus zijn, lekker opgefrist met nieuwe decoraties tot aan al dan niet nieuwe meubelen toe, voordat de donkere dagen weer hun intrede doen. In het najaar trekken we ons weer terug binnenshuis. Welke trends doen het goed dit najaar? Je leest het hier!

Industrieel landelijke interieurtrend 2021

Wij Belgen houden van moderniteit: dit verklaart het succes van het industriële interieur. Industrieel staat immers voor oud-industrieel vormgegeven meubelen met een enigszins doorleefd karakter. Meestal bestaan industriele meubels uit een diversiteit van materialen, zoals vrijwel onbewerkt hout gecombineerd met metalen onderstel. Het mooie van industriele meubels is dat deze zowel feilloos aansluiten bij een landelijk interieur, evenals bij een industrieel interieur. Je bent dus niet beperkt tot slechts een woonstijl wanneer je kiest voor industriele meubels.

Welke woondecoraties doen het goed dit najaar?

Welke woondecoraties passen bij het moderne interieur van 2021? Wat we veel zien dit seizoen zijn de opvallende lampen met ‘gloeidraad’. Je koopt ze in vele formaten, maar kenmerkend zijn de ‘gloeidraden’, meestal oranje/ geel van kleur. Deze lampen zijn op zichzelf een heuse eyecatcher. De grootste trend is die met het bruin gerookt glas!

Overige sfeermakers zijn kaarsen. Natuurlijk mogen rustieke kaarsen, al dan niet met reliëf, in poederkleur roze, groen of blauwkleurig niet ontbreken in je interieur dit najaar!

Ga jij voor een luxe uitstraling? Vergeet dan niet om kussens te kopen van imitatie bont. Overige kussens vind je in naturelle tinten en metallic look. Ze staan echt super leuk op vrijwel ieder bankstel. Je ziet daarnaast steeds vaker dat ook het dressoir wordt aangekleed met enkele kussens. Kussens, kaarsen en fotolijsten prijken steeds vaker op het moderne, industriële dressoir.

Vergeet daarnaast zeker de kamerplanten niet dit najaar. Kamerplanten -groen, zonder bloem- plaats je op sierlijke krukjes. Je kunt er 3 groeperen naast je bank of bij de tv.

Raamdecoratie trends van najaar 2021

Shutters vormen al langer een trend, daar is tot dusverre weinig aan veranderd, zij het dat de zwarte shutter in opmars is. Eigenlijk is de zwarte shutter te zien als onderdeel van het zakelijk industriële interieur. Wie voor een klassiekere touch gaat kiest voor inbetween gordijnen, tot net iets boven de vloer. Inbetween gordijnen bieden als groot voordeel dat zij vanuit de binnenruimte voldoende daglicht doorlaten wanneer zij gesloten zijn. Het is een gordijn tussen vitrage en overgordijnen in, dit is ook tevens waar de naam ‘inbetween’ vandaan komt. Niet alleen laten zij voldoende licht door; vanaf buiten kun je niet tot nauwelijks binnen kijken: ook niet wanneer het donker is en er binnen licht schijnt. Dit maakt de inbetween gordijn zo ontzettend populair.

Tot slot, welke kleuren kies ik?

De meest geziene kleuren dit najaar zijn poederkleuren, van crème tot poeder roze, bruin en blauw. En combineren mag!