Welke vloercoating kies ik?

Comment are off

De meeste mensen hebben tapijt, plavuizen of een houten vloer in huis. Echter zijn er nog veel meer mogelijke vloersoorten waar men uit kan kiezen. Een van die mogelijkheden is het aanbrengen van vloercoating. Vloercoating geeft een totaal andere spin aan de traditionele vloer en heeft dus ook een ander effect op uw interieur.  Vloercoating is er in vele soorten en kleuren waardoor u ruime keus heeft uit vele trendy mogelijkheden. Hieronder meer over de mogelijkheden.

Mogelijkheden

De vloercoating wordt bovenop een bestaande vloer geplaatst, maar kan ook bovenop een andere laag worden aangebracht. De vloercoating kan in iedere ruimte worden aangebracht. Of dat nu de keuken, woonkamer, badkamer of industriële toepassing is, dat maakt niet uit. Een vloercoating is er voor iedere ruimte.

Betonvloer?

Kiest u voor een betonvloer, dan kiest u voor een ander type vloercoating. Een betonvloer kunt u zelfs behandelen met betonverf, die in vele kleurschakeringen verkrijgbaar is. U moet dan wel eerst de betonvloer met egaline behandelen, om de vloer te egaliseren. Egaline is een beton opvulmiddel.

Hier kijken wel veel mensen raar van op, want vloercoating in de badkamer? Daar horen we niet vaak iets over. Toch is het vrij logisch omdat de coating naadloos wordt geplaatst en waterdicht is. Zo kan het perfect worden schoongemaakt, trekt het water niet in de vloer en kan het water makkelijk verdampen en/of het putje instromen.

Deze voordelen zijn natuurlijk ook in de keuken en andere ruimtes in huis een uitkomst.

Hoe de juiste vloercoating kiezen?

Hoe kiest u de vloercoating welke het beste bij uw wensen past? Hieronder een aantal punten waar u uw keuze op kunt baseren:

  • Wilt u meer of minder keuze hebben qua kleur en looks?
  • Dient de vloer extra hard of flexibel te zijn?
  • In welke ruimte of op welke manier wil u de vloercoating toepassen (industrieel of in huis?)

Op basis van bovenstaande vragen komt u al een heel eind. Laat u op basis van uw antwoorden adviseren door een specialist zodat u direct weet waar u aan toe bent.

About the Author